Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy ukončit stavební spoření

Od: penti* odpovědí: 6 změna:

Stavební spoření mám uzavřené ke konci ledna 2005, ročně skládám částku 20000kč.Na počátku roku 2011mi bude zbývat ještě do sjednané cílové částky doplatit určitou část peněz .Potřeboval bych , jestli by mi někdo, kdo má již dobré zkušennosti se stavebním spořením poradil, do kdy mám nejpozději zbytek peněz zaplatit ,jestli mám dát výpověď a když ji dám , jestli dostanu ještě státní podporu za rok 2011? Nerad bych něco zanedbal a hlavně sám sebe svojí neznalostí o něco nepřipravil.Děkuji předem za odpověď.-penti-

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

Stavební spoření musí trvat šest let (starší smlouvy, nevím do jakého data uzavření, pět let). Pokud se dá výpověď dříve, tak není vyplacen žádný státní příspěvek a to za celou dobu trvání smlouvy.

Na uspořené částce vůbec nezáleží a cílové částky nemusí být dosaženo. Ta nesmí být pouze přespořena. Některé spořitelny vyžadují minimální roční úsporu, pokud za této podmínky poskytují úrokový bonus.

marketa115*
hodnocení

0x

Ve smlouvě je uvedeno na jakou dobu je smlouva uzavřena, ale myslím si, že u Vaší smlouvy se bude jednat o dobu 6 let. Pokud byla smlouva sjednána na konci ledna 2005, na začátku února 2011 můžete zažádat o ukončení smlouvy. Většinou trvá 3 měsíční výpovědní lhůta, během které budete moci ještě dále na účet ukládat peníze. Pokud na účet do konce výpovědní lhůty vložíte min. částku, která musí být vložena za rok pro přiznání maximálního státního příspěvku, dostanete státní příspěvek celý za rok 2011, jinak jen za částku vloženou v daném roce. Státní příspěvek za rok 2011 Vám bude zaslán až na podzim.

jirbar*

No nejspíš dostane již jen polovinu i za rok 2010.

cyril*
hodnocení

0x

Nevím, zda neobtěžuji, ale máte-li zájem, tak si přečtěte vnitřní poštu.

sebod*

Státní podporu dostane klient i když dá vklad na svůj učet i na JEDEN JEDINÝ DEN. Např. - chci zrušit spoření k 31.12. a ten den vybrat celou naspořenou částku. Hloupost! 1.1. (resp.2.1.) vložím na účet peníze, nechám je tam např. týden a i za tuto dobu dostanu příslušnou st. podporu. Vyplatí se i v rodině si na těch pár dní peníze půjčit. Kde Vám kdo dá 3.OOO Kč (plná státní podpora) za pár dní?*ua* To samé jestliže mi někdy v červenci končí šestileté období, já už třeba nemám peníze na to, abych do července vkládala měsíčně cca 1.700 Kč (toto je nutná částka, abych získala plnou státní podporu 3.000 Kč), tak pár dní před tím, než mi je smlouva o stav. spoření ukončena, vložím chybějící částku do dvaceti tisíc a za pár dní dostanu o 3.000 Kč více. A TO SE VYPLATÍ *smich*

jankahr
hodnocení

0x

Pokud jste ještě nedospořil do výše částky, na kterou jste stavební spoření sepsal, a nepotřebujete peníze ihned, tak klidně spořte dál (i více jak 6 let). Bude Vám zachována státní podpora i úroky ;) Nebo si můžete uzavřít nové stavební spoření, zde spořit nově, převést si sem státní podporu a na původním si peníze ponechat (budou Vám nabíhat úroky), dokud nebudete chtít smlouvu vypovědět... Záleží, co Vám bude více vyhovovat. Příští rok budou státní podpory na všech spořeních (nově uzavřených i už "běžících") ve stejné výši, takže pokud byste si na nově uzavřené spoření převedl státní podporu k 1.1.2011, tak o žádné peníze nepřijdete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]