Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celní řízení zásilka za 26kč

Od: stepang odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, z aliexpressu jsem si objednal koncovku k datovému kabelu, cena i s poštovným je 15.76kč.
Česká pošta mi poslala SMS, ať vyplním dotazník ohledně celního řízení. Mám něco vyplňovat? Nechci platit 150 Kč za celní řízení, když součástka stojí 16 Kč. Předem díky za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x
Smejdi. Jen takhle zkouší získat provizi za vyřízení celniho řízení. Nereaguj,nic takového totiz není potřeba.
Klasicky phishing,zkouší kdo se nachyta (tipl bych že dost lidí jim to odklepne...)
Mmch Alík má clo už v ceně zboží.
tt

aliexpress clo v cene zbozi nema. V cene zbozi ma DPH

Neřekl bych šmejdi, někdo tu zásilku proclít musí. Celní formulář České pošty klidně může vyplnit, možná se tím mírně urychlí doručení. Pokud do toho formuláře uvede, že nákup byl proveden na aliexpress.com a napíše IOSS číslo Aliexpressu (IM5280002556), tak po něm Česká pošta nic požadovat nebude a balík doručí bez poplatku. Podle zkušeností jiných se ale nejspíš nic nestane, když bude SMS od pošty ignorovat.

rk22

hodnocení

0x
Dobrý den,ten formulář od pošty nevyplňujte,tím byste pověřil poštu k zastoupení při celním řízení.
Obraťte se na Alliexpress,poradí vám.

tt
hodnocení

0x

kdyz je pres aliexpress, tak je to ok,

staci vyplnit celni rizeni a hlavne dulezite IOSS : IM5280002556

refundo.cz/...

pak se celni rizeni neplati - rezim IOSS

1. ZBOŽÍ DO 150 EUR NAKOUPENÉ S DPH (DPH zaplaceno již při koupi zboží) - REŽIM IOSS

Celní řízení na základě adresátem dodaných podkladů a zmocnění na www.postaonline.c/... - Celní odbavení jedné zásilky pro režim volného oběhu v režimu IOSS

0 Kč (cena je osvobozena od DPH)

viz. zde:

ceskaposta.cz/...

stepang
hodnocení

Bohužel váš příspěvek nechápu. Píšete Česká pošta poplatek 0kč, přitom formulář nelze odeslat bez zaskrtnutí políčka "souhlasím se zastupováním České pošty..." a tam je poplatek 150 Kč.
Rozumím tedy správně, že ho mám nechat proclít přes celní správu - jejich formulář?

Česká pošta na svých stránkách uvádí, že za proclení zboží nakoupeného u prodejce zapojeného v systému IOSS (což Aliexpress je), neúčtuje žádné poplatky. Nicméně proclít balíček si samozřejmě můžete sám online na portálu celní správy, je to otázka max. 10 minut (musíte mít ale zřízenu identitu občana, jinak se tam nepřihlásíte).

tt
ja jsem zadny portal obcana nepotreboval.prihlasil jsem se kodem co dosel.prislo mi toto " www.postaonline.cz/celni-rizeni/sms Kod:123456ABC "poplatek je tam napsan obecne, protoze IOSS kolonka je volitelna. V pripade zadani IOSS cisla se nic Ceske poste neplati - tj je za 0 kc podle ceniku.

Četl jste co jsem psal? Nečetl a podle toho vaše odpověď vypadá.

hodnocení

0x

Nikdy nic nevyplňuji a vždy vše došlo. Taky objednávám věci za pár korun.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]