Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to? Nález u syna v pokoji

Od: hb44 odpovědí: 55 změna:
Dnes jsem našla u syna v šuplíku tuhle divnou papírovou trubičku. Ptala jsem se ho na to a říkal že si z nudy hrál s papírem. Mě se to moc nezdá. Je to tvrdý papír, asi z sešitu. Budu ráda za rady.
Co je to? Nález u syna v pokoji

55 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

24x
Filtr na joint, trole. *smich*
hb44
hodnocení

Mýlyslím, že kdyby s něčím "experimentoval" tak bych to poznala hodně rychle. Počkám na další názory, ale děkuju.
etana*

On s tím neexperimentuje, normálně hulí :)

hb44 Mrzí mě, že se vám teď zhroutil svět v přesvědčení, že (minulý dotaz) svého syna vychováváte dobře a že byste určitě poznala, kdyby hulil. On vám teď bude určitě vděčný, že se mu hrabete ve věcech.

Na druhou stranu, pokud jen hulí a nekrade kvůlil tomu nebo nemá asociální chování, tak bych to nehrotil.

ml1

Hulení by snad poznal každý, zvlášť trávy, dyť to smrdí jak...

Takže možná se jenom chystá, nebo to vyrábí pro někoho jiného, nebo se možná jen trefil do toho tvaru. Ostatně to neni zase tak komplikovaný, ta podoba je úžasná a já zjišťuju, jak jsem neznalý. Proč hned myslet na nejhorší. Ale až budu příště dělat z papíru trubičku, budu si muset dát pozor, abych nestvořil něco podobného, abych nevypadal jako hulič.

hodnocení

21x

Tak když nevěříte;)

legalizuj.to/...

hb44
hodnocení

Pane bože.ozvu se pozzději

hodnocení

12x

Tohle?

doplněno 12.03.23 21:31:

Po reakci na Juraju - zajímalo by mě, co se tam teď děje. Syna by nikdy tazatelka neuhodila a ani ho do ničeho nenutila, takže ho asi nebude nutit přestat hulit...*zmateny*. Ale asi se objevila odpověď na otázku, proč byla dříve tvrdší výchova...*smich*

doplněno 12.03.23 21:47:

A protože je Pepánkovi někde mezi patnácti a devatenácti, vysvětlí mámě, že to je moderní a teď si ubalili spolu. Aspoň že s filtrem...*smich*

Nu co, dukladně to s ním probere "Pepánku to je fuj, to nesmíš" a pustí mu dokumentární film o nebezpečí drog.*smich*

hodnocení

3x

No tak odpovědi už máte. Překvápko, co?

Jinak u syna v šuplíku, ani jinde, se nehrabe. To byste měla vědět.

hodnocení

3x

Nemyslím si, že tvrdší výchova byla příčinou toho, že děcka něco nedělaly nebo naopak, nedělaly. Mě táta bil koženými důtkami a to tak, že modré pruhy na křížich, zadku a stehnech byly často mou ozdobou. Nikdo se nedivil, nikdo neodsuzoval, jen se každý zeptal, co jsem vyvedla. Ani děcka, ani dospělí. *alene* Výsledek? Kouřila jsem a cigarety schovávala v kapse jeho zimníku. Byla jsem jenom opatrnější a lhala radfinovaněji. A vdávat jsem se stejně "musela".

Jsem na tom byl podobně, Mě táta bil gumovou hadicí a to tak, že modré pruhy na zadku a stehnech
Výsledek s kouřením byl stejný..

(to jsem byl ale blbec, že mi to kouření vydrželo dlouho)

Jste kouřili z toho stresu z bití :D

Pricom dnes by to bolo na 100% na trestny cin tyrania zverenej osoby a tatik by mal v lepsom pripade podmienku.

Peter, áno. A výsledek byl stejný.

a ve škole, takovou přes ústa, jak od učitelky, tak učitele, a doma ani slovo, páč bych dostal další...

Proto ze mne je slušný člověk.:)

Babkazofka a M.Cukrar: Mám stejný dotaz na oba - tenhle výchovný prostředek jste aplikovali na své potomky také?
Díky za odpověď.

Použijí hadice nikoliv,

ale proutek na zadek ano.

M.Cukrář: proutek..
Moje máma nás nikdy neuhodila,tátovi to zakázala.
Mám 3sestry,byla jsem nejmladší a hodně jsem zlobila.
Přesto jsem výprask nikdy nezažila. Aspoň ne od rodičů.
Sestry se nerozpakovaly mi dát pár facek,ale s těmi jsem se prala.
Máma mi jednou řekla, že vychovávat děti bitím znamená
selhání rodiče...
Co si o tom myslíte?

Co si o tom myslíte?

každý to dělá podle svého nejlepšího přesvědčení a tak je to vždy dobře...

Pane Milane : souhlasím,že každý to dělá podle svého přesvědčení.

Tak je to vždy, od věky věků...každý rodič vychovává své dítě podle sebe...

M.Cukrář: podle sebe,no samozřejmě,ale také bere v úvahu nové poznatky,trendy a nejvíc ze všeho osobnost toho dítěte a jeho individualitu. A upřímně- pane Milane, dal byste dnes svému vnukovi proutkem výprask?
Děkuji.

Tyhle otázky na trestání našich dětí jsou srandovní. Jedna je už babičkou 56 let a druhá se s tím titulem smiřuje. Ale musím říci, že obě dcery, každá jednou, výprask dostala. Zahnala jsem ke skříni a bác do šifonera a ťuk na prdel. "Tak ty schválně nebudeš psát háčky a čárky jenom proto, že učitelku nemáš ráda?!" Druhá prakrem přes prdel:"Tak tobě se učit nechce?! A nebudeš?! Coooo?" A je vystaráno na půl století. *smich2*

omg

Pokud by žil se vnukem v jedné domácnosti, tak ho může seřezat i dnes hadicí, pokud bude dělat dítko nepřístojnosti. Jenže dnes mají rodiče strach, často jo to, že přijdou o přídavky na dítě aj dotace?

Nedostatek pevné ruky vede k větším průšvihům než jen joint.

A dotazy od @hb44 mi přijdou jako troling anebo od někoho s lehkou retardací (iq <70), nepŕijde vám skladba dotazů podivná?

Paní italko,

dal byste dnes svému vnukovi proutkem výprask
Používám proutek i na vnuky, ale spíše jako výchovně, výstražně, prásknu do stolu, gauče a podobně. Páč od toho mají rodiče, aby je vychovávali.

Když hlídám já, je to po mém. Když jsou u nás s rodiči, nevšímám si jich, raději jdu pryč.

Co si představujete pod pojmem výprask? Jednu mírnou výchovnou proutkem, nebo jelita na zadku?

Pokud chcete dále diskutovat, klidně, ale měli bychom v jiném diskuzi, páč tato byla založena na jiný dotaz.

Italka.. nové poznatky,trendy..odobnost..Super! Pak ať se nikdo nediví, že si ta osobnost dělá co chce a rodiče jsou jen sluhové a kuchařky a bankomat..Od čeho asi byla zavedena plnoletost? Proč? Vidím to u všech známých a u svého synovce..Kolem dětí se chodí pomalu po špičkách a rodiče se bojí zvednout hlas, nedej bože plácnutí, když to osobnost opravdu přehání..Synovec si během vyučování objednává jídlo rozvozem, protože má hlad a přijde mu normální se ládovat o hodinu pizzou..Doma nehne prstem, protože ho to nebaví a nechce..Je to "osobnost", takže si klidně zapálí doma jointa, protože "osobnost"..A moc dobře zná povinnosti rodičů..Jsou přece povinní mu dávat peníze na jeho potřeby a starat se o něj..Takhle to je s těmi "osobnostmi".. Známá má dceru, která chtěla k patnáctinám tetovací strojek a už tetuje sebe a kamarády! Bezva,ne?
omg

A ty uz vychovavas deti @doutnak?

Omg.. Pročpak se ptáš? Nemám své děti.. Takže do toho nemám kecat, viď?

Dotnáku, Omg jen trolí!

diesle, ano, dokonce i v jiném vláknu trollí.

Připadá mi to, že je to kdysi někdo jiný, jen s jiným nickem.

Doutnak- vy jste tedy pro tělesné tresty,máte pocit,že bez bití není možné dítě zvládnout?
Co třeba osobní příklad? Požadovat respekt pro sebe,ovsem také prokazovat respekt druhým a to i dětem. Osobně mám moc dobrou zkušenost s dětmi pokud mezi námi není autoritativní vztah.
Pane Milane,raději v této diskuzi pokračovat nebudu. Můj pohled na tělesné tresty je jasný a nepožaduji po nikom aby ho sdílel se mnou. Víte,když jste popisoval jak vás trestal Váš otec,říkala jsem si,že jste se tehdy musel rozhodnout,že své dítě takhle nikdy bít nebudete.. napsal jste,že každý vychovává tak jak byl vychováván sám a že to je tak správně.

@milancukrar máte pravdu, většinou má v nicku tři písmena - omg, sas, spa, tep, hon, tim... ale má i jiné.

proto je mi názorově a textově povědomý

Italka.. Své děti nemám,ale občas hlídám cizí..Asi proto poznám,kdy lžou,kdy si jen vymýšlejí,kdy to na dospělého "zkoušejí".. testují si co si můžou dovolit a co jim projde..Pak jsem taky slyšel,jak si povídá čtyřletý se šestiletým o učitelce ve školce.. Děti jsou mazané a rychle poznají hodného ňoumu nebo ňoumovou;) Pak vám skáčou nejen po hlavě a pokud nepomáhá napomínání a vysvětlování do zblbnutí,tak si necháte líbit vše? Plácnutí přes zadek není tělesný trest.. Nějaké výprasky neuznávám- to už je týrání..Ale plácnutí nebo pohlavek je někdy nevyhnutelný (podle mne)..Ale kdo chce vysvětlovat,tak ať vysvětluje..Ne každé dítě je stejné.. někomu domluva stačí a chápe..A na někoho by i ty tělesné tresty nepomohly.. Protože v každém už je od narození nějaká ta "osobnost".. Navíc tělesné tresty děti praktikují samy na sobě navzájem.. Když si chtějí prosadit své..nebo získat věc kterou má ten druhý*smich*
Doutnak- děkuji za Vaše postřehy. Diskuze nebyla vedená o plácnutí,ale to víte. Mě děsí představa dítěte,které je bito takovým stylem jaký byl popsán v předchozích komentech.
Přes Vaši ironii ohledně dětské osobnosti a to bez úvozovek,trvám na ni,každé dítě je jedinečné svoji osobností a tu já teda vždycky respektuji. Každý přistupuje k dítěti s nějakou představou.Tu si vytvořil a podle ní s tím dítětem jedná.
Pane Milane "Když hlídám já, je to po mém. Když jsou u nás s rodiči, nevšímám si jich, raději jdu pryč" - přesný! *palec2*. Je zajímavé, že sice nejsem nejoblíbenější na celém světě, ale bez přítomnosti rodičů fungují a netropí žádná alotria, nechovají se jako zmetci, ale jako normální děcka... Poslední incident při obědě, desetiletá vnučka - mně je špatně, asi budu zvracet. Očekávané - co se stalo, co ti je, chudinko - nenastalo. Pokyn zněl - okamžitě do koupelny, hlavu do mísy, až se vybliješ, umýt, vyčistit zuby a vrať se. Co hledíš, běž a hned! V ten moment ji už nic nebylo...*smich*. Herodes byl celkem fajn král.

¨Pane Bergre, sice jsem sdělil, že nebudu v této diskuzi psát o něčem jinam, ale nedá mi to, abych neodpověděl.

Když hlídáme vnuci s manželkou, jsou hodní, netrucují, nezlobí. Jen přijdou rodiče, je to jinak a proto odcházím, páč bych musel zakročit, a to nechci. Ať si rodiče užijí. :)

" Jen přijdou rodiče, je to jinak " - přesně tak, mám stejnou zkušenost.

hodnocení

1x
Mně to připadá jako když si někdo z nudy hraje s papírem ;)
doplněno 12.03.23 20:59: Já takhle z nudy skládal lodičky, vzal jsem A4, z půlky udělal lodičku, druhou půlku rozpůlil, a tak pořád dál, dokud to prsty zvládly. Nejmenší měla cca 1 cm *smich *
hb44
hodnocení

Děkuji. Doufám tedy, že si jen hrál...

Chybí tomu měřítko, ale tohle opravdu vypadá jak filtr na joint.

Tak je vidět, že jsem v tomto oboru velmi neznalý. Já měl jointa vždycky bez filtru *smich*

U nás se hulilo ze skla (malá trubička). Asi krajová zvláštnost :-D.

Co to je joint? *smich*

kmet

Joint je spoj, viz třeba box joint, rabbet joint etc. Doporučuju starší videa youtubera Matthias Wandel, poslední dobou už projektová videa nedělá, ale byla to vždycky paráda, takový práce a čistého řemesla, a jak měl ty jointy přesný a hezky díly do sebe paráda.

hodnocení

1x

Je vidět, že se učíte. Protože tohle je vlastně odpověď na Váš minulý dotaz, proč dřív byla tvrdší výchova. Teď už jistě chápete, proč tomu tak bylo. Jaga.

daska
hodnocení

1x

Otázkou je jak starý je syn? Pokud je mu 10, tak to třeba někde jen viděl a zkoušel si to vytvořit.Je-li to puberťák, tak se chystá nebo už hulí...

hodnocení

0x
Taky na to kokám z vykulenýma očima že toje prý jointfilter
Pro tazatelku vzkaz - čuchala jste k tomu

Že by ten papírový ftr před použitím smrděl stejně jako po vykouření?

omg
hodnocení

0x

To huli i s tou modrou barvou?

tvrdy papir mekka vychova :)

Jasně, filtry se běžně kouří taklé!?

hodnocení

0x

Ještě by mě zajímalo - poslední slova tazatelky " ozvu se později". Je to pět dní a neozvala. Sedí spolu na balkóně, společně hulí a sledují, jak vzuuum, po obloze už popáté prosvištěla žlutá koule?

Já neznám trolla, ale myslím si, že je to tento dotaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]