Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Univerzita třetího věku (U3V)

Od: patronka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, původně jsem zamýšlela položit otázku v rubrice Škola, ale nenašla jsem tam vhodnou podrubriku.Ráda bych od nového školního roku začala studovat a snad se tu najde někdo poučený.Vhodnou školu jsem již našla a teď si vybírám obor, jenže z pouhého názvu toho moc nepoznám.Příslušná škola má konzultační středisko, ale bude asi otevřeno až v září.Mám dotaz - do kdy se na U3V podává přihláška a kdy a kde se dozvím podrobnosti o vybraném oboru?Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Moje maminka začíná od září už druhý běh U3V, takže Vám aspoň zhruba řeknu, co vím.

Když se chtěla poprvé přihlásit, domnívala se stejně jako Vy, že v srpnu je času dost. Škola jí odpověděla, že bohužel kapacita je již naplněna, a tak musela počkat až na další školní rok.

Vyučování na U3V probíhá tak, že se jedná o tříleté "studium", přičemž první ročník je všeobecný a vyučující tam seznámí prostřednictvím jednotlivých přednášek posluchače se všemi možnými obory, z nichž si jeden vyberete na konci prvního ročníku. Ve druhém a třetím ročníku se věnujete už výhradně zvolenému oboru. Pokud máte zájem o další studium na též univerzitě, v dalším běhu (ten je již pouze dvouletý) si můžete zvolit další z představených oborů.

u3v.upol.cz/...

Tady některé informace z Univerzity Palackého v Olomouci.

patronka*

Děkuji za Vaši odpověď, ale mám zájem o obory, které nejsou pro vyšší věk tak atraktivní a proto doufám, že by místo ještě být mohlo.Jedná se některý z technických oborů na Zemědělské univerzitě v Praze 6, Suchdole.Pokud by skutečně již místo nebylo, budu muset volit některý z nabízených kurzů a pokusit se opět příští rok.

pt®

Dobrý večer Patronko, tak vidím jednu spřízněnou duši. *hej* Já ji mám v plánu také, ale až od září příštího roku. Vím, že již v únoru, je někdy potřeba se na U3V přihlásit, aby bylo místo. Mně zajímá ekonomika a vše, co je s ní spojeno. Vím, že na Suhdole se učí tyto předměty, nebo v Praze na Žižkově. Já musím počkat až nevěsta dodělá příští rok školu, budu jí hlídat děti a pak budu chodit do školy já. Máte nějaký konkréntní přehled předmětů? Dejte vědět, jak jste dopadla. PT /stařenka/

pt®

Patronko, jak to vypadá se studiem, Co je nového? Jaké všechny obory jsou na Suchdole? Díky PT /stařenka/

patronka*

Dobrý den, jsem ještě na chalupě, do školy se vypravím příští týden. Zatím jsem našla na stránkách CZU pro rok 2010/2011 : 1 / Naše zahrada; 2/ Člověk, energie, odpady; 3/ Stromy okolo nás; 4 / Aktivní život seniorů; 5/ Počítačová gramotnost; 6/ Multimediální využití ICT.Podrobnosti tam nejsou, jen ještě informace o již běžících kurzech, tak tam bych si nevybrala.Určitě se ozvu, až budu vědět víc.Jinak jsou informace o studiu na dalších školách tuším na e-senior.cz.

pt®

Patronko, děkuji za odkaz, je to přehledné. PT /stařenka/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]