Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jecne zrno

Od: alice* odpovědí: 13 změna:
Dobry den, poradte mi prosim, jak na jecne zrno. Dekuji moc.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V počátcích je účinné plivnutí do oka. Stačí bez slin, ale hlasitě a nečekaně. Je to babská rada. Ale ječná zrna překvapivě mizela mně i mým dětem. Důležitý je asi ten úlek. Přečtěte si článek. Klidně se pod něj podepíšu. Je to divné, ale překvapivě účinné. I psychika ovlivňuje zdraví :).

doplněno 14.03.23 12:02:

Legraci si nedělám. Ano, vypadá to jako čáry máry. Proto jsem ještě před psaním odpovědi hledala nějakou podporu na internetu. Našla jsem a vložila text do své odpovědi . Ale samozřejmě Vám nic nebrání trávit hodinu i víc v čekárně u lékaře a pak si to mazat něčím s kortikoidy, antibiotiky a podobnými mastičkami. O tom, jak jsme si jako děti na doporučení dospělých ošetřovaly čerstvě rozbitá kolena a nakopnuté palce, teda raději ani psát nebudu :)

Jé, prosím prosím, napište mi to! Vážně mě to zajímá, jak se to ošetřovali tehdy *smich* Jo a zrovna před nedávnem se kolegyni v práci začalo dělat ječné zrno. Poradila jsem jí také plivnutí do oka. Koukala na mě se zhnuseným výrazem. Nicméně jí to pomohlo. Ale prý se musela odhodlávat *smich* Její přítel se k tomu s nadšením hned hrnul *smich*

Denny, na drobnou ranku se čuralo. Viděla jsem to v dětství asi třikrát, jednou jsem si takto nechala ošetřit svou bolístku i já. Nechci rozebírat, jestli a jak moc je čestvá moč desinfekční, ale když na prašné cestě široko daleko nebyla žádná voda, natož lékárnička, bývalo to takové první řešení. Znaly to od svých rodičů i jiné děti. A uvědomme si, že kdysi dávno, nejen za mého dětství, se mohly dětské party bez dospělých pohybovat docela daleko od domova. V prostředí "děsně nebezpečném", kde se lezlo na stromy a padalo se z nich, kde se běhalo po mezích křoví nekřoví... Dnešní děti i mámy by se nad takovou ohavností pozvracely a doma by se to mazalo kortikoidem.

Děkuji za odpověď. Tak to jsme dělali úplně stejně. A z úplně stejného důvodu, běhali jsme všude možně, občas byl v blízkosti maximálně močál se stojatou vodou. Děláme to i v dnešní době při našich zahraničních cestách, pokud je to nutné. Při požahání medúzou se dříve uvádělo pomočení rány, domorodci tuto metodu stále doporučují, různé vědecké články naopak od použití zrazují. Nicméně, jak říkám - pokud není jiná možnost... Dětství jsem přežila úspěšně *smich*
Jé a prosím ještě - jak se léčil ten ukopnutý palec? Na to asi pomočení moc nefunguje. To je totiž věc, kterou si přivozuji neustále *ee* Tedy,ten ukopnutý palec :-D

hodnocení

1x

Njn, to jsou ty babské rady, které některým pomohly a jiní jim nevěří..

Skočte si do lékárny, tam Vám poradí, já bych na to dala Opthalmo-Septonex drmax.cz/...

doplněno 14.03.23 15:56:

@vibe2 dlouho nebyl, ale už zas je drmax.cz/...

vibe2*

Ophtalmo-Septonex vymizel z trhu, neb byl příliš levný ...

drmax.cz/...

vibe2*

Jo, jo - to je mastička. Já myslel oční kapky ...

alice*
hodnocení

Tak nevim, asi si delate legraci

Legraci si nedělá. Tak jsme ječná zrna léčili.

hodnocení

0x

Mám spolehlivě vyzkoušeno: Jezte aspoň 3 dny denně asi třetinu prodávané kostičky čerstvého droždí.

Jde o doplnění vitaminu B ve všech jeho variantách. Ječné zrno zmizí rychle a bez plivání.

Chuťovka to moc není, můžete i přisladit. Vitaminem B v tabletách kvasnice nenahradíte.

liska5
hodnocení

0x

Berte B-komplex forte a Zn. Jezte zdravě, chraňte oko před větrem.

hodnocení

0x

Neporadím, jen oznámím, jak to řeším u sebe... Ostrou jehlou to propíchnu a vymáčknu ven, vyletí jak řepa. NEDOPORUČUJI! Všichni v mém okolí mi za to nadávaj, takže to asi neni TOP postup...*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]