Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hadka s pritelkyni

Od: hadka odpovědí: 30 změna:

Ahoj,

dnes v noci nám dítko špatně spalo a asi ve 3h, jsem tak pro sebe spíš pronesl, že nebudu vyspaný do práce. Přítelkyně okamžítě zaregovala, že ona se přece taky nevyspí. Ja se ji ptal, proč mi to jakoby takhle říká, ona, že to podávám, že jako ona může byt nevyspalá. (takhle jsem to nemyslel)... tak me to samozrejme nastvalo,(protoze ja uz rok makam na baraku po práci a snažím se být doma s malým, chodím na nákupy atd atd, proste pomáham, občas i vařím, jakmile jsem doma, tak si hraju s klukem nez jde spat, prebalovani je na me, kdyz jsem doma). Tak jsem ji řekl, že ale ona přce nemusí v 6h vstávat a jet do práce, vyřizovat maily, plánovat dopravu, komunikovat s lidmi a pak jet na barak a jeste fyzicky makat, dneska mi přivezou paletu obkladu a musi si je sam odnosit, o to nejde, ja kvuli tomu nefnukam. Jen jsem pronesl, ze se nevyspim. Ona rekla, ze to dite neni bez udrzbove, ze nema pohodicku, nohy nahoru. Ja samozrjeme s ditetem byl doma sam a vím, že si kluk (15 mesicu) vyhraje sam, jen se musi hlidat, aby nekde něco neudělal). Rekl jsem ji, ze chapu ze se musi hlidat, ale ze prostě doma je doma, jeslti chapete jak to myslim, prostě většinou je to tak, že malyho nakrmi něco si udělá v bytě a pak většiinou blbne s nim, nebo kouka na tv a on si vedle hraje...

Samozrjeme na me kvuli tomu nastvana ... a me to stve, protoze makam jak debil porad dokola a ted abych sam prilezl s prosikem. Jeste dodam, ze ona na ten barak ani nejezdi, ani zamest, ani s cimkoliv malym pomoci, takze jeji starost je opravdu jen jedno dite a vse ostatni obstaravam ja... vareni teď tak na 70% ona, 30%, zalezi jak stiham. Uklizeni, jezdi nam kazdy den robot s vytiiranim,...

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Pokud nemáte nervy na takovéhle drobnosti, neměl jste si pořizovat dítě. Věřte, že bude hůř.

hadka
hodnocení

v tom případě asi neumíte číst, právě, že nervy mám

Jo nervy máte. Ale v háji. ;)

hadka
hodnocení

aha, to teda nevím proč :) můžete rozvést, z čeho čerpáte, když mě tedy vůbec neznáte.

Rozvádět to nemusím. Právě proto, že číst umím, je mi to jasné z Vašeho "dotazu" (teda spíš stížnosti). Kdybyste byl v pohodě, ani by Vás nenapadlo sem psát.

tj
hodnocení

10x
Váš dotaz jsem si přečetl, promyslel a vyhodnotil. Došel jsem k tomu, že v právu jste vy. Definitivně a bez debat. Mateřská dovolená není žádná dovolená, ale pěkná makačka. Nicméně v porovnání s tím, kolik do rodiny investujete času a úsilí vy, její námaha není ani poloviční. Pokud je žena s dítětem doma a vy makáte v práci a ještě k tomu na stavbě, měl byste přijet a mělo by být o dítě a o domácnost postaráno, abyste doma nemusel hnout ani prstem (aby to vyrovnalo vaši práci a bylo to fér). Pokud ještě doma s čímkoliv pomáháte, je to od vás dobrá vůle a práce navíc.
.
Hádka je proto, že jste pronesl nevhodná slova v nevhodnou dobu, i když je právo na vaši straně. S prosíkem určitě za ní nechoďte, ale nastiňte jí situaci, ať pochopí, že její úsilí není ve vaší rodině to jediné a že toho máte na ramenou také dost. Dítě jste si pořídili oba a tak se o něj musíte postarat, ale platí to i na druhou stranu, pokud zajišťujete živobytí rodiny a budoucí bydlení a nemáte právo na oddych, tak ona má obstarat dítě a domácnost a také nemá právo na oddych. Navrhněte, že si to klidně vyměníte. Budete mít na starost dítě, domácnost, vaření a ona pěkně nakluše do práce a po práci bude dělat na baráku... Po týdnu bude nějaké vstávání a péči o dítě brát všemi deseti...
.
Pokud se chcete vyspat, musíte spát v jiné místnosti, ať je dítě hodné nebo ne.
doplněno 27.02.23 10:47: .
A s tím spaním to myslím vážně, budete unavený z práce, navíc nevyspalý, někde se ráno obmotáte kolem stromu a žena s dítětem budou bez táty. Vakašlete se na romantické spinkání s rodinou, zamáčkněte slzu a dočasně se odstěhujte vedle do své postele.

hodnocení

5x
Jak jste to nastavil, tak to máte. My vás můžeme jenom politovat.

hodnocení

4x

To chce klid, neprožívat každé slovo pronesené ve zlosti. Únava, nemožnost najít jednoduché řešení. Adrenalin vyletí do výše, prožene se bouře, ale po chvíli se všechno uklidní. Nesmíte dovolit, aby nepříjemné pocity, většinou pocit křivdy, převládnul a usadil se. A otrávil tělo i duši. Vyprdněte se na řešení, na hledání chyb na druhém i sobě. Bouřka vyčistila vzduch a srdci bude chviličku trvat, než se zklidní a uvědomí si, co je důležité. Klasik pravil: Slova, ve kterých není láska, jsou zbytečná. *hej*

Jste moudrá. A citát klasika je fakt krásný.

hodnocení

3x
Dobrý den, myslím,že oba dva potřebujete slyšet ocenění svého snažení. Není třeba vypocitavat co vše musíte zvládnout vy a porovnávat to s jejími povinnostmi. Stačilo by pochválit jak to zvládá s malým,jak díky tomu je chlapeček šikovný a pěkně se vyvíjí. Nenavádim vás k pretvářce,dívejte se na ni tahle a hlavně- chvalte. Nebudete věřit té proměně, která nastane. A pokud chcete vyzdvihnout své snažení,nevycitejte,nepredhazujte to všechno co děláte (a uznávám,že jste úžasný za to co zvládáte), jen jí řekněte, že pro ní a pro své dítě budete vždy dělat všechno co budete moci.

hodnocení

3x
Z toho co čtu je jasný že sis to doma špatně nastavil a děláš tam tažnýho vola
A ted je jen na tobě jestli vtom hodláš pokračovat nebo si doma uděláš pořádek

asd1
hodnocení

3x

Jaký sis to udělal, takový to máš.

Např. proč bys měl na baráku makat sám když tam může být i ona a pomáhat, třeba topit v kamnech, dělat svačiny, jezdit s kočárem okolo a povzbuzovat apod., chodit an nákupy taky může ona.. Ty zas hákuješ v práci a makáš na baráku. Směřuješ k "hodnýmu blbci" a ona si nakonec najde milence, zdrhne k němu i s děckem a ty budeš jen solit *smich*

hodnocení

2x

Zdravím. Neřešte to, byli jste oba podráždění. Lidé si občas řeknou něco, co je potom třeba mrzí. Ono to vyšumí, komunikujte spolu, nevracejte se k tomu, co naštvalo Vás, nebo ji. Nemá smysl si vzájemně otravovat život a vztah.

hodnocení

2x

Dost mi to připomíná moje mládí, i s tou stavbou RD :)
Ono to rodičovství v některých případech není žádná sranda. Je to dítě od dítěte diametrálně jiné.
U prvního dítěte si živě pamatuju, že jsme vážně oba uvažovali, že se jednou za měsíc půjdeme na střídačku VYSPAT do hotelu. Manželka vyloženě čekala, až večer přijdu domů ze stavby a mohla si chvilku vydechnout. Neskutečný co člověk vydržel.
Dvojčata, které přišly potom, byla pohoda.

Jde hlavně o to, že jsme byli na pokraji sil oba a nervičky pracovaly.
Dnes ale s odstupem času manželka uznává, že to bylo hlavně o psychice, zavřená doma, pořád dokola to samé.
Člověk když chodí do práce, setkává se s lidma a vypadne z toho kolotoče doma, tak mu to aspoň psychicky pomůže.
U nás byly volné neděle, to jsem byl doma a snažil se, aby manželka mohla taky trošku vypadnout z role.

hodnocení

1x
Mnozí vám závidí to, nač si stěžujete.

hodnocení

1x

To prejde.

hodnocení

1x

Být vzbuzený ve tři ráno ,to bylo nepříjemné pro oba.Proto jste oba reagovali podrážděně.Vůbec bych se k tomu nevracela.Příště bych spíš pronesla,že to naše zlatíčko nám zase dává zabrat.

hodnocení

1x

Řešíte bezvýznamnou blbost. Myslím, že vážné problémy vás teprve čekají. Ani okrajově si nedokážu představit spravedlivé rozdělení času a peněz na stavbě, která vzniká mimo manželství.

aha

Já ano, dělí se přesně podle poměru v katastru a/nebo podle prokázaných výdajů :)

na rozdíl od manželství, kde se dělí čistě virtuálně na polovinu, pokud není před/manželská smlouva.

@aha Jako provokace dobrý. Jestli ale práce v domácnosti a kolem dětí nemá hodnotu, tak si spravedlnost představuju jinak.

hodnocení

0x

Vzpomínám na svou mateřskou před mnoha lety. Manžel i jeho rodiče pracovali. Já se starala o dítě /později děti/, k tomu jsem uvařila, uklidila a co bylo třeba. Po obědě dítě do kočárku a na louku na seno. Já obracela, dítě na zdravém vzduchu spalo.Tím se nijak nechci vychvalovat, myslím, že matek, které vaří a uklízejí, je dost. Prala jsem - a to bych doporučila všem matkám, které dneska frflají. Pleny se vyvářely v kotli, pod kterým se muselo topit. Německá vířivá pračka WM, ždímačka Frymeta. Máchalo se v pozinkované vaně, do které se natočila voda. To praní mi vadilo asi nejvíc, vzhledem k tomu, že děti neustále pilně yráběly plno plen a prádla na praní. Papírové neexistovaly. Dnešní ženy ani nevědí, co mají. Pračky, myčky, sušičky...A ještě hudrují, co mají práce. Takovým bych tu pračku na týden půjčila. Bohužel, už ji nemám. ;)

Myslím, že na dítě jste ještě nedozráli. Nejdřív se dobře poznat navzájem, svatba, pak se rozhodnout, zda dítě chcete. Připadá mi, že vás oba poněkud obtěžuje. Je jasné, že malé děcko se budí, pláče, něco mu chybí a neumí to říct. Pokud to tak bylo, poslala jsem manžela spát do obýváku. On jel ráno ve 4,45 autobusem do práce, já se mohla ještě chvíli dospat. Nemůžete spát každý jinde? A pokud by malé zlobilo celou noc, můžete se na nějakou dobu o péči vystřídat. Až vyroste, bude dobře spát a vy taky.

Měli jste s rodinou ještě posečkat, miminko není jen krásné v načančaných peřinkách, ale občas dovede pozlobit. Rozumní rodiče, oba, to musí chápat a vydržet. Stejně jim nic jiného nezbyde. Prošli jsme tím takřka všichni. Jaga.

Jo jo, 70 plín denně, vyprat, pověsit, vyžehlit (zpočátku oboustranně), složit, ukildit... Žádná automatická pračka, žádná sušička, žádný robotický vysavač, v koupelně kotel na dříví... *ee* Je jasné, že to občas zaskřípalo, ale na nějaké hádky moc času nezbývalo.

Když si na to ještě dneska vzpomenu, není mi jasné, jak jsme to tenkrát zvládali. *nevi*

hadka
hodnocení

Já to takhle nemyslel, mě se vůbec nevadí o něj starat, nebo v noci k němu vstát, je to malé dítě a nemůže za to, ja nejsem člověk, co si stěžuje na povinnosti nebo práci, to spíš přítelkyně se vzteká a naštvaným tónem prská, proč brečí a tak, já jí říkam, at na něj takhle nemluví, že ho akorát víc naštvě, nerozumí tomu ... Tam šlo o to, že za 3h jsem měl vstávat a ještě se ani neblížilo k tomu, že by usnul a pouze jsem si odfkrnul, že to se nevyspím do práce. Tam šlo hlavně o to její vystartování, že ona se přece taky nevyspí. Ona tu mateřskou podle mě bere jak nějaký trest, že se o to dítě musí hrozně starat (mý ho ráda, to neříkám) ale často mi podhazuje, že jí s ním přece nejsem celý den atd. Přitom, nechápu, co je na tom tak těžkého (s dítetem jsem uz byl sam nekolikrát)... Může s ním dělat cokoliv, jít si na nákupy, projit se po městě, může jit cvičit s miminkem, dělat COKOLIV ! já musím makat v práci a na domě a pak doma s dítětěm (to mi nevadí).. ale to je ten bod, co mi vadil, že ona nevidí, co vše dělám já.

hadka
hodnocení

mimochodem spát v jiném pokoji můžu ale nedělám to, protože on až tolik nezlobí a spát vedle mi je zase blbé, jakobych se distancoval od toho pomáhání, protože, když brečí vezmu si ho a chovám ... takhle bych to nechal uplne na ni...

V tom případě jste si tedy nevybral tu správnou ženu. Nervózní a hysterická ženská není žádná výhra jako manželka ani jako maminka. Jaga.

hafhah
hodnocení

0x

Ženská ulovila beta chlapa a teď děla drama?

Hle, jakou sis poridil, takovou mas ...

Pokud ti vadí ze se kouká na TV a ze nemaka na baráku, tak na to ti prikam jen, ze jsi bl..., ze jsi to nezjistil dříve, než jsi ji nastekal do boudy :))

O léčena svědci to, ze je to jen přítelkyně. Dobře ti tak. Makej a vydelavej a měj zavřeno pusu, pak bude doma klid. Co jinyho chceš slyšet :)

ltz
hodnocení

0x
Nevím, co by ta vaše chtěla ještě víc. Makáte jako šroub, nakoupíte, možná i navarite, víte si rady i s ditetem, prebalite. No co by za to jiná dala, mít takového partnera. Ve vztahu to negativní ale většinou vyplouvá až když přijde rodina, při společném bydlení. Podle mne se urážet neměla, nebo být aspoň zticha.

p23®
hodnocení

0x

Jste oba unaveni. Ale souhlasím s Vámi, pokud chodíte řádně do zaměstnání je povinnost ženy se postarat o dítě, jelikož je to nyní pro ni také zaměstnání a velice zodpovědné. Pokud je žena na mateřské dovolené, není to dovolená, ale její práce. To znamená, že by měla mít dítě v pořádku, uklizeno, uvařeno a pak se může s děťátkem těšit na přítele. Nejlépe by bylo na manžela. Jelikož přítelkyně snadno přijde, ale také snadno může odejít. Ale máte již spolu potomka, to znamená zodpovědnost za výchovu, za jeho pohodu a vývoj. Aby prospívalo, krásně mluvilo a v budoucnu nepotřebovalo logopedy a psychology. Myslím, že by se i Vaše přítelkyně měla v mezích možností podílet na práci na baráku, kterou vykonáváte po zaměstnání. Pokud Vás má ráda, ráda bude s Vámi a získá tím i dobrý vztah k domu. Práci si doma přítelkyně musí zorganizovat, ale jak vím, pokud jsem byla na mateřské, k televizi jsme se s manželem dostali až večer po uložení potomků. Jinak si važte toho, co máte a mějte se rádi a udělejte potomkovi hezké, klidné domácí prostředí. Ať je potomek dobře vybaven do budoucnosti a dělá Vám radost, Rozvedených a samoživitelek máme dost, tak ať nepřibývají.

hodnocení

0x
Evidentně tě žena dost zneužívá.Me ex nepomáhal,když byli kluci malí, natož aby vařil a staral se o ně.To je hlavně práce tvé ženy, od toho je na mateřské dovolené.Az bude chodit taky do práce dejme tomu, že si to doma nějak rozdélíte.
Nech ji trucovat a rozhodně se neomlouvej a měli byste si nastavit jiná pravidla, ať víc maká..

hafbaf
hodnocení

0x
Aaaach... Tak ja mam 3 deti ve veku 6,4 a 1 rok. Chodim do prace (s manzelem vydelavame stejne), chci stavet dum (resim administrativu,byrokracii bude to na klic, muz je neschopny,neznaly), staram se o domacnost, pricemz jidlo si casto nechavan dovazet, na vareni moc cas nezbyva, semtam vyuziju sluzeb chuvy, protoze nestiham. A manzel chodi "jen" do prace a taky prska ze je nevyspaly. Predstava byt v kuzi Vasi zeny, tak ano, byla bych ta co ma nohy nahore a kaficko... :-D nechcete se prohodit? Myslim,ze kdyz ji to vysvetlite tak,jak jste to napsal sem, tak to pochopi. Pokud neni uplne blba. Ale jestli je to jeji 1. Dite,tak ona je to opravdu velka zivotni zmena. My zeny to asi vidime trochu jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]