Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjemce nechce vyzvednout zásilku přes zásilkovnu

Od: dorian odpovědí: 12 změna:
Dobrý den mám takový problém poslal jsem balík na dobírku přes zásilkovnu a příjemce si balík nechce vyzvednout. Vrátí mi zásilkovna balík a peníze za dopravu nebo ne. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

12x

Balík se vám vrátí, nikoliv však platba za dopravu. Zásilkovna provedla co jste si u ní objednal. Vaše chyba, že jste minimálně dopravné nepožadoval předem od příjemce.

hodnocení

9x

Balík vrátí, peníze za dopravu určitě ne. Oni svou službu udělali, proč by jí měli dělat zadarmo.

doplněno 02.03.23 09:26:

Takové přirovnání - Objednáte si pokoj v hotelu. Když tam dojedete autobusem přes 1/2 republiky, hoteliér Vám oznámí, že vlastně žádný pokoj není volný. Napadlo by Vás chtít po autobusákovi vrátit jízdné?

ml1

Spíš bych je chtěl po tom hoteliérovi

hodnocení

2x

Dobrý den,

nevím, jak to má přesně zásilkovna. Balík Vám určitě musí vrátit. Poštovné jako takové Vám propadá, to Vám nevrátí. Nicméně v té částce není jen poštovné, máte tam i poplatek za dobírku. Ten poplatek by měli vrátit, protože ta služba výběr dobírky realizována nebyla. Takže přijdete jen o poštovné jako takové.

Pošta to má tedy takto, předpokládám, že zásilkovna by to měla mít podobné. Pošta poplatek za dobírku vrací, vrací i balík. Poštovné jako takové se nevrací, tam služba poskytnuta byla.

Pro vás ponaučení - při platbách na dobírku poštovné vždy předem, taky to tak dělám.

dorian
02.03.23 11:09
hodnocení

Děkuji

lamka
hodnocení

1x

Správný nápis by měl znít: : kupec nechce platit a ještě jsi nikam chodit

příště použij základní psychologie, jestli chceš mít na 100% jistý že si někam dojde, tak jediná možnost je inkasovat peníze předem :)

peníze zpět?, Riziko tvého špatného podnikání, máš levné školné.

Teda tomu Vašemu slohu vůbec nerozumím. "kupec nechce platit a ještě jsi nikam chodit", jak to prosím myslíte? Aproč zrovna Vy mluvíte o školném? *co*

@suzymon: protože neumí napsat zvratné zájmeno se. A školné píše proto, že chybami se člověk učí a tahle chyba ho nestála moc.

Pletiplot, právě proto je mi divné, že někdo, kdo neumí správně napsat ani jednu větu, mluví o nějakém školném. :-D

jaj*
hodnocení

1x
Naopak mají větší náklady když to jde tam a zpět

asd1
hodnocení

0x

Balík se vrátí, dopravný ne. Můžeš vymáhat náhradu škody, ale uspěješ jen pokud můžeš doložit že si to objednal.

Příště prachy za dopravu předem, jinak neposílat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]