Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před dvěma týdny mi zemřel praděda z otcovi strany, byl už velmi starý. Neměl jsem s ním nijaký vřelý vztah, neboť otec a matka mi po dobu 10-15 let neumožňovali se s ním vídat, protože velmi špatné vztahy v rodině. Poté se otec s matkou rozvedli a otec otočil a najednou se začal opět se svojí částí rodiny stýkat, protože potřeboval po rozvodu někde bydlet a vypadalo to, že bude bydlet ve starém bytě po svých rodičích, ale nakonec to nějak neklaplo. Za mě to bylo dost pokrytecké. Já se se zbytkem rodiny nevídám a nezačal se cíleně vídat, nemám tu potřebu. Nemám dobrý vztah ani s otcem, ani s matkou. S matkou se nebavím vůbec a s otcem minimálně, jak to jen jde. Je to manipulant a narcistická osoba. Mám svoji vlastní rodinu, kterou jsem si vytvořil a okruh dobrých přátel, které mám rád.
Nyní má být pohřeb a já necítím potřebu na něj jít. Úmrtí pradědy ve mě nevyvolává žádné emoce a necítím potřebu mu na pohřeb chodit. Otec, když mně oznamoval po telefonu, že praděda zemřel a kdy bude pohřeb, mi ani nedal na výběr, jestli přijet nebo ne. Jen dvě možnosti: přijdeš buď sám, nebo s partnerkou? Otec říká, že "já chci, abys na pohřbu byl", protože jsem pradědu znal a on znal mě. Mám pocit, že mě zase manipuluje a chce vypadat vzhledem k zbytku rodiny jako největší king z celé rodiny.
Na pohřeb jsem se rozhodl nejít. Otec bude nasraný. Na pohřeb chci chodit ze své vlastní vůle, když to tak cítím, ne když mi to v podstatě manipulací nařídí otec.
Jen jsem se chtěl vypsat. Díky za vyslechnutí nebo napsání názoru.
Dobrý den, vypsal jste se, byl jste vyslechnut, chcete názor - máte své svědomí, tak si případnou neúčast na pohřbu jistě zodpovíte sám před sebou. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.