Nejste přihlášen/a.
Sice asi bllbost v dnešní době ale znám jednoho co dělá instalatéřinu a on nemá internet jen telefon.Na co mu ta datovka asi tak bude? Je to už postarší člověk ale pracovat musí kvůli odchodu do důchodu.Instal. výbornej,ale PC naprostej levák.Ani neví jak ho zapnout.
Blbost to je, ono ani tak nejde něj, ale o úřady, těm hlavně to k něčemu je...stát vážně nemůže "živnostníka" vodit za ručku a ptát se každého, jestli mu zrovna tohle vyhovuje nebo má raději něco jiného. Instalatéři jsou důležití a žádaní, ale že pán zamrzl v devadesátém druhém je jen jeho problém. Předpokládám, že za zákazníky nejezdí s bryčkou jako amiš.
etana: taky jsem asi zamrzl v minulosti protože nemám moderní telefon a nepoužívám smart banku.Můj telefon tohle nepodporuje a novej si kupovat nebudu.No a funguji dál i bez této zbytečnosti.Mám to se souhlasem banky.
Na druhou stranu - když jsem teď vyřizoval pozůstalost po manželce,tak jsem si datovku zřídil a ušetřilo mi to spoustu běhání po ouřadech a na poštu tak si ji nechám jako fyzická osoba.Je to dobrá věc.Jedna z mála co se ouřadům povedla.
Neznám zákon a § kdy musí živnostník používat internet a vlastnit PC.Vy ano? Pořád jsou i tací co to nemají i když je jich menšina.Zrovna včera tady byl a poslal mě s tím do ...zadku... ať mu to ten ouřada ten kompl koupí a pak zaplatí čas,elektřinu,hafo kafe co u toho bude sedět a nebude makat u zákazníka a bude se učit zapnout PC..Jestli Vy máte čas sedět u PC,tak někteří ne a pracují.Já čas jako důchodce mám.Asi tak nějak.
Neboj dočkáš se. PAk to takový nebude. Budeš se bát něco neprošvihnout atd.
Pro rejpali- Když nemá internet, nemá PC, nechce stále lítat na poštu zjišťovat co mu přišlo do DT, apod. K čemu je ta datovka dobrá? K nas..ní jenom. Beru to nechat to na každém, jestli chce nebo nechce. Plno lidí se na práci vykašle a jde od toho. Je to jen další likvidace lidí, co chtějí ještě dělat dál. V SVJ je dost důchodců, a nyní s tím praští a jdou od toho taky? K čemu to pak je?
DS se už dotýkají všech občanů. Díky DS pošta již zdražila doporučené dopisy o 20% a bude rušit síť poboček hlavně v okresních městech. Doporučený dopis je nyní dražší než těžký balík do Balíkovny. Díky tomu to budou mít důchodci pěkně daleko na poštu a pro ty, kteří již nemohou chodit přímo katastrofa.
Není to katastrofa, ale výhoda. Elektronicky si může každý nepohyblivý či jinak postižený vyřídit cokoli z domova sám nebo pomocí pečovatele a nemuí už nikam chodit. Např. vyřízení úřední záležitosti seniora v pečovatelském zařízení papírovou cestou bylo nesmírně obtížné. Datové schránky jsou tak skutečným pokrokem a rušení poboček pošty účelným šetřením státních výdajů.
Blbost. Každý není v domově důchodců. Mnoho důchodců neumí vůbec na PC. Také chodí platby složenkou.
Všichni chtějí DS.
Od začátku roku kvůli povinnosti používat datovou schránku ukončilo svou živnost rekordních 95 tisíc lidí. Ve většině případů šlo o pozastavené živnosti.
Zdroj: tn.nova.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.