Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upozornit sousedku že žiju

Od: begi25® odpovědí: 46 změna:

Dobrý den, je to asi nezvyklá otázka ale sem duchodce sám,a moje sousedka je to samé .Každý z nás se boji kdyby se neco stalo,a aby nás nenašli za nejakou dobu po oznanamení sousedu.Bydlime na stejnem patře.Tak sme se navzajem dohodl jak to udělat,aby sme si každý den dali nejakou spravv

u že žijeme.Telefonicky-nekdo muže zavolat,zvonit a ten druhy je někde.Do oken si nevidíme.Má někdo nějaký nápad co s tím?

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

9x

Večer si dejte zvenku na dveře do bytu např. bambuli a ráno ji opět schovejte.

hodnocení

7x
U nás po domluvě, třiskala sousedka na topení
2x žiju
3x pomoc
4x jsem po smrti
duch

A jak to dopadlo? Protože píšete v minulém čase, tak hádám že je po smrti

LDN-ka a ještě žije
petrovic

No jak, 4 krat zabouchala na topeni

duch

Takže 3x zabouchala?

24.02.23 20:10
Ano
Člověk se jednou navíc uklepne, a už se probudí v LDNce. To bych snad raději neklepal vůbec.

hodnocení

6x

V první řadě se naučte nosit v kapse nebo na krku mobil. Tohle mi hodně pomohlo. Pohoda, odpoledne, gauč, televize. Postavila jsem se a na místě se zhroutila. Bylo mi zle, nemohla jsem se postavit, jenom jsem si říkala, že nesmím poblinkat gauč a psa. Naštěstí na konferáku byl mobil. Sousedka má klíče, ta zavolala rychlou a zabalila mě na pobyt v nemocnici. Vrátila jsem se až po několika měsících. *alene* Mám fajn sousedy a všichni mě hlídají. Když by mi nebylo dobře, mám bouchat do čehokoliv, co mám po ruce. Všichni to vědí a všichni mě ujišťují, že udělají vždycky všechno, aby mi pomohli. *palec* Dobří sousedé, to je lepší, než výhra ve sportce.

hodnocení

5x
Promiňte,ale nevím jak se vám chodí..Co takhle se prostě denně stavět na kus řeči? Pokud z bytu nevychazíte denně,tak snad ty SMS..Anebo,aby to bylo originální,tak dětské vysílačky, či chůvičky pro malé děti..

hodnocení

5x

Jste sousedi přes zeď "Dětské vysílačky"

megahracky.cz/...

hodnocení

5x
My si s jednou pani v dome denne zavolame

hodnocení

4x

Co se dohodnout na nějaké konkrétní hodině? Třeba hned po ránu zavolart, zazvonit, to jste snad oba doma a při případné nepřítomnosti v dané době (např. lékař) se operativně domluvit den předem.

hodnocení

4x
Každý den poslat SMSku *nevi*

duch
hodnocení

4x

Ono to je stejně dost na houby, protože je když dostaneš mrtvici, tak i kdyby tě našli za pár hodin, tak to už radši chceš aby tě nenašli.

tak asi fakt nejlepší by bylo, kdyby jste se stěhovali k sobě :) anebo vy nemáte nějaké děti příbuzné, se kterými si můžete denně telefonovat?

hodnocení

4x
Jestli to 25 znamená 1925, tak gratuluju. Napadá mě, přendávat si nějakou "štafetu" u dveří. Kdykoli vyjdete, tak něco přišoupnout k jejím dveřím, když vyjde ona, přišoupne to zpět k vaším. (Rohožka, bota, kytka..) A i když nikam nepůjdete, tak jednou za den vyjít ze dveří a přišoupnout. Tak budete celkem přesně vědět, jak dlouho nereaguje.
doplněno 24.02.23 20:20: Pokud ona nepoužívá sociální sítě, bylo by možné natáhnout k ní dva dráty (šlo by i bezdrátově) a zprovoznit jakýsi klopný obvod, třeba v nejjednodušším případě něco jako schodišťový vypínač u postele, který každý den jeden z vás nahodí (rozsvítí) a druhý shodí.
Ještě mě napadá takové primitivní zařízení, které nevyžaduje žádné investice, baterie, pokročilé znalosti.. , ve vhodném místě provrtat společnou zeď, do ní vložit trubičku a do trubičky strčit tyčku, kterou si budete denně přetlačovat.

Nebude lepší tam vybourat rovnou okno? *smich*

Asi nechtějí přijít o soukromí.

Ale co když bude zrovna koukat do trubičky v době, kdy se bude prostrkovat tyčka? *sok*

hodnocení

4x

Vždyť je to nesmysl. Předáte si jakýmkoli zde navrhovaným způsobem zprávu a minutu na to můžete dostat infarkt nebo mrtvici. Nebo upadnete na roh stolu. Hodinu po tom už může být pozdě...

Ale pro pocit, že jste něco udělal, tak prosím...

id
Ano, máte pravdu. Zde jde pravděpodobně o to, aby za 14 dní / až někdo nahlásí zmizení souseda /nemusela policie vypáčit dveře a našla tam rozkládající mrtvolu.

Po čtrnácti dnech ne. To už by ta mrtvola asi sama odešla. Nejintenzivnější zápach je mezi 2. a 6. dnem. Už po prvním dnu tam začnou po baráku lítat masařky.

poznatsvet.cz/...

@ernie: Tohle platí v případě, že mrtvola leží volně někde v přírodě. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že mrtvola zavřená v panelákovém bytě smrdí sice strašně, ale ven to je cítit velmi málo. Takže jsme hledali spíš mrtvou myš a nebo krysu. Obrat nastal v okamžiku otevření bytu a odnosu toho, co zbylo *blee*.

hodnocení

3x

Za dveře zvenku natlouct hřebíček a tam pověsit nějakou stuhu dopoledne.

Nejlepší by bylo 7 ks. Tak ve středu budou 3, v sobotu 6 a i podle toho poznáte co je za den. ;)

Nebo 7 kamínků na poličku zvenku za dveře. Každý den by jeden přibyl. Na zem je pokládat asi nepůjde, neb se dům vytírá.

Naše operátory mobilních telefonů bych krmit SMS zprávama 365 x do roka nechtěla, zisky mají dostatečné a na důchodcích se přiživovat nemusí.

hodnocení

3x

Tohle se nedá tak úplně ošéfovat, aby to bylo stoprocentní...

Ale je dobré mít někoho třeba na stejném patře a vyměnit si tlf.čísla, aby Vám v případě potíží, mohl pomoci.

Mám klíče od bytu kamarádky, která je sama a bydlí na stejném sídlišti, ale to spíš pro případ, že by je ztratila, nebo musela do nemocnice a potřebovala něco dovézt, nebo by se jí něco stalo, ale byla by ještě schopná, mi to dát vědět a já bych tam rychle doběhla...rozhodně to ale není tak, že bych jí denně volala, to by ani nechtěla...

Můžete na sebe každý den zazvonit, pozdravit se a ujistit, že jste oba v pořádku, ale pokud třeba potom upadnete ve vaně, nebo s Vámi flákne mrtvice, je to stejně problém...

hodnocení

2x
Netřeba hned utrácet za hovor, sms. Domluvte se, že třeba po snídani v nějakou dobu se navzájem prozvoníte na mobil. Zmeškaný hovor najdete i kdykoliv později v seznamu hovorů, pokud byste ho neslyšeli.
id

Také mě to napadlo a pak jsem znejistěla. Pán prozvoní a paní taktéž prozvoní. Vše OK. Jenže když v podobnou dobu někdo z nich bude potřebovat pomoct a zavolá druhému, tak ten druhý může hovor tipnout v domění, že to mělo být pouze prozvánění a pomoc neposkytne.

call

Prozvonit jen 1x. Když neprozvoní zpět do dohodnuté doby, vyzvánět víckrát. Když nezvedne, zaťukat na dveře.

Tak snad běžně inteligentní člověk rozliší dvouvteřinové prozvonění a to, že telefon už minutu vyzvání.

hodnocení

2x

Nejlepší (soudím podle své 83leté maminky) by bylo se denně na chvilku navštívit, třeba dopoledne Vy k ní a odpoledne nebo k večeru ona k Vám, 5-10 minut posedět a jít. A měli byste mít od sebe klíče, pro případ, že by někdo z Vás ležel bezmocný na zemi. Tak si zvládnete říct, jestli je Vám dnes dobře nebo jestli máte nějaké potíže, že zítra ráno se třeba chystáte ven, ale zastavíte se, jakmile se vrátíte. Budete mít o sobě přehled.

Maminka se takto hlídala se sousedkou, bohužel paní už zemřela a maminka se strašně zhoršila s pamětí. Podle toho vidím jako neprůchozí to obracení rohožek a věšení stuh a všechno, co je založené na dobré paměti. Kdyby jeden zapomněl, druhý si snad řekne - co s ním je? a vyrazí se podívat.

hodnocení

2x

To, co mnohde čtu, to je vidět, že pisatelé neví co je obava, strach, že umřu a nikdo ani nebude vědět. O to jde.

hodnocení

1x

Tak se treba dohodnete že denne ! bez výjímky ve 14.00 pošlete SMS Vy sousedce a ona ve 14,05 Vám.Jak se tak nestane tak Poplach...Nebo pokud máte SMS placené tak to samé ale místo sms jen vzájemné prozvonění.

Nebo druhá možnost dejte to se sousedkou dohromady , sestěhujte se a máte vyřešeno...*palec2*

xyz
hodnocení

1x
Kupte si bezdrátový telefon pro pevnou linku (nemusí být zapojen do pevné). Prodávají se běžně sady s přídavným sluchátekm - hlavní a přídavné. Jedno sluchátko bude mít sousedka a druhé Vy, zdarma si tak můžete volat.

hodnocení

1x

Švec v našem městě, na znamení, že má otevřeno, vyvěsí nad dveře botu. Škrpál by to být nemusel, třeba vlaječka v barvě momentálního zdravotního stavu, nebo cokoliv jiného dle nálady. Mohlo by to být i zábavné.

hodnocení

1x

Začal bych asi tím nejjednodušším, co vás vyjde i nejlevněji. Domluvte se na nějaké hodině, kdy budete oba doma a zároveň to nevzbudí na schodišti nějaký rozruch a normálně na sebe jen zaklepejte na dveře - druhý jen houkne, že je doma. Vůbec nepřijdete spolu do kontaktu, to se hodí, když bude třeba někdo z vás nachlazen. Nebo zazvoňte normálně na zvonek u dveří a druhý se ozve. Pokud ne, tak na sebe mějte telefonní čísla a zavolejte si. SMS zprávy nevím, zda umíte. Mít navzájem klíče je taky řešení, ale je to o vzájemné důvěře.

id
hodnocení

0x
Každy si před svými dveřmi přehazujte rohožky. V pondělí budou rohožky správně, lícem nahoru. V úterý je obrátíte a budou rubem nahoru. Stanovte si čas, třeba ráno do 8.oo hodin, to už snad vstáváte.
duch

Prosím vás, až vám bude 90, tak se na nějaké přehazování rohožky taky vyse..te... víte co to je práce? Ještě tak možná zatáhnout za záclonu.

Mě když je blbě, tak třeba celý den nevylezu ani z postele, a to mi 90 ještě nebylo

zaseja

A proč by měli vstávat už v 8:00?

riva
hodnocení

0x

Na dveře z chodby (je jedno jestli vaše, nebo její), si dejte na šňůrce cedulku, kde bude z jedné strany napsáno Blažena a z druhé Růžena. Když půjdete okolo, podíváte se, jestli vidíte své jméno Blažena. Jestli ne, cedulku otočíte. To samé bude kontrolovat sousedka Růžena.

No a pokud cedulku nebudete muset otáčet, víte, že sousedka z bytu nevyšla.

hodnocení

0x

Já teda nevím co je na tom tak složitého. Máte oba telefony, tak si každý den normálně zavolejte. Zvláště když jste už tak dohodnutí, tak co si to komplikovat? Ale je fakt, že se může stát, že si ráno řeknete že je všechno v pohodě a odpoledne se některému z vás může něco stát. Ale pokud Vám jde o to, aby to nezjistili sousedi až po několika dnech, že je něco divně, tak přece když celý den jeden z Vás nezavolá, tak ten druhý už může jednat, a určitě může zjistit co se s s tím druhým děje.

id
Každý nemá neomezený tarif na volání.

id, a co tak domluvit se, v poledne a v 19hod jeden prozvoní a druhý "típne". Cesta nejmenšího odporu. ;)

id
Určitě by to šlo, ale celý den myslet na dva termíny, hlídat hodiny a nezapomenout by dělalo problém i mně.

etana*
hodnocení

0x

To denní telefonování mi připadá až zbytečné a taky si představuji ty hovory: "Tak co, Mařenko, jsi ještě živá? Ano, Lojzo a co ty?"

Osobně mi připadají nejsnadnější a nejméně obtěžující ty bambule na klice od dveří. Ovšem nedejbože, abyste dostali jeden či druhý sklerozu...

hodnocení

0x

V našem městě si můžou osamělí lidé najmout službu, kdy dostanou na ruku náramek s tlačítkem, kdykoliv na něj zmačknou, ozve se jim centrální pult a tam zařídí, co potřebují. Lékaře, opraváře při havárii, poradu apod. Též lze domluvit, že se jim centrála ozve pravidelně, aby zkontrolovala, zda se nic nestalo. Musí se jim ale dát rezervní klíč od bytu. Sužba stojí měsíčně kolem 500,-, ale je jistota, že tam starý člověk nezůstane třeba několik dní ležet bez pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]