Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léky- co znamená užívat před jídlem

Od: helis odpovědí: 18 změna:
Mám nějaké tablety na kterých je napsáno, užívat před jídlem.
Nevíte jak je to míněno?
Většinou jsem se dočetl, že to znamená minimálně půl hodiny až hodina před jídlem, ale nevím zase jak dlouho zároveň po jídle.
Nevěděl by někdo.
Dík.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

1x

Zde to máte doslovně: fitsrozumem.cz/...

helis
hodnocení

Ten článek jsem četl, měl jsem právě na mysli když se zrovna najím tak jestli stačí ta hodina na vytrávení po jidle než si dám tabletu.Pišou na prázdný žaludek.

Doba trávení dle jídla.

babos-sports.cz/...

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, není to moc složité - před jídlem znamená do prázdného žaludku, který začnete až později (třeba po té půlhodině) zaplňovat jídlem a po jídle znamená, že si žaludek nejdříve jídlem zaplníte a možno hned si vzít léky, které jsou takto předepsány. Ovšem, většinou v praxi (např. v nemocnici) je to vcelku jedno, hlavně si ty léky vzít +- ráno, v poledne a večer. Zdravím!

Zrovna v nemocnici mám zkušenost, že to hlídají a sestra nese prášky takovým jako první, aby než začnou sanitářky roznášet jídlo, tak aby časový odstup byl dostatečný.

ben®

gumidek - a už je to tady. Čekal jsem, kdo se ozve první a vyhrál jste . Já mám se špitálem zkušenost zcela opačnou.

@ben... pokud by jsi měl zájem, tak mi klidně poreferuj do SZ více. Mě nejvíc vadilo, že je poslední večeře v pět a šlus.

ben®

gumidek - jo, v pět a šlus. To jsem záviděl cukrovkářům, kteří mají ještě noční/druhou večeři .

Já hlavně záviděl jinou dietu, než nulu a pětku. O víkendu nebyly rohlíky a dostal jsem suchý veky, který nemám rád. Přes týden rohlíky a taveňák bylo TOP. Kupodivu vařená mrkev a brambor daleko lepší chuť než ze školní jídelny. Nevím, zda to bylo tím, že jsem téměř nejedl a byl na umělé výživě a nebo fakt, že uměli ze všech nemocnic vařit nejlíp.

A můžu odpřísáhnout, že nejhorší sestry jsou starý sestry. Mladý ještě nejsou vyhořelý a mají dostatek empatie a péče. Naopak mladej doktor je tragédie vyfasovat a starej je fakt odborník. Ale nemusí to být pravidlem, ale to je velmi velká vzácnost téměř nevídaná.

Hmm tak zrovna jako diabetik jsem ještě druhou večeři neměl.

ben®

diesel - tak to Vás v nemocnici ošidili (nebo máte cukrovku jen slabou).

Tak to jsem ji měl ještě asi slabou. ale naučili mne tam píchat si inzulín A když jsem tam byl pak po asi půl roce opět (v po nástup, ut-sál, středa domů)tak i přes ten inzulín jsem druhou taky neměl,ale nechybělo mi to. Ale každý jsme jiný-mně stačí 3x denně, kamarád jen na "prášcích" a jí cca6x denně. A práci co dělám by on zdaleka nemohl dělat.

Ale o tomto dotaz nebyl takže je to trochu mimo mísu

hodnocení

1x

Aby léky nebyly v žaludku, který štěpí zároveň i potravu a nesnížila se účinost a nebo spíše, aby lék prošel do střev, kde má být jeho určení rozpadu a né, aby se díky potravě rozpadl už v pracujícím žaludku.

Takže vzít si prášek a pořádně zapít. Dále pak nic nežrat minimálně půl hodiny a pak až se najíst.

Pokud to nevydržím a najím se, tak léky nezapomenout vzít, ale až půl hodinu až hodinu po konci sežrání posledního sousta jídla.

To je tím myšleno. Jinak by nefungoval lék jak má.

helis
hodnocení

Dík ,tak jsem to měl nějak na mysli..

Většinou se to dle mě týká potahovaných tablet, které jak už název vypovídá mají ochrané pouzdro, aby se prášek nerozpadal už v žaludku, ale až dál.

Sám taková "torpéda" beru.

hodnocení

0x
Je to jasné snad tohle pochopí i malé dítě.
Před jídlem než začnete jíst na prázdný žaludek buď ráno, nebo v poledne než budete obědvat...Nevim co na tom nechápete?
helis
Moc nehudrujte :D

Zas máš jiný problém kačko. ;) Každý tápe v něčem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]