Nejste přihlášen/a.
V počátcích je účinné plivnutí do oka. Stačí bez slin, ale hlasitě a nečekaně. Je to babská rada. Ale ječná zrna překvapivě mizela mně i mým dětem. Důležitý je asi ten úlek. Přečtěte si článek. Klidně se pod něj podepíšu. Je to divné, ale překvapivě účinné. I psychika ovlivňuje zdraví .
Legraci si nedělám. Ano, vypadá to jako čáry máry. Proto jsem ještě před psaním odpovědi hledala nějakou podporu na internetu. Našla jsem a vložila text do své odpovědi . Ale samozřejmě Vám nic nebrání trávit hodinu i víc v čekárně u lékaře a pak si to mazat něčím s kortikoidy, antibiotiky a podobnými mastičkami. O tom, jak jsme si jako děti na doporučení dospělých ošetřovaly čerstvě rozbitá kolena a nakopnuté palce, teda raději ani psát nebudu
Denny, na drobnou ranku se čuralo. Viděla jsem to v dětství asi třikrát, jednou jsem si takto nechala ošetřit svou bolístku i já. Nechci rozebírat, jestli a jak moc je čestvá moč desinfekční, ale když na prašné cestě široko daleko nebyla žádná voda, natož lékárnička, bývalo to takové první řešení. Znaly to od svých rodičů i jiné děti. A uvědomme si, že kdysi dávno, nejen za mého dětství, se mohly dětské party bez dospělých pohybovat docela daleko od domova. V prostředí "děsně nebezpečném", kde se lezlo na stromy a padalo se z nich, kde se běhalo po mezích křoví nekřoví... Dnešní děti i mámy by se nad takovou ohavností pozvracely a doma by se to mazalo kortikoidem.
Njn, to jsou ty babské rady, které některým pomohly a jiní jim nevěří..
Skočte si do lékárny, tam Vám poradí, já bych na to dala Opthalmo-Septonex drmax.cz/...
@vibe2 dlouho nebyl, ale už zas je drmax.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.