Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, původně jsem zamýšlela položit otázku v rubrice Škola, ale nenašla jsem tam vhodnou podrubriku.Ráda bych od nového školního roku začala studovat a snad se tu najde někdo poučený.Vhodnou školu jsem již našla a teď si vybírám obor, jenže z pouhého názvu toho moc nepoznám.Příslušná škola má konzultační středisko, ale bude asi otevřeno až v září.Mám dotaz - do kdy se na U3V podává přihláška a kdy a kde se dozvím podrobnosti o vybraném oboru?Děkuji
Moje maminka začíná od září už druhý běh U3V, takže Vám aspoň zhruba řeknu, co vím.
Když se chtěla poprvé přihlásit, domnívala se stejně jako Vy, že v srpnu je času dost. Škola jí odpověděla, že bohužel kapacita je již naplněna, a tak musela počkat až na další školní rok.
Vyučování na U3V probíhá tak, že se jedná o tříleté "studium", přičemž první ročník je všeobecný a vyučující tam seznámí prostřednictvím jednotlivých přednášek posluchače se všemi možnými obory, z nichž si jeden vyberete na konci prvního ročníku. Ve druhém a třetím ročníku se věnujete už výhradně zvolenému oboru. Pokud máte zájem o další studium na též univerzitě, v dalším běhu (ten je již pouze dvouletý) si můžete zvolit další z představených oborů.
Tady některé informace z Univerzity Palackého v Olomouci.
Děkuji za Vaši odpověď, ale mám zájem o obory, které nejsou pro vyšší věk tak atraktivní a proto doufám, že by místo ještě být mohlo.Jedná se některý z technických oborů na Zemědělské univerzitě v Praze 6, Suchdole.Pokud by skutečně již místo nebylo, budu muset volit některý z nabízených kurzů a pokusit se opět příští rok.
Dobrý večer Patronko, tak vidím jednu spřízněnou duši. Já ji mám v plánu také, ale až od září příštího roku. Vím, že již v únoru, je někdy potřeba se na U3V přihlásit, aby bylo místo. Mně zajímá ekonomika a vše, co je s ní spojeno. Vím, že na Suhdole se učí tyto předměty, nebo v Praze na Žižkově. Já musím počkat až nevěsta dodělá příští rok školu, budu jí hlídat děti a pak budu chodit do školy já. Máte nějaký konkréntní přehled předmětů? Dejte vědět, jak jste dopadla. PT /stařenka/
Patronko, jak to vypadá se studiem, Co je nového? Jaké všechny obory jsou na Suchdole? Díky PT /stařenka/
Dobrý den, jsem ještě na chalupě, do školy se vypravím příští týden. Zatím jsem našla na stránkách CZU pro rok 2010/2011 : 1 / Naše zahrada; 2/ Člověk, energie, odpady; 3/ Stromy okolo nás; 4 / Aktivní život seniorů; 5/ Počítačová gramotnost; 6/ Multimediální využití ICT.Podrobnosti tam nejsou, jen ještě informace o již běžících kurzech, tak tam bych si nevybrala.Určitě se ozvu, až budu vědět víc.Jinak jsou informace o studiu na dalších školách tuším na e-senior.cz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.