Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podepsat novou smlouvu?

Od: bysub81* odpovědí: 3 změna:

Zaměstnavatel mě chce od 1.9. přeřadit na nové místo. Zatím mi to ještě oficiálně neoznámil, asi čeká na poslední srpen. Poslední tři měsíce už jsem přeřazený byl, ale jinde a prý dočasně, teď už to má být natrvalo a zas na jiné místo. Moje pracovní místo podle pracovní smlouvy je prý obsazeno.

Jak proti mně může postupovat zaměstnavatel v případě, že novou smlouvu odmítnu podepsat?

Mám právo na nějaký čas na rozmyšlenou po předložení nové smlouvy k podpisu?

Předem děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

V dnešní době máš v podstatě jenom dvě možnosti (bez ohledu na jakýkoli zákon) - buď podepsat nebo být odejit.

marenka*

Velká pravda. *palec*Bohužel a bude hůř.

karina*
hodnocení

2x

bysub81, z dotazu nevyplývá, proč vás zaměstnavatel již jednou přeřadil a za jakých okolností. To řeší ZP par. 41.Je to tedy asi tak , že jste měl pracovní místo, to jste svým dočasným přeřazením opustil, a na něj pak po čase na stoupil někdo jiný . Jestli tedy vaše pracovní místo dočasně zrušili a poté obsadili někým jiným měl byste býval asi nárok na odstupné.

K vašemu dotazu:

§ 46

Jestliže zaměstnavatel zaměstnance převádí na jinou práci, než odpovídá pracovní smlouvě, a zaměstnanec s takovým opatřením nesouhlasí, může jej zaměstnavatel převést jen po projednání s odborovou organizací. Projednání není třeba, pokud celková doba převedení nepřesáhne 21 pracovních dnů v kalendářním roce.

Karina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]