Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostropestřec vs Essentiale

Od: ashe odpovědí: 18 změna:
Zdravím vás.
Co je podle vás lepší na očistnou kůru jater.
Essentiale nebo ostropestřec?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kopíruji odpověď z lékárny Benu:

Ale i pokud budete podávat kvalitní přípravek s ostropestrcem lze jej kombinovat s Essentiale neboť každé funguje trochu jinak

. benu.cz/...

Já užívám ostropestřec, na můj problém mi byl doporučen magistrou v lékárně Dr.Max , kupovala jsem zrovna minulý týden ve formě kapek od Dr.Popov 50ml á 89 Kč. Nevím jak v Německu, odkud píšete, ale poraďte se s magistrou.

doplněno 27.02.23 18:52:

@ashe, to ještě netuším, ale odhaduji měsíc? ta 1 lahvička...záleží také, jak budete pečlivý. Ráno a večer je to v pohodě, protože beru i jiné léky, ale v poledne mám občas problém a zapomenu :-D

ashe
Taky jsem přemýšlel nad formou kapek, říká se ,že tinktura je nejúčinnější, ale obával jsem se na jak dlouho mi zase vydrží.
Navíc se říká že ostropestřec by se měl užívat po delší dobu, tak nevím jestli by se mi kapky nakonec neprodražily.
Na jak dlouho je máte, jestli se smím zeptat?

hodnocení

0x

V nějakém pořadu vystupovala přednosta interní gastro kiniky a pravila, že na očistu jater je nejlepší, vypít láhev coly. Té ve skle. *hej*

A které?

Kolových nápojů je mraky. Originál Coca Cola, Pepsi, RC Cola,...?

A pokud originál, tak je pořád stejná, ať už v hliníkové plechovce nebo PET láhvi nebo skle.

Z chemického hlediska je sklo a hliník na stejné úrovni ve styku s potravinou.

Proč tedy shánět sklo? Plechovky jsou dostupnější. Sklo berou jen restaurace k vůli vratným obalům.

Jak to tedy lékárnice myslela?*zmateny*

Gumidku, ne lékárnice ale přednosta kliniky, primářka, lékařka se dvěma tituly za jménem. Myslím si, že měla na mysli originál a ne napodobeniny. Ale ani z napodobeniny nehrozí otrava. Si říkám.

nejde o balení, jde o recepturu a o originální složení, bez náhražek.

Na zažívání jsem to už také slyšel. Mě samotnému to občas pomůže. Ale podivilo mě balení ve skle, která sdělila ta gastroenteroložka. Chápal bych PETku, kde se působením obsahu může z PET něco uvolnit do nápoje. Ale u PET se to děje hlavně u použití třeba horkého čaje a né u chlazených nápojů.

Proto bych řekl, že je jedno, zda se jedná o špatně sehnatelné sklo v maloobchodu nebo plechovka, která je běžně dostupná (pokud se vyhýbáme PET z hlediska zdraví?).

Stočený obsah je pochopitelně u všech dle mého stejný se stejným složením.

Nebo dodatek "tu ve skle" je od Vás?

Jak píšu. O nic nejde. Jen mě to zaujalo. Nevím, kde bych totiž sehnal v maloobchodu sklo.

Sorry, ale ne, Cola je plná cukru, které akorát játra v důsledku zatuční. Na žaludek se to doporučuje, ale ne na játra.

@gumidek Cola v plechovce je ve skutečnosti v plastu. Plechovka je vevnitř potažená plastem, protože cola by ten hliník rozežrala.

pletiplot, jedna sklenice coly obsahem cukru ohrozí játra, ztuční? Skutečně? *zmateny*

@babkazov jedna sklenice ne, ale vypít jednu či více sklenic coly každý den v domění, že si čistím játra, to už ano.

hodnocení

0x

Kombinácia oboch,no nesmiete užívať alkohol,akýkoľvek.

zrzek
hodnocení

0x
Já beru dlouhodobě ze Zdravé výživy ostropestřec v prášku, ten je nejlepší, jedná lžička denně, jaterní testy se výrazně zlepsily

hodnocení

0x

Kidně užívejte oba, vzájemně se nijak neblokují ani nějak nezdravě neposilují.

Jinak vynechat úplně alkohol, vynechat smažené věci, omezit tučné a hodně sladké věci (například slazené limonády).

A sportovat. Nemusí to být žádné vrcholové výkony, optimální je hodina rychlejší chůze denně. Tak abyste se zadýchal, ale ještě zvládal mluvit.

Jakou máte diagnozu?

ashe
Věnuji se posilování a řekl jsem si ,že něco naberu ,tak jsem zvýšil svůj kalorický příjem.
No a potom mě začal trápit žlučník ,tak jsem zase kalorie ubral.
Už je to sice lepší, ale stejně bych chtěl tělo nějak podpořit.

Žlučník sice s játry přímo souvisí, ale žlučníkové problémy ještě nemusí znamenat, že je něco s játry. Žlučníkové kameny může spustit i blbě zvolená hladovka. Nechte s i odebrat jaterní testy a ultrazvuk žlučníku, jestli se to nezlepší.

Každopádně tím, co jsem napsal, nemůžete nic zkazit.

del®
hodnocení

0x

Při špatném výsledku jaterních testů je možné pít také levnější jaterní bylinný čaj (nejen čistý ostropestřec, ale i směs bylin, např. 9 bylin - kromě ostropestřce čekanka, smetanka,měsíček, řebříček,...). Kromě různých čajů v řetězcích je dobré navštívit bylinkářskou prodejnu, kde Vám podají mnohem fundovanější výklad a vysvětlí proč jsou některé tinktury dražší a možná i účinnější. V mém případě stačilo pít jeden čaj denně, ale hlavně omezit ve stravě nezdravé tuky. Dle možností bychom měli konzumovat více mořských ryb (ale ty ceny!) a konzumovat potraviny s Omega-3 a 6. Viz např. olivový olej, Flora. doufám, že jsem neurazil radou, že to víte také. Když jsem byl mladý, dávali mi rodiče rybí tuk, dnes je v tobolkách k dostání v lékárně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]