Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Jak to, že to není Váš problém?Je, bez diskuzí. Je to dítě vašeho budoucího manžela, tak proč se o něj nezačnete starat jako o vlastní?! To dítě za to nemůže, je pouze na Vás, jak docílíte toho, aby se jeho stav zlepšil. Po všech stránkách. Každý nemá dáno tzv. do vínku, někdo je chytřejší, druhý hloupější.Ta Vaše věta je k zamýšlení hodná... " Kdybych měla dítě nikdy bych nedopustila aby bylo tak zanedbané. "Takže dívenku pomalu, ale jistě začněte učit vše, co k tomu patří.
Tfuj tajbl, to jsem se rozčílila... vlastní budete odlišovat od dcery svého manžela?
Měla byste se stydět !
Tak to je přesně jeden z důvodů, proč bych nechtěla chlapa s dítětem. Navíc ve 48 letech řešit předškolní dceru z partnerova předchozího vztahu, ze které za dalších pár let bude puberťačka a bude to ještě horší... To by nebylo nic pro mě. To už bych asi brala raději buď stejně starého chlapa, který dítě taky nikdy neměl, nebo takového, který už má dospělé děti.
Smutné mi přijde také to, že "zanedbanost" holky řešíte vy a jejímu otci je to nejspíš jedno, když on sám se o nějakou změnu nijak aktivně nesnaží - minimálně by mohl zkusit požádat o střídavou péči, aby měl na její výchovu větší vliv. Obávám se, že těch cest ke změně moc není - děti z rozvedených rodin mají obecně v životě hůř našlápnuto ve všech oblastech.
A jak píšete, že kdybyste měla vlastní dítě, nikdy byste nedopustila, aby bylo tak zanedbané... To mě trochu rozesmálo. Já jako bezdětná měla také spoustu ideálů, co bych nikdy u dítěte nedopustila a jak bych to dítě vedla, ale plány jsou jedna věc a realita věc druhá - ne vždy se vše podaří tak, jak si to člověk maluje. Vy holku vidíte jenom na pár hodin týdně, tak to je úplně něco jiného než kdybyste ji měla mít na krku pořád - to se vychovává úplně jinak. A také platí, že nejlépe se vychovávají cizí děti - všichni vždycky moc dobře vědí, jak jiní lidé mají vychovávat své děti a co dělají špatně, ale sami kolikrát nemají zameteno před vlastním prahem... Takže tak nějak
No tak přesně tento problém mám.
Takže ve Vašem případě ot byla rezignace a určení vlastních pravidel? Problém je že ona ani nechápe co to pravidla jsou. Kouká na mě jak tydýt. když ji něco dám ani nepoděkuje. Naposledy jsme ji dala krásné tričko psali tam 6 let a ono ji bylo malé! Když to takto půjde dál v pubertě se už nevejde do běžné konfekce.
Navíc by potřebovala dojít ke kadeřnici aby vypadala trochu upraveně. Má neustále rozcuchané vlasy. Kdybych měla dítě nikdy bych nedopustila aby bylo tak zanedbané.
Je to těžké, jak pro Vás, tak i pro to dítě. Veliká chyba je, že tolik dětí dnes zůstává v péči matky bez tatínka. V dobré rodině se manželé doplňují a děti mají oba rodiče, tudíž vzory a klid.
Asi bych si nevzala muže, který má nemanželské dítě. Děti za to nemohou, je to velice náročné jak pro maminku, tak i pro dítě.
Vím, chtěla by jste s tím něco udělat, když Vám připadá zanedbaná. Ale každý má své představy o výchově. Každá rodina je jiná. V první řadě by se měl holčičce věnovat především tatínek, když je maminka tak špatná. Když k vám přijde jednou týdně na pár hodin, je potřeba, aby si na ni udělal čas, popovídal si s ní, hrál, aby cítila, že ji má rád, i když s nimi nemůže žít.
Hloupé dítě-název a nick macecha.. co k tomu dodat, že?
Nic moc hezkého jste o holčičce nenapsala? Očekávala bych, že budete chtít hlavně radu, jak jí pomoci, co byste pro ni mohla udělat, aby se to zlepšilo?
Místo toho jen samá kritika chudáka malý holky, co všechno dělá špatně, fakt echt macecha!
Chudák dítě, tak si říkám, kdo vůbec z vás má ten snížený intelekt?
@sisi vy jste to dítě viděla,že to víte tak přesně? Jaký výraz má malá holka, asi máte křištálovou kouli? Já tu vidím jen nenávistný dotaz od nějaké zlé ženské...S podivem, že zrovna Vy tomu věříte a jí se vlastně zastáváte, hmmm
No, ono je zanedbané dítě snadno poznatelné. Ty děti mají takový tupý výraz, který nesouvisí s inteligencí, ale právě s tou zanedbaností.
Sisi, všechny děti, jsou-li v rozpacích, vypadají jako chudé duchem. Tohle dítě přivedl táta do neznámého prostředí k nepřítelské, hodnotící ženské. Jiné pachy, jiné zvuky, jiné zvyky, neví, co si může nebo nemůže dovolit. Tak se snařží být nenápadné, sedět tiše, hrát si s kamínky nebo co má po ruce. Myslím si, že když je řeč o dětech, pak každé slovo, ve kterém není láska, je zbytečné.
Mě by jen zajímalo, jak to dítě je staré. Jestli to je batole nebo předškolní věk nebo středoškolák. Až to budu vědět, pak budu ochotnáse zamyslet a pohledat na Gůglu "Vývoj dítěte" a srovnávat. Než získám tuhle zásadní onformaci, pak je to zbytečná spekulace.
!
Velice mě překvapuje, že soudíte, aniž byste tušili věk děcka! Jen z několika vět zaujaté ženy, která o dětech neví nic.
Ještě by mě zajímalo, jak jste přilnula k děcku a jak ono k vám, jak ho motivujete, jak se účastníte na jeho hrách. Píšu to proto, že mám v paměti ženy ve "Výměně manželek", jak neumějí dítě uklidnt, bez zájmu překročí plačící dítě, neumějí věnovat se mu, hrát si s ním, pomazlit se, utřít nosík. Ale hádat se nad nezametenou podlahu a odsuzovat jejich mámu, na to jsou velké odbornice.
@macecha - Nemám vlastní děti... Kdybych měla dítě nikdy bych nedopustila aby bylo tak zanedbané... Já bych byla ráda kdyby měl partner dítě v péči. Myslím že by se u nás mělo lépe. Minimálně by bylo adekvátně rozvíjeno.
Co se mi na tom sakra nezdá?
To už zde bylo a rady také. Co jste v této věci již podnikla, aby se to změnilo?( Kromě pomluv dítěte a matky na internetu)
poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.