Nejste přihlášen/a.
Přidám se i já. Co je to proboha ten gymrat? Vy máte nějakého gymrata? Pokud by se mělo jednat o osobu ženského pohlaví, můžete napsat dívka, děvče, milá, kamarádka, přítelkyně, přinejhorším snad i holka. Tomu všemu budeme rozumět. Gymratovi ne. Jen mě napadlo, že GYMRAT - CHCE SE ŠIMRAT. Šimrejte ho a ušetříte za dárek. Je to zadarmo.
Zažila jsem tady už různá slova, která mě děsila: lidé si dnes říkají BTW, WOW, LOL, BFF...V Anglii možná vědí, o čem je řeč, u nás to zní naprosto nesrozumitelně. Jste-li Čech, pište tak, jak Vám zobák narostl. To nechci být vulgární, ale tak se to v Čechách říká. Jaga.
K dárku - tyčinky jsou dobrý nápad, nebo taštička na svačinu, teď jsou na e-shopech moc pěkné a veselé. Nebo láhev na pití...
K výrazu - je to generační záležitost a něco, co není zatím moc probádané, chce to na takové téma zavést řeč s někým hodně mladým, kdo je ochoten debatovat. Digitální věk je prostě jiný než byl ten ještě nedávno, na který jsme byli zvyklí. Ondyno jsem měla na návštěvě prasynovce (16 let a něco) a syna (31 let), povídali si právě na toto téma a bylo to pro mě hodně složité a poučné (a to jsem profík). Skutečně jsme v nové éře a dotýká se to asi nejvíc právě komunikace, jazyka a společenských vztahů. Nicméně jsem si uvědomila, že to nezměníme, budeme to jen zpovzdálí trochu nechápavě sledovat.
Jako když já jsem četla v osmnácti všechny díly Z českejch mlejnů. Kdopak ze čtyřicátníků ví, co je to šalanda? Jen tak, bez google?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.