Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojisteni patebni karty a uctu ano, ne

Od: aja1946® odpovědí: 23 změna:
2x do mesice mi volaji z banky s nabidkou a dost neodbytne, porad mi luci ruzne moznosti zneužití a strasi,snad kdyby šlo jen o pojištění karty za jednorázový roční poplatek tak snad ano, ale oni mají měsíční poplatek 140kč a je v tom bůhvíco dokonce i rozbití telefonu a podobně Jaký máte na to názor děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

7x

Až zavolají příště,řekněte, že si víc nepřejete toto marketingové obtěžování,chcete to zrušit.Hovor je nahráván a vy budete mít pokoj.A pojištění ať si nechají za 140 pro sebe.

hodnocení

0x

Změnil bych banku.

Mimochodem co je to za banku?

kolemjdouci
Jako fakt si myslíte že jiné banky nevolají? Stačí jednoduché slovíčko děkuji nechci, případně bance nahlásit nesouhlas s marketingovým oslovením. Jak prosté.
hodnocení

Neptam se jak nam reagovat, ale zda v pojištění nekdo vidi vyhodu nebo na to kasle.
asd1

Tak moje banka mi nevolá..

A jestli jim nestačilo říct jednou že zájem nemá tak bych banku taky změnil, šmejdy nepodporuju.

Zjisti si o jaké pojištění vlastně jde a jak je účet/ karta pojištěný ze zákona, pak si rozhodni jestli ho chceš nebo ne.

kolemjdouci
Jak můžeme vidět výhodu nebo nevýhodu když neznáme konkrétní parametry, výluky a obchodní podmínky toho pojištění co vám nabízí?
financ

spousta starých lidí jde ráda na prodej hrnců (než ho zakázali), a ráda si pokecá s pošťačkou na přepážce a ráda si pokecá s telefonistku na infolince, ve skutečnosti jsou rádi, že jim někdo zavolá...

A přitom stačí říci : pošlete mi konkrétní nabídku do emailu, chci si prostudovat. Jenže ono se jim nechce nic číst, už na to nevidí, a stojí to hodně duševního sádla. Bohužel zase někteří telefonisty na vás začnou chrlit takový objem informací že to ani mi mladší nezvládáme pobrat co to všechno drmolí.

A zakázáním marketingové komunikace se občas připravíte o celkem zajímavé nabídky, takže já je nemám zakázané... umím rychle vy hodnotit, jestli ten telefonující je pro mě přínosem a nebo ne.

kolemjdouci
Zajímavé nabídky?

@kolemjdouci Mně moje banka nevolala nikdy za tu dobu co u ní jsem. Pokud mají nějaké novinky, tak mi pošlou oznámení emailem, nebo se objeví informace v mobilním bankovnictví.

financ
hodnocení

0x

Názor máme takový, že používáme kreditní kartu, a nepotřebujeme tak pojišťovat peníze banky :-D Tedy při normální útratě 3 až 4000 za měsíc je taková služba zcela zdarma, a ještě banka platí mě 1% ze všech plateb.

jistě, u debetní karty pojištění má jistý smysl, pokud je někdo tak nepro zřetelný, že má vydá novou debetní kartu k účtu, na kterém má významné částky peněz*), ale za 140 Kč měsíčně to bude komplet s bůhví jakým balíčkem který třeba ani nepotřebujete, tak si můžete nechat zaslat emailem nabídku a prostudovat si, co přesně nabízejí...

většinou bývá výhodné pouze zahraniční pojištění cestovní, které je buď v ceně anebo za 5 Kč na den, A ještě se dá po návratu z dovolené do 14 dnů stornovat :))

*) existují experti, kteří si buď debetní kartu "zamykají" a nebo peníze z toho účtu převádějí tam a zpět, ale to považuji za poněkud nepraktické, protože celosvětově osvědčené řešení popisují v prvním odstavci :)

kolemjdouci
Pobavilo."Mám kreditní kartu, takže nepotřebuju pojišťovat peníze banky". Vy si fakt myslíte že když vám někdo zneužije kreditku tak po vás banka ty peníze chtít nebude?

hodnocení

0x

Já mám pojištění Merlin u KB,, platím 1xročně ke konci roku jednorázově 348 Kč.

Naštěstí, jsem ještě nemusela využít,ale na netu platím jen kartou, občas i na Shein, atd.

348 Kč ročně se mi zdá únosných. kb.cz/...

doplněno 04.03.23 07:08:

Ano @boba, vidíme každý měsíc v TV, že hlavně seniorům např. někdo strhl a ukradl kabelku, kartu použil, apod...

Vyloučit, že zrovna mně se to nemůže stát, se nedá.

Kryje všechny debetní i kreditní karty vydané na vaše jméno naší bankou i jinými bankami na území ČR.

Vztahuje se také na osobní věci, které vám s kartou ukradli (např. klíče, mobil, peněženka apod.), nebo na transakce, které někdo neoprávněně provedl vaší kartou s použitím správného PIN kódu.

Mám to stejne.

Nechci vám brát iluze, ale do doby pokud není karta po krádeži zablokovaná, banka vám nedá ani halíř. Pokud naletíte podvodníkovi, je to opět na majitele - nemá nikomu sdělovat přihlašovací údaje/piny.

@libor007 tak jo, no ...

Zkopírovala jsem sem sice tučně na co se Merlin vztahuje, dejte sem prosím odkaz, že tomu tak u tohoto pojištění není... Jinak tu jen "mlátíte prázdnou slámu".

pb®
hodnocení

0x
Fio banka mi nevolá, zaplaťpánbůh, Česká spořitelna otravovala furt. Pojištění karty je dobré pro banku, která z neznalých lidí vytahá další peníze. Nepotřebuju pojistit kartu, protože při ztrátě či odcizení si ji zablokuju během pár minut z mobilu. A i tak mívám na běžném účtu, ke kterému je karta, jen pár tisíc. Zbytek mám na spořících účtech, které jdou ovládat jen přes internetbanking. Na spořící účty posílám veškeré mé příjmy a z nich pak po troškách posílám na běžný účet. Takže při zneužití platební karty bych přišla asi tak o 3-5tis., víc ne.

hodnocení

0x

Pojištění z me zkušenosti je k ničemu. Protoze prachy banka nedala zpátky. Byl mi vybrán účet přes platební kartu, kterou jsem platil kdesi na internetu a byla zcizena. Z banky bylo řečeno, ze jsem transakci potvrdil (samozřejmě nepotvrdil). Nastesti jsem byl obezřetný a platím na internetu z účtu, kde mi nechodí výplaty a mam ho právě na tyto účely.

2222

Pokud jsi zcizenou kartu hned nezablokoval tak se ani příliš nedivím, že ti banka peníze za tu tebou neprovedenou internetovou platbu nevrátila. Také je dobré mít internetové platby na kartě zakázané a povolovat je pouze před platbou na internetu.

jirkazxc
Ten kus plastu mu nikdo neukradl, ale ty údaje na něm ano.
Zloději ovykle neposílají předem varování, že se Vás okradou.

hodnocení

0x

Karta je dostatečně pojištěna již v rámci zákona. Pojistky vám nic moc navíc nezajistí. Rozbití telefonu? Přečtěte si pojistné podmínky a zjistíte, že je to prakticky vzato též k ničemu. Tedy k ničemu ne - je to velmi solidní výdělek pro banku.

kolemjdouci
V rámci zákona? Prosím podělte se s námi o jaký zákon a konkrétní paragrafové znění se jedná. Děkujeme.
Proč hned slovíčkařit. Ale je to ve stejném pytli, jako běžné pojištění vašich pěněz při bankrotu banky. Přesné znění si najdi sám. Každopádně zbytečnost připojištění karty už dávno komentovali i právníci.

hodnocení

0x
To buďte ráda, že nemáte šest nebo více karet:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]