Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přátelé, potřebuji radu stále mám zvýšenou hladinu cukru 6.1 až 6,3 poradíte jak a čím tuto hladinu snížovat. Pokud máte zkušenosti nechám si poradit. Děkuji
Taky to řeším. Prvně byl cukr 16 po měsíci 10 a další kontrolu mám v dubnu tak uvidím. Vynechal jsem sladké nápoje, snažím se omezit celkově sladké věci i u buchet a trochu normálněji jíst. Navíc jsem tedy dostal léky. Lékař mi poslal i nějaké rady jak jíst zdravěji no s tím mám problém i s velikostmi porcí. Naposledy jsem měl váhu 120kg
I když je název CUKROVKA to ale neznamená vynechat jen sladkosti! Hladina cukru se navýší stejně jak po sladkostech, tak i třeba po slanině či uzeném špeku ...
Chce to komplexně upravit stravu-ubrat uzeniny, tučné . přidat zeleninu,
Skořice snižuje hladinu krevního cukru. Doporučuji po dobu 10 dnů pít následující čaj. Lžička skořice se zalije v hrnečku, r horkou vodou a zámíchá, skořice na povrchu nápoje vytvoří jakýsi šlem. Je to nasládlé dá se pít. V arabských zemích se Skořice a Kardamom přidává do kávy. A čaj ze skořice se běžně dá koupit.
Cukrovka je výsledkem špatné funkce slinivky a nedostatku inzulinu. Citrony a zelí snad, říkám snad pomoci mohou, ale neléčí. Správná dieta a správně časově ustálené jídlo, může všemu hodně pomoci. Cukrovkář se nesmí přejídat a mezi tím hladovět. Musí stabilně, ve správných časových odstupech jíst. Stačí kousek, tak, aby slinivka zafungovala. Každopádně byste měl věnovat péči očím, při cukrovce se kazí zrak, rozpadá se sítnice. A pak pozor na všechny sebemenší poranění nohou od kolen dolů. "Diabetická noha", to je opravdová tragedie. Cukrovka nebolí, ale ve svých důsledcích je fatální. Bacha na ni!
Ne, to co říkáte, je pravda jen částečně. Pouze cukrovka I. typu je důsledkem nedosatečné produkce inzulinu. Cukrovka druhého typu je důsledkem zvýšení rezistence receptorů v buňkách proti inzulinu. Inzulínu mají cukrovkáři druhého typu někdy i nadbytek. Přesný patofyziologický průběh jsem úplně nepochopil, ale souvisí především s ukládáním tuků v břišní oblasti a zejména v játrech. I zhubnutí 5 kilo často stačí k tomu, aby se diabetes zlepšil o desítky procent. Jsou i jiné příčiny (genetické, stres, nedostatek pohybu atd), inzulínová rezistence je závažný předstupeň.
Jako má, ale tohle není nadváha, která by byla nějak riziková, ale samozřejmě jsou i jiné ožné příčiny. Někdy jde o skrytou obezitu - celková váha je dobrá, ale je méně svalů a více tuk je uloženo mezi orgány v břiše. Každopádně pohyb hladinu cukru snižuje, pokud nejste zvyklý, kupte si nordické hole a pravidelně choďte. uvidítě, že Vám to udělá dobře i psychicky.
A pokud byste chtěl i pocit smysluplnosti, přihlašte se ke KČT a absolvujte kurz značkaře. Malování značek na stromy přináší klid do duše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.