Nejste přihlášen/a.
Nemusíš dělat nic, od všech OVM - orgánů veřejné moci ti vše do datovky má chodit ze zákona, pokud by ti to přišlo pozemní poštou od OVM, tak na co stačí pouze nereagovat a tvrdit, že nebylo doručeno.
Pokud máš schránku jako fyzická osoba nepodnikající, tak máš ze zákona možnost opt-out - vyřadit se ze seznamu datových schránek. A zkontroluj si, zda máš povolený příjem poštovních zpráv, tedy i od odesílatelů mimo orgány veřejné moci.
Není potřeba dělat nic, ze zákona ti úřady musejí posílat poštu tam. na klasickou papírovou poštu nemusíš vůbec reagovat ani si ji vyzvedávat, bez jakýchkoli sankcí.
Stáhni si Software 602 Form Filler
Zprávy z datovky dáš "stáhnout zprávu .ZFO" do počítače (v datovce je tlačítko), a tam je budeš mít uloženy jako kompletní datovou zprávu včetně dokumentů a všech náležitostí datové schránky, které pak klikem na ni otevřeš v PC, nebo z datovky jako " otevřít .ZFO" z počítače.
Ještě si ty .ZFO dokumenty zálohuj na cloud nebo na jiný disk.
Zdravím.Nedělal jsem nic a při vyřizování pozůstalosti na ouřadech jim to naběhlo samo že ji mám.Jsem taky fyzická osoba a taky jsem si ji kvůli to zařídil abych nemusel kvůli každému dopisu běhat na poštu.Taky si tam můžete zřídit datový trezor a máte klid.Zprávy tam zůstanou.Veškeré dokumenty mám naskenované a s razítkem v PC takže pohoda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.