Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablety ginkgo biloba

Od: libor* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Chtěl jsem si v lékárně koupit tablety ginkgo biloba. Ptali se mne jestli beru warfarin? beru tabletu 5mg. Upozornili mne že muže dojít ke krvácení atd. Jedná se mi o lepší prokrvení studených prstu na ruce a nohou. Jaká je náhražka aby nebyly narušeny výsledky ředění warfarinem? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cabelguy
hodnocení

0x
Dobrý den,
Ginkgo biloba je rostlina, která se často používá k podpoře kognitivní funkce a prokrvení. Nicméně, jako jakékoli doplňky stravy nebo bylinné přípravky, mohou interagovat s léky, které užíváte.
Warfarin je lék, který se používá k ředění krve. Pokud užíváte warfarin a chcete použít ginkgo biloba, měli byste se poradit s lékařem, neboť ginkgo biloba může ovlivnit účinky warfarinu a zvýšit riziko krvácení. Pokud byste chtěl najít alternativu, která neovlivní účinky warfarinu, můžete se poradit s lékařem nebo lékárníkem, kteří by Vám mohli poradit o možnostech, které by Vám mohly pomoci zlepšit prokrvení, aniž by měly negativní interakce s warfarinem.
Je důležité, aby byly informace o všech doplňcích stravy, které užíváte, a léky, které pravidelně berete, sdíleny s Vaším lékařem, aby se minimalizovalo riziko interakcí mezi nimi

hodnocení

0x

Ginko biloba zesiluje účinky warfarinu. Hodnota QIK mi díky multivitaminu s ginkem vyskočila s 2,5 na 7 což velmi zneklidnilo mého lékaře. Od té doby pečlivě studuji složení v příbalové informaci. Ženšen mírně zeslabuje účinek warfarinu, ale mám dojem, že je to neznatelné.

hodnocení

0x

Můj neurolog mi Ginko bilobu nedoporučil, ze muže způsobit mrtvici. To radši budu zapomnetliva.

okolik

Boba o nic jste nepřišla. Moje spolužačka se kdysi učila na nějaké zkoušky, tuším suché právo. Vůbec jí to nešlo, měla z toho nervy. Napadlo jí zakoupit si Ginko na podporu paměti a tak jej chvíli zobala. Když jsem k ní zašla, všude byly nalepovací papírky s poučkami z práva. Zeptala jsem se jak je s tabletkami spokojená, zda je nějaký výsledek.

Její odpověd´ zněla vůbec žádnou změnu jsem nezaregistrovala , stejně mi t látka do hlavy neleze a po 14 dnech užívání milé Ginko letělo do koše. Domnívám, se že je přípravek značně nadhodnocen a reklama vykoná své. Zřejmě ani ve výsledku množství Ginka je v tabletách neúčinné.

Okolík, věřím. Mne dokonce řekl, ze to jsou vyhozený peníze a ještě s rizikem.

mate59
hodnocení

0x

Zeptejte se doktora,jesli by jste mohl užívat Betahistin Mylan,je na předpis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]