Dobrý den, Jsem v maturitním ročníku a pomalu ale jistě mě dostává stres ze všech nadcházejících událostí. Spánek jsem nikdy neměla nijak dobrý ale se stresem jsem se dokázala nějak vypořádat. Nyní zvažuji vyzkoušet nějaký výživový doplněk v delším časovém horizontu jestli se mi trochu zlepší spánek a zároveň zmírní napětí společně se stresem a zvýší nějaká ta motivace. Je lepší vyzkoušet Tyrosin nebo Gaba? Nebo rovnou kombinaci obojího? Budu vděčná za vaše rady! Díky k.
Není lepší přestat vymýšlet stresy, protože maturita je zkouška a jako taková vzbuzuje obavy, nikoliv však chorobné stavy (pokud jste zdravá a to nejspíš jste). Žádné výživové doplňky nenahradí zdravý životní styl, pravidelný režim s odpočinkem, sportem a barvitým životem. Teď budete baštit nějaké doplňky a za pár let neusnete bez prášků...strašná doba dneska
Tyrosin je proteinový přípravek. Po něm lépe spát nebudete. Gaba posiluje nervy, která jsou zodpovědné za svalový tonus. Oba přípravky jsou určené pro sportovce. Spánek vám nezlepší a psychicky výkonnější nejspíš taky nebudete. Jedině že byste sportovala, což napomáhá uvolnění endorfinů. Na spánek a stres jsou lepší byliny - meduňka, třezalka, kozlík, vitamíny skupiny B, hořčík, ginkgo biloba. Pozor ale na třezalku, může negativně ovlivňovat účinek léků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.