Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na sídlišti je deratizace a ostatní přitom krmí krysy

Od: antikrysa odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, když jdu po sídlišti tak vidím že je všude po zemi poházené jídlo, mám psa takže to sleduji. Oni tím jídlem krmí krysy a pak se tam za veřejné peníze dělá deratizace a určitě tam někam dávají jedy na krysy má to nějaký význam ty krysy krmit a pak je trávit? Co když to sní pes? Nebo má jiný význam nasypat nakrájené rohlíky pod strom? Nebo je házet do řeky ale to je aby začaly kvasit ve vodě a aby voda smrděla. Podle mě ty rohlíky pod stromem podporují krysy a hlodavce. Ale pak je tráví.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Je vidět, že přes veškeré nářky se máme pořád ještě moc dobře. Zvláště lidé ve městech nakládají se zbylým jídlem neuctivě. Já z vesnice jej dám slepicím. Chápu, že ve městě to nejde. Pokud ho lidé ovšem vyhodí, má to být do nádoby k tomu určené a ne jej rozhazovat po zemi. Asi mají na mysli blaho toulavých koček, možná i holubů, ale sežere to ve skutečnosti někdo jiný.

Pracovala jsem s paní z města. Zbýval jí chleba a pečivo, dávala to do popelnice. Pak si jednou všimla starého pána, který z popelnic ty zbytky pečiva vybíral na krmení zvířat. Od té doby dávala paní zbytky do sáčku a přivázala k uchu či víku kontejneru. Pán se nemusel hrabat, vzal si to i s pytlíkem. Kdyby to lidé takto udělali, krysy by neměly k potravě přístup a určitě by se našli majitelé domácích zvířat, kteří by si to rádi vzali. Je to lepší, než se hrabat v popelnici plné kdejakého sajrajtu. Možná by se vyplatily i nějaké menší nádoby na tyto zbytky pečiva. Mohli by si to pak vzít bezdomovci, nebo chovatelé zvířat. A nemuseli by se hrabat v ostatním neřádstvu. Jaga.

Ovšem, jak znám lidi, určitě by tam hodili kde co. Bohužel. A další sorta by to zase nepřála, z důvodu, že by se někdo mohl obohatit. Raději to dát krysám. My lidé jsme divní tvorové, opravdu.

antikrysa
hodnocení

Já bydlím na sídlišti a jídlo nevyhazuji, tak to neznám. Rohlíky koupím v akci a pak jdou do mrazáku a postupně vytahuji. S tím souvisí nevýhoda že strouhanku musím kupovat. A nedojezený jídlo jde do ledničky, jako je drahý, já bych si finančně mohla dovolit něco málo vyhodit, ale nedělám to. Nikdy by mě nenapadlo vyhazovat jídlo do přírody ani na psi stezky, pes to může sníst a i kdyby to bylo neškodný tak majitel bude na prášky co zase snědl a návštěva veteriny a tak. Jenže na to mám asi jiný názor než člověk z paneláku a bez psa. Ale konkrétně ty rohlíky jsou nakrájený na čtvrtky koleček, jak na žemlovku. Četla jsem že to žerou krysy a pak že dělají tu deratizaci, ale ten vzkaz o deratizaci byl jinde než ty rohlíky, takže rohlíky s originálním deratizačním překvapením to nejsou. Babička bydlí na vesnici a přijde mi že jídlem plýtvá, mamka taky.

hodnocení

3x

Tohle není problém pouze na vašem sídlišti. To je problém všude, kde je více lidí, kteří neví co roupama. S pláčem, jak je doba zlá a jak se zdražuje, vyhazují spousty jídla ven, protože je ho škoda hodit do popelnice, tak se aspoň kočičky a ptáčkové budou mít dobře. Nesmyl? Ne, není to nesmysl, je to skutečnost. Fakt. *zed* A neuděláš nic!

antikrysa
hodnocení

Myslím že je to spíš tak, že si řeknou proč někomu neuškodit, ale jsou to fakt pěkný rohlíky, kdybych byla socka tak po nich jdu :) ptak přece nemůže rohlíky, je to nestravitelný a nízkokalorický pro něj. Kočky se nemají krmit, každý si má krmit svoji, tenhle bordel tak ohrožuje taky psy. Do popelnice to pak často hážu já, pak ještě to že dělají deratizaci, jako jasně, je to nutný ale kdyby tu havěť nekrmili tak to nemusí otrávit.

hodnocení

2x
Můj otec také hází zbytky jídla po zahradě.. jakože pro ptáky,ale ve skutečnosti láká potkany a jedy musím platit já.. Navíc ty kydance starého jídla vypadají jako by se tam někdo *blee* Nepomáhají žádné domluvy..On má pocit, že jídlo nepřišlo na zmar*alene* Také neustále nadává na drahotu a přitom nakupuje jako by měl přijet zájezd hladovců.. Sám skoro nic nejí atd.. Takže se opravdu máme mooc dobře *co*

kmet
hodnocení

0x

Taky se rád nakrmim a pak trávim.

hodnocení

0x

Lidé to tam hází pro ptáky,do vody pro kačeny,ale je to špatně.

antikrysa
hodnocení

0x
Krysa měla narozeniny tak jim udělali oslavu
Na sídlišti je deratizace a ostatní přitom krmí krysy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]