Nejste přihlášen/a.
Je to jejich život. Vy musíte žít ten svůj, ne dávat do pořádku jejich. Rozumím tomu, my sice máme doma dobré vztahy a pořádek, ale i přesto když přijede mladší syn na návštěvu, mívá někdy k něčemu připomínky. Prostě žijeme po svém, ne po jeho, a jeho životní styl bych taky mohla ze svého pohledu kritizovat. A protože to nedělám a mám nadhled, neurážím se a nezkouším změnit to, jak žije on.
To jsou starosti. Ujasněte si priority. Buď máte rodiče ráda a pak jezdíte za nimi a ne na inspekci domácnosti nebo vás moc nezajímají, nerozumíte si s nimi a pak není důvod k nim jezdit.
On je pořád někdo s něčím nespokojený a místo, aby žil poklidně, tak bojuje. S někým nebo se sebou, se svými pocity. Neurčujte jim, jak mají žít, jste dospělá, ale to oni taky. Jak píšete, nepomáháte jim, tak nemáte žádné právo je kritizovat.
Dospělá vysokoškolačka a "stejně JSEM jednou budu jezdit na návštěvu"! O interpunkci a slohu ani nemluvím!
Starej se hlavně o sebe a ne o to, co ti sice vadí, ale tvým rodičům a bratrovi(?) zjevně vyhovuje.
Jste dospělá, studentka VŠ a Váš budoucí život se asi bude odvíjet někde jinde. Proto si pomalu začněte chystat vlastní hnízdo. Tím nemyslím rodiče zavrhnout, ale postupně se osamostatnit. Pokud se tam necítíte dobře, na návštěvy přestaňte jezdit, nikdo Vás nenutí. Záleží čistě na Vás.
Ten 33 letý mládenec je co? : ostraha, sluha, kuchař, zahradník, matčin milenec, nebo snad VÁŠ BRATR? To jste neuvedla. Vypadá to, jako byste se za něj styděla.
Ráda bych rodiče zbavila toho neschopného...víte, kolik podobných lidí, jako Vy už rozeštvalo rodinu? Pokud to rodičům nevadí, proč proti němu brojit.?Jsou dospělí, on taky a tak by si to měli rozhodnout mezi sebou. Vy jste celou dobu pryč, pak najednou přijedete, všeho se štítíte, všechno se Vám tam protiví a ještě štvete. Měla byste zůstat na koleji, zbytečně svými návštěvami trápíte sebe i rodinu. Jak jsou zvyklí, tak žijí. Vy jim to neplatíte, tak do toho nemluvte.
"Stejně JSEM jednou budu jezdit na návštěvu" - proč byste jezdila? Pokud máte k jejich životu výhrady, nejezděte.
Jinak nechápu, jak můžete studovat VŠ. Jakým způsobem jste se tam dostala, proboha? Chyb v příspěvku máte, jako Mánička ze 3. obecné. S takovým jazykem bych Vás tipovala nanejvýš na základku a poté doplňování zboží v Kauflandu. Opravdu mi připadá, že vzdělání v naší republice jde do kopru, když vysokoškolačka píše, jak píše. Kruciš! Jaga.
Prostě to musíte vydržet a jinde si zařídit život podle sebe. Já nejsem žádný puntičkář na úklid, ale když si vzpomenu, jak to vypadalo v mém dětství u nás, tak je mi doteď hanba. Každý má tu svoji hranici úklidu jinde. Přišla jsem na to, že někteří lidi raději zemřou, než by se změnili a netýká se to jen úklidu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.