Dobrý den, milý rádcové, poslední dobou nemám žádnou chuť do života. O víkendech téměř nechci vylézt z postele a přes týden vylezu kvůli práci. Jsem spíš nespokojená se svým životem. Je mi něco málo přes 20 let a chybí mi chuť do života. Chybí mi partner nebo někdo se kterým bych něco sdílela. Přibližně jednou za týden podnikám s kamarády akce při kterých se pobavím. Poté, ale nastane období, kdy jsem dlouho sama. Myslím si, že můj problém je ten, že když jsem dlouho sama až moc jsem se svými myšlenkami a zlenivým. Nevím, jak mám začít žít, abych měla zase chuť do života a užívala si život. Předem děkuji za rady
Ahoj, zažíval jsem něco podobného ( je mi 22 ). Měl jsem to celý rok 2022 .. neustále jsem byl unavený, demotivovaný a pocitově jsem nebyl v přítomnosti .. Furt jsem si říkal jak je všechno nudné, ve všem mám stereotyp a hlavně jsem neměl pocity jako RADOST, TĚŠENÍ SE apod. Byl jsem prázdná, negativní schránka .. to vše se ale změnilo ( pomaličku se mění, vrací do normálu ), když jsem si teď na začátku roku řekl, že to by už dál nešlo. Zjistil jsem své nedostatky ( 3h denně scrollování na Tik toku, málo spánku, cpal jsem do sebe moc kofeinu, snaha se až moc zabavit apod, overthinking ) Od té doby se mi jen daří a daří, svět je veselejší , vrací se mi radost z obyč. věcí , jsem motivovaný a mám chut se posouvat. Pokud je něco co bys chtěla změnit, odstranit .. začni spánkem , tam regeneruješ mysl , pak bych začal s ostatním .. Hlavně pokud něco odstraníš, je důležité to nahradit něčím novým , Já místo 3hod na mobilu stíhám 7x týdně procházku a 4x týdně fitko Kdyby jsi chtěla, můžeme si o tom napsat i jinde rád se podělím o pár rad/zkušeností apod.
Nejhorší je chodit do práce a vysedávat doma u PC či mobilu. Začni chodit ven do přírody, cvičit, plavat, jezdi na kole, zúčastňuj se kulturních akcí. Doma nikoho nepotkáš a nic nezažiješ. Jsi mladá, musíš se "probudit" a začít žít a užívat si života.
Zlenivěla jsi a tvoje nemoc je lenost. Zdravý člověk se nevydrží celý víkend válet v posteli! Napiš, kde bydlíš a určitě ti dobře poradím. Ale jestli se ti radši bude líbit povalovat se v posteli a zaživa ve dvaceti umírat, bude to jen a jen tvoje volba. A ostuda!
Pořidte si psa.Ven budete muset několikrát za den, i když se vám nebude chtít.A v přírodě budete mít hned lepší náladu a začnete mít radost i z obyčejných věcí.A když s ním budete chodit na cvičák,tak získáte nové kamarády.I při venčení v parku můžete kohokoliv se psem oslovit a začít se s ním o psech bavit.Mezi pejskaři je to normální.
Máte mládí, tudíž velkou sílu a k využití velké příležitosti kolem sebe. Chce to udělat ten první krok, možná odložit i lenost a rozhýbat se. Někdy to ale tak bývá, že i mladý člověk cítí pasivitu, hledá chuť do života a naproti tomu např. 85 letý opuštěný, ovdovělý člověk má ještě tu sílu jít dále zivotem. Mnoho možností ale už nemá, skoro žádné, ale třeba ho vzpruží a potěší i to, že otevře okno a vysvitne na něj sluníčko. Když si toto vše promitnete, musí vám to dát sílu něco dělat. A kdy jindy, než teď.
Jste mladá, užívejte života. Nebuďte smutná. Máte práci, kamarády s kterými se každý týden stýkáte, tak si toho važte a buďte veselá. Partner se jistě objeví. O víkendech, šup z postele, jděte ven, třeba jen na procházku, proběhněte se, rozchoďte to. Choďte tančit, cvičte. Doma si pusťte hudbu, zatančete si. Jděte si koupit něco pro radost, ať se cítíte být krásnou. Bude zase dobře. Jen klid. Až vysvitne sluníčko, bude lépe. Držím palce. Vždy může být hůř.
Život má takový smysl, jaký mu dáš ty. To, že ti poradíme, to mi přijde nesmyslné. Nemůžeš žít podle toho, co ti kdo řekne, kam tě navede. Pak to už nejsi ty, ale loutka. Marioneta. Cesta bývá zajímavější, než samotný cíl. Ale nikdo za tebe jít nemůže.
Dobrý den, začněte se zabývat nějakým koníčkem,najděte si oblast ,kde se budete realizovat,něco co vás bude těšit. Vaše duševní rozpoložení z vás vyzařuje a odradí potenciální partnery. Vzchopte se,jaro je za dveřmi,jste zdravá,jste mladá,tím pádem krásná,mějte radost i z těchto zdánlivě obyčejných věcí. Svůj život žijte.
Já bych se zeptal - zdali máte nějaký koníček, touhu, prostě něco co by vás naplňovalo, přitahovalo. Může to být něco kreativního - psaní, hudba, kresba,... něco sportovního, nějaká činnost - vedoucí ve skautu, být přítomná v nějaké zájmové komunitě,... něco jako živnost co by jste ráda dělala. Vaše srdce vás tam už dotáhne, někam vás to táhne. A nepřestane. Ne ani za 10, 20,... let. Je možné že to ale ještě nevykrystalizovalo. (že to ještě zcela není jasné) (protože škola a společnou vás vychovávala, aby jste sebe potlačila a stala se produktivním členem společnosti (když to přeženu tak stala jste se strojem)).
U mě k tomu vykrystalizování došlo mezi 22-25 rokem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.