Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychosomatické obtíže

Od: hok odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, milý rádcové,
Už posledních pár let zažívám nepříjemné stavy. Začalo to mým nevydařeným vztahem ze kterého jsem byla psychicky na dně. Byla jsem na sebe přísná a pociťovala nemilovanost a příšerné tlaky na hrudi. Už jako malé dítě jsem nezažívala pěkné dětství moji rodiče se neustále hádali a já neustále poslouchala mé matky staré křivdy, kteté jsem měla vyřešit. V podstatě si myslím, že mi chyběl někdo, kdo by mi vyjadřoval lásku.
S tímhle problémem už né v takovéhle míře se potýkam opět, avšak už není v takové míře. Nemám žádnou chuť do života. Momentálně studuji, ale cítím, že mám v sobě spoustu nenaplněných snů z dětství. Snažila jsem se např. Sama meditovat, ale jakmile se soustředím má dech, bolest na hrudi začne sílit a chce se mi brečet. Nejraději bych se někde vykřičela, už v sobě všechno zadržuji. Jsem introvert a navíc nad vším moc přemýšlím. Za psycholožkou docházíme pravidelně, ale v tomhle pokroky nevidím. Potřebuji si vše v hlavě srovnat, ráda bych se zbavila bolesti na hrudi. Můžete mi někdo prosím poradit, co vám pomohlo od těchto psychických problémů.
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Bolest na hrudi? Tím, jak se necítíš dobře, držíš tělo. Hrbíš se, choulíš se. Páteř nemá ve svalech a malých sválcích okolo, které neovládáme vůlí, oporu a občas se vychýlí a ploténka skřípne nerv, který jde do hrudi a k srdci. Musíš se narovnat. Najdi si pár uvolňovacích cviků na Jůtubu i s komentářem. A pomalu a pčlivě je proveď. Nejsou náročné a můžeš, bez obav provádět třeba v tramvaji. Vyzkoušeno, ověřeno. *hej*S dušičkou ti nepomohu. Rady, které bych ti dala, nejsou k ničemu. Všechno jsi už slyšela u terapeuta. Už musíš ty sama. *palec* Hodně štěstí.

id
hodnocení

3x
Při fyzické práci a aktivním sportu nedokážeš řešit křivdy z minulosti. Máš pořádného koníčka, který tě zaměstná? Co tak dobrovolnická činnost v domově seniorů? Atd.

expert
hodnocení

2x

Všechny psychosomatické problémy začínají tím, že se pacient příliš zaobírá sám sebou, svými pocity, svými vjemy, pocity že mu druzí chtějí ublížit atd. Může to být náznak psychické poruchy, za kterou váš partner nemůže .

hodnocení

1x
A řešíte s psycholožkou matku? Víte,psychické problémy nevznikají ze dne na den,proto i léčba je na dlouho. Nemůžete po pár sezenich u psychologa čekat změnu. Je to práce na několik let

psom
hodnocení

0x

Na tyhle potíže pomáhá regrese. Po projití si katarzí odeznějí.

hodnocení

0x

Kdybych věděla kde bydlíš, možná bych ti zprostředkovala seznámení s mladou ženou, která docela úspěšně řešila a stále řeší podobné problémy. Vzájemné popovídání a výměna zkušeností jsou vždycky přínosné a vždycky, byť ne 100%, přínosné. Věřím, že sis nechtěla jen postěžovat, ale že se svých problémů chceš i zbavit, tak se ozvi.

hok
hodnocení

Klidně si ráda popovídám

Prima! Už to je první cesta k úspěchu. Tak mi napiš na ajka5 zavináč volny tečka cz a nějak vás spojím.

ajko, co to děláte? Proč chcete zasahovat do léčby? Píše, že chodí pravidelně za psycholožkou. Psycholožku, která ji od její převezmě, jí určitě nenajdete a nějakou léčitelku, rádoby lékařku duší? Neobáváte se, že uděláte zle? A navíc, takhle na dálku? To byste měla!

Babko, velmi si Vašich názorů a rad TADY vážím, ale když o něčem nic nevíte, tak svůj názor neprezentujte. Možná k plnému pochopení v mé odpovědi v první větě chybělo slovo SVÉ = řeší SVÉ podobné problémy. Vůbec mi nešlo o narušení nebo kritiku jejích léčebných procesů, ale že jí může pomoci popovídat si s ženou se stejnými problémy. Věřte, že o tom vím dost!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]