Nejste přihlášen/a.
Známá několik málo let pracovala, poté byla v domácnosti. O zabezpečení rodiny se staral manžel. Po rozvodu ji byl v cca 58 letech přiznán ID 2. Stupně. Nedávno jsem ji potkala a má přiznáno cca 8000,-Kč a zdá se jí to málo.
Termín částečný důchod neexistuje. Jsou přiznávány 1,2, a 3 stupeň ID.
Při přiznaní 1 a 2. stupně se ID nezohledňuje do přiznání budoucího nároku na starobní důchod.
U vás se bude jednat o důchod z mládí. Kamarádka má syna nevybavuji konkrétně jaký má přiznán ID. Ale jedná se o sluchovou vadu vrozenou a komunikuje znakováním a mobilem. Přivydělává si tvorbou slaných koláčů.
Ptáte se jak vypočítat, u vás slečno není z čeho vypočítat výši důchodu, nedováděla jste dosud žádné odvody do státního systému. Záleží na to jak váš zdravotní stav, dle bodů zařadí posudkový lékař. Neznáme zde vaši diagnozu.
Za každou diagnozu se přiznává 10%, ale to uvádím skutečně orientačně a u vás jak jsem uvedla počítejte s důchodem z mládí.
Mám ID jedničku od mládí a momentálně přes jedenáct tisíc.Bych se nějaké malé částky nebál,ale v dnešní době šetření...už i poslanci spí v práci.Asi nemají na cestu domů
To je národní sport, se navážet do poslanců!? Co jste vytvořili hodnotného vy? Napsali jste knihy, vymysleli lék proti rakovině, vynalezli studenou fuzi, anebo jste jen závislý na systému a kdyby systém stát skončil, tak jste dávno KO?
Vše má dvě strany mince. Bacha na to.
To je navážení do poslanců že spí v práci? se taky někdy dívej na zprávy.Dneska to zrovna zase bylo v telce.A kdo to platí? - vy pracující z daní.
důchod vypočítá ČSSZ dle odpacovaných roků
já chápu, že smyslem povolání novináře je šokovat, zaujmout, O pěkném počasí a ve konfliktech přece psát nebudou, nikdo by to nečetl nikdo by se na to nedíval...
Ono dělat politika to je taky někdy práce 16 hod. v kuse, že si někdo schrupne v lavici, protože zrovna ho nezajímá co tam vyprávějí, tak to mě opravdu žily netrhá, tak nějak nemám pocit, že by tam chodili jak do fabriky, a měli ruce povinně za židli a zařezávali ) Ale chápu, že to je vděčně téma, a vy to přesně dokazujete. A teď vám řeknu co se vám líbit nebude, novináři vám dávají krmení... A vy, uplatněte svoje volební právo při volbách...
takže budu za černou ovci, kopat do politiků nebudu, spíš si kopnu do novinářů a konzumentů TV a voličů a Skuhralů všeho druhu
okolik:
že neexistuje termín částečný invalidní důchod bych zas tak nesouhlasil naseduchody.cz/... Podobně jako termín RZ a SPZ..Taky se používá oboje.
,,,,
Invalidní důchod 1. a 2. stupně – částečný invalidní důchod
Invalidní důchod pro invaliditu 1. stupně, příp. 2. stupně (do 31. 12. 2009 nazývaný částečný invalidní důchod) je dávkou z důchodového systému, která má částečně nahradit příjem občana, jemuž poklesla míra pracovní schopnosti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.