Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pitný režim

Od: dvorak® odpovědí: 13 změna:

Můj 15-ti letý vnuk má silnou potřebu pití - až 5 litrů denně, samozřejmě nealko, ale močit chodí neúměrně málo - tak 3x denně. Nesvědčí to o nějaké nemoci? Test na cukrovku negativní.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Cituji : Pokud se tedy snažíte vypít čtyři nebo i pět litrů tekutin denně a neběháte při tom maratony, je to špatně. Aquaholismus neboli přepíjení je totiž podobná závislost jako na drogách nebo alkoholu. Jsou při něm nadměrně zatížené ledviny a hrozí taková ztráta minerálů z těla, že jde o život.
Zdroj : www.mojezdravi.cz

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud má vnuk negativní test na cukrovku, tak to znamená, že už byl s tímto problémem u lékaře. Lékař, když zjistil, že o cukrovku nejde, je v klidu a nic dalšího neřeší? Pokud ano, tak bude vnuk zřejmě v pořádku (nebo zkusit ještě jiného doktora, který bude pátrat dál). Nejsem lékař, ale pět litrů denně je o ledviny (já jsem skončil po přelití ledvin personálem nemocnice na JIP, tak vím, že to lze - ledviny se vypnou a potom je týden na JIP nahazují). Zdravím!

ben®
dvorak - tak, co ten lékař? Bude ještě něco řešit? Už nebudete komunikovat?
hodnocení

Až k nám vnuk opět přijde, jistě nám sdělí, jak to pokračuje.

ben®

dvorak - rozumím, dejte vědět, jak to tedy ve skutečnosti je.

tm
hodnocení

1x
A je tomu skutečně tak? Neblafuje syn pouze, aby se ulil ze školy? 5 litrů není rozhodně normál, ale pokud dělá u pece... mne doktor říkal hodně pít, jinak ledviny nejsou využité a je to problém, ale 5 litrů... blbost
Hele blbost to není, naopak úplně na pohodu. Já když seděl domu na PC několik hodin, tak co 30 minut jsem si byl doplnit 300ml sklenku a vůbec to nebyl problém. Těch 5 litrů jsem vymlasknul jak nic a dělal jsem to takhle hodně dlouho a nejenom u PC, ale hlavně tam.

etana*
hodnocení

1x

4-5 l denně je strašně moc, asi bych postupovala tak, že bych nejdříve vnuka donutila dva tři dny měřit množství vypitých tekutin, neboť je klidně možné, že není schopen odhadnout vypité množství a plácne něco, co nemá s realitou nic společného. Takže pokud už to měření neproběhlo, tak to zkuste.

Vím, ač jsem dospělá, jak hrozně jsem se sama sekla s odhadem mého pitného režimu, když došlo na měření.

A pak, pokud je to tak, hurá k lékaři. A víte, že nemám ve zvyku posílat k doktorovi tazatele s každým zaraženým prdem, tak to berte vážně.

Při cukrovce by i močil jako koroptev a bylo by mu i jinak blbě. Ovšem příjem-výdej, pokud by byl skutečně v nerovnováze by se musel nějak projevit - extrémními otoky, dušností, kolapsem atd.

hodnocení

0x

Vaše starosti na mou hlavu! Má nějaké potíže/problémy? Nemá? Tak tu svou starostlivost nepřehánějte a nechte to na něm a jeho rodičích!

Někteří moderní rodičové jsou ve vztahu ke svým dětem "divní". Máme v rodině případ, že matce nebylo nápadné že syn kouká na televizi z několka decimetrů. Až ve škole učitelka přišla na to že potřebuje brýle - bylo to kolem pěti dioptrií. A problémy s ekzémy se "léčí" babskými radami na maminkovských forech na Internetu.

tj
hodnocení

0x
To je pravda, určitě to řešte. Jinak sbohem ledviny... Tohle měl kamarád z práce, denně 4 litry nebyl problém.

hodnocení

0x
Záleží jakou má aktivitu a pohyb případně jestli je léto nebo zima, jak moc se potí. Že chodí málo na WC není směrodatné, když nevíme ostatní.

pb®
hodnocení

0x
Moje kolegyně má jednu ledvinu zdvojenou, prostě má 2,5 funkčních ledvin a 5 litrů denně vypije, má pořád žízeň, čurat chodí více, určitě ne méně. Když je příjem, musí být i výdej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]