Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zlepšit psychické zdraví

Od: coverdale1 odpovědí: 4 změna:
Ahoj Jelikož mám dost poničené psychické zdraví, psychosomatické potíže jako je motání hlavy, bolesti na srdci a na břiše, únavu, zimnici které asi pramení v nahromaděném a potlačeném vzteku, nenávisti, zlosti, ale i lítosti a pocitu nespravedlnosti chci se zeptat jak se těchto dlouholetých problémů zbavit či je alespoň zmírnit. Ještě uvedu, že v současné době jsem v invalidním důchodu na psychické problémy jako je úzkost, deprese a byla mu diagnostikována porucha osobnosti. Měl jsem i v nedávné době zánět močového měchýře a také zánět žlučníku. Chodím jak ke své psychiatričce, duševního zdraví a nyní se jdu poradit i ke svému psychologovi. I přes to všechno studuji dálkově cestovní ruch a v plánu je i psychoterapie na léto nejspíš v novém psychoterapeutickém centru v Berouně popř v Kroměříži. Plánují se u přestěhovat do chráněného bydlení, které se nyní buduje v Rokytnici v Orlických horách. Zatím vše stavím na 3 pilířích jako je škola, partnerská a nové bydlení. Bohužel žijeme v konzumní společnosti, kde převyšují ekonomické aspekty nad sociálními a spousta lidí, zaměstnavatelů jsou zaměření na vlastní blaho a prospěch a své zaměstnance vidí jako prostředek k zbohatnutí což mě také trápí a jsem docela rád, že již nemusím být součástí tohoto kolotoče nejistoty, kdy může každý skončit má ÚP i když poctivě pracuje a chodí do práce. Chtěl bych zkusit nějakou terapii ,ale často se setkávám, že vše je placené a jako invalidní důchodce si to nemohu dovolit. A pokud mi poradíte ať zkusím nějaký přivýdělek třeba přes PC tak prostě můj zdravotní stav mi to nedovoluje a také se dá říci, že jsem se v lidech hodně zklamal a radši bych byl blíže k přírodě. Mám za sebou jak šikanu, vydírání, posměchy i neúspěchy na škole, také se mi stalo, že jsem se nevyučil na pomocném učilišti, kde mi to nešlo po manuální stránce, dostal jsem se tam díky tomu, že mě spolužáci jak již jsem zmínil šikanovali, vydírali, posmívali se mi a došlo i k vyloučení z kolektivu a to se stalo na Sou stavebním v oboru zedník, poté mé proto matka s bratrem na toto učiliště dali a až v pozdějších letech jsem se vyučil prodavačem průmyslového zboží. Hodně to ovlivnilo mojí osobnosti a dost mě to zlomilo a přitom je to už 30 let. Hodně mě ovlivňující negativní emoce a nemohu ani odpustit, často myslím na pomstu a mám pocit, že jsem snad v minulém životě musel něco zlého udělat nebo naopak je to zkouška do dalších životu, pokud tedy existují. Pokud mi můžete nějak pomoci budu rád. Tuším, ale, že zřejmě zmíníte, že vše něco stojí a že bohužel žijeme ve společnosti hrají peníze velkou roli. Děkuji Jirka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den Jiří.Je potřeba,se smířit s faktem,že tyhle potíže jdou jen zmírnit a to neustálou terapií,což činíte a pracujete na sobě.Jen si myslím,že na chvilku v ordinaci,to nestačí a člověk by měl jít jednou za čas na pozorování a tzv,upravu léků.existují oddělení,která jsou otevřená,není to,že by vás někde zamkli.doporučila bych PL V Jičíně,je to pod nemocnici,kde je výborná primářka a celkově dobrý personál.Jsou tu delší čekací doby třeba půl roku,ale to nevadí.Požádejte svého psychiatra o doporučení do tohoto zařízení.Vřele doporučuji,po programech,můžete chodit i do města.

nerentier
hodnocení

0x

Vše se svým praktickým lékařem. *slunce*

hodnocení

0x
Pěkný den,jsou i psychologové hrazení ze zdravotního pojištění,které vám hradí pojišťovna,tudíž Vy nic neplatíte. Takže bych asi směřovala k tomuto. Zeptejte se na své pojišťovně nebo psychiatra a praktika. Podle mě bez odborné psychologické pomoci to nepůjde

krakex*
hodnocení

0x

Jirko, obcas mi take prijde, ze mam na zacatku mych psychickych problemu. Stejne veci jako popisujete vy, ale zatim bez diagnozy.

Muzu rict, ze mi obcas pomaha delat veci ktere me bavi. Nemyslim vylozene jen zabavu, ale napriklad i zdokonalovani sama sebe. U vsech je to jine. Nekdo rad chodi do posilovny, nekdo se diva na filmy, hraje hry, nekdo je socialni typ.

Na svete je mnoho veci co Vas muzou naplnovat, nektere konicky muzou byt finance narocnejsi, ale nektere muzete provozovat uplne zadarmo.

Nerikam, ze moje rada zarucene pomuze, ale za zkousku nic nedate.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]