Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení objednávky

Od: trenttino® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, poptával jsem přes email stavební materiál. Na jednu nabídku jsem odepsal že mám zájem, poslal faktručaní a dodací adresu. Bohužel se 4dny nikdo neozval a tudíš jsem včera psal že objednávku ruším a objednal jsem jinde.

Nyní mě přišlo že objednávka byla v pátek zadána a že již nejde zrušit. Jelikož ale mám již objednáno a zaplaceno jinde tak je to docela problém.

Co mohu dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Má ta původní firma k dohledání nějaké obchodní podmínky? Pokud ano, píše se v nich něco o možnostech zrušení?

hodnocení

Ale bylo to objednávané přes email.

Našla jsem v OP:

Po odeslání objednávky obdrží kupující na zadaný e-mail potvrzující doručení objednávky. Údaje uvedené v objednávce jsou prodávajícím považovány za správné. Prodávající po obdržení objednávky kupujícímu potvrdí elektronickou poštou a to na adresu kupujícího uvedenou v objednávce.

Opravdu jste nedostal ani jeden ze dvou mailů? Záleží na tom, kde je chyba (klidně je např. můžete mít ve spamu - podívejte se). Zkuste zavolat a dohodnout se, jestli by zrušení nebylo i pro ně jednodušší a levnější, než odstoupení od smlouvy.

krtek6

jestli prodávající neposlal potvrzení objednávky není na objednávajícím dokazovat, že k tomu došlo

tj
hodnocení

3x
Napište, že kvůli absenci komunikace z jejich strany, kterou můžete doložit, nedošlo k vámi požadovanému potvrzení objednávky a tedy nepovažujete objednávku za závaznou. K tomuto stavu došlo kvůli jejich pochybení, kdy 4 dni nikdo nekomunikoval a nepotvrdil, že je objednávka platná, ani neinformoval, že se jí někdo zabývá. Tímto znovu oznamujete zrušení objednávky, kterou odmítáte převzít a uhradit.
.
Pokud vám nepřišel potvrzovací e-mail, zmiňme i to a máte vyhráno. Protože obchod nefunguje tak, že někde vytvoříte objednávku, pak kdoví jak dlouho se nikdo neozve a následně když začnete rušit objednávku tak je závazná? Blbost

re4zon
hodnocení

2x
Ja bych jim dal nejde. Jste spotrebitel? Pokud ano, maji smulu. Leda byste si objednal vyrobu neceho specialniho na prani, o cemz pochybuju.

hodnocení

1x

Domluvit se s nimi, že to opravdu nechcete. Dost taky záleží, co jste objednal a jak. Kde jste to objednával?

doplněno 14.03.23 07:48:

Zruší Vám objednávku, zkuste si tam zavolat a dejte pak vědět..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]