Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přerušení čerpání podpory na pracáku

Od: martinek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Chci se jen zeptat, jak funguje dočerpání podpory v případě přerušení pobytu na pracovním úřadě.

Po 12ti letech končím v zaměstnání a jdu na měsíc na pracák, poté odlétám na rok do zahraničí. To znamená že vyčerpám pouze podporu pro jeden měsíc.

Dočetl jsem se, že pokud se odhlásím z pracáku a poté se tam opět nahlásím (po roce), budu mít nárok na dočerpání podpory... je to skutečně tak? Máte s tím někdo zkušenosti? Na pracáku jsem nikdy nebyl, takže nevím jak to tam chodí. Díkes za reakce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Pokuď se znovu přihlásíte,dokládáte znovu 24 měsíců zpětně,co jste dělal...
Pokuď doložíte,že jste u nás pracoval,můžete žádat o podporu,která bude zkrácena o ten vyplacený měsíc.
martinek
hodnocení

Aha, myslel jsem, že jde podpora dovybrat i bez změny zaměstnání...

Takže kdybych teď na pracák nešel a nahlásil se až za rok po příletu, mám nárok na podporu zpětně ještě z posledního zaměstnání?

tj
hodnocení

0x
Pracovní úřad není dovolená s rentou, je to úřad, který vyplácí podporu pro lidi, kteří hledají práci. Není to určené pro ty, kteří se chtějí na měsíc někam ulít a čerpat prachy za válení se doma z našich daní.
kostlivec
@tj aha tak to jdi říct kofolám a Ukrajincům kteří to mají jako rentu, nejsou to všichni ale je to drtivá většina bohužel. Nebo to zkus říct matkám kofol ( *afro* ) které berou hmotnou nouzi, příspěvek na bydlení (takový smrad, bordel a tolik lidí že je ani nechodí kontrolovat a mají klid viz Chánov, Most, Ústí, Cheb,. ..) a děda bude dělat že už se nemůže ani hýbat natož vstát a musí ho přebalovat tak dostanou i 20 klacků za příspěvek na péči. Rasismus NE ale VŠEM STEJNÝM METREM!
martinek
hodnocení

Mockrát děkuji za poučení, ale na to jsem se neptal... Mimochodem, až se vrátím ze zahraničí, práci si shánět budu, takže nevím, proč bych se na pracovní úřad neměl přihlásit a podporu čerpat.

kostlivec
@martinek asi nebudeš mít nárok na podporu zohledňují se poslední 2 roky a z toho jsi pouze 11 měsíců pracoval (pokud ukončíš evidenci 4/23 a budeš se znovu hlásit 4/24) takže nesplňuješ podmínky ale peněz budeš mít dost ze zahraničí takže pohoda. Pokud si nenašetříš tak tvoje smůla.
martinek
hodnocení

Rozumím, takže by to teoreticky šlo pouze kdybych se vrátil dřív, což je nepravděpodobné. Díky. :)

kostlivec
@martinek nejde o nic jiného že musíš mít odvody sociální a zdravotní pojištění v ČR, půjdeš pracovat do Německa budeš přispívat do jejich systému a stejně tak jako by jsi měl nárok na ošetření v Německé nemocnici (kde samozřejmě budou i nějaké poplatky navíc), tak stejně tak máš nárok na podporu, nějaké jejich příspěvky a časem i samozřejmě důchod v Německu protože jsi pracoval v Německu. Nikoho na úřadu práce v ČR nezajímá kde jsi byl a proč jsi to neplatil u nás, prostě nemáš zaplaceno za 2 roky a nevznikl ti nárok ať na podporu nebo důchod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]