Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodinné úspory - nemám k ni přístup

Od: kasia* odpovědí: 2 změna:
Jsem více jak 20 let vdaná. V průběhu manželství byla nepsaná dohoda mezi mnou a manželem, že já budu platit veškeré jídlo, potřeby pro domácnost apod. on bude platit byt, který je v jeho vlastnictví a bude spořit - takto to bylo po celou dobu, kdy byl syn školou povinný. Nyní po nástupu syna do zaměstnání jsem chtěla znát výši úspor s tím, že něco nového pořídíme do domácnosti. Bohužel, všechny úspory mi manžel zapřel s tím, že na nic nemám nárok. Vím pouze, u které banky má manžel úspory.- pro výpisy si chodí sám do banky. Nevím jakým způsobem nabýt peníze uspořené v průběhu našeho manželství.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nensy*
hodnocení

0x
kasia-Ty nemaš podpisové právo na manželovo konto*bum*.Tak tady jsim udělala chybu za ty roky jsi se měla podivat na konto jak hospodaří. Porad se s advokátem*uf*.SO.

hawatt*
hodnocení

0x
manžel porušuje právo. I vaše nepsaná dohoda je ze zákona neplatná. Neboť podle ust. § 145 odst.1 občanského zákoníku platí, že:
Majetek, který tvoří společné jmění manželů, užívají a udržují oba manželé společně.
Čili ke kontu máte mít přístup oba, pro případ, že by i tak manžel odmítal přístup (alespoň pasivní) ke kontu, navrhuji obrátit se na soud...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]