Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přezkoumání invalidního důchodu

Od: ter* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, zajímalo by mě když mi bude končit invalidní důchod (psychické problémy). Musím znovu dělat psychologické testy a řešit to s psychiatričkou? Nebo půjdu jenom před komisi kde rozhodnou zda-li mi ho sníží, zvýší nebo nechají? Děkuji za odpověď :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobrý den,je to zřejmě individuální. Já testy dělala dvakrát,pak už ne. Stačily jim zprávy od psychiatricky a zprávy z nemocnice. U komise jsem byla jednou,pak už mi posílali posudky poštou bez komise

id
hodnocení

0x
Vy máte ID na dobu určitou?

cabelguy
hodnocení

0x
Dobrý den,
proces přezkoumání invalidního důchodu se může lišit v závislosti na příslušné zdravotním pojišťovně. Obecně platí, že při přezkoumání invalidního důchodu se posuzuje, zda stále trpíte zdravotním postižením nebo onemocněním, které vám brání v pracovním výkonu.
Většinou se při přezkoumání invalidního důchodu provedou nové lékařské testy, aby se ověřilo, zda vaše zdravotní stav se zlepšil nebo zhoršil. Tyto testy mohou zahrnovat i psychologické testy, pokud byly součástí původního posouzení.
Pokud máte psychické problémy, pravděpodobně budete muset navštívit psychiatričku a podstoupit další testy. Bude-li to požadováno, můžete být požádáni o poskytnutí dalších informací, jako jsou zprávy o vašem léčení, léky, které užíváte, a jak se vaše psychické problémy projevují v běžném životě.
Poté budete muset předstoupit před komisi, která se bude zabývat vaším případem. Komise rozhodne, zda se váš zdravotní stav zlepšil natolik, že byste mohli pracovat, nebo zda by měl být váš invalidní důchod zrušen, snížen nebo zvýšen.
Při přezkoumání invalidního důchodu může být užitečné konzultovat s právním zástupcem nebo organizací pro ochranu práv invalidů, aby vám pomohli s procesem a ochránili vaše práva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]