Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo je kdo?

Od: kleopatra odpovědí: 4 změna:
-Když mám sestřenku, tak co je pro mě JEJÍ dítě?
-A co je má sestřenka pro MOJE dítě?
-A když se má sestřenka vdá, její manžel je pro mě co? Přiženěný bratránek?
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pěkně jste mě zamotal...a nebo už neumím myslet (válím se doma s horečkou) *smich* Moje sestra má manžela, říkám že je to můj švagr. Dle odkazu je švagr bratr mého muže. Našla jsem to tak i na jiných zdrojích. Ale tak co je teda manžel mojí sestry? *nevi* Jinak - jak byla položena otázka,to jsme také řešili před lety. Neexistuje pro to jednoslovný výraz,nebo se nám ho tehdy nepovedlo najít, mám sestřenice (55 let a výš) ,které mají dcery přibližně v mém věku (30) a nakonec jsme to před lety udělaly tak,že mým doopravdy sestřenicím říkám jménem a s jejich dcerami si říkáme "sestřenky" *smich* Až bude mít jedna z nich dítě,je to jasný, bude to "dítě mojí sestřenky" a já budu teta *smich*

hodnocení

0x

Nekomplikoval bych to...

- synovec/neteř

- teta

- manžel sestřenice

hodnocení

0x

Na Moravě jsem slyšela střině, nebo střiňa, to už nevím přesně, děti od sestřenic že jsou vzájemně střiňata. Ale to už je 60 let,:).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]