Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dala by se najit někde nějaká "demografická křivka" ČR lidí na socialních dávkách. Nevím zda jsem se vyjadřil správně a je to pochopitelné ale zajímalo by mě zkrátka nějaký graf, který by dokázal vyjadřit třeba počet dětí osob kteří dlouhodobě pobírají socialní davky a naopak dětí kde rodiče žadné davky neberou. Děkuji
Tyto údaje se nikde nedozvíte, protože v dnešní hyperkorektní době se přece musí pomáhat, i kdyby měl pomáhající sám exnout. Pokud máte někoho, kdo pracuje na Úřadu práce, tak vám řekne, že už to dávno není úřad pro zajištění zaměstnání, ale jen pro výplatu peněz neschopných. Každým rokem těchto příjemců přibývá, protože už se začíná podporovat další generace nepracujících. Pěkný článek byl o tom před několika lety v Reflexu, dnes už by to asi nezveřejnili. Dlouhodobě sledovali nějakou rodinu v Ostravě. Začínalo to jako mladá rodina s dvěma dětmi a po 18 letech už těch dětí měli 8 a dvě dcery už měly děti a taky na ně braly.
Nějakou statistiku za 2022 má MPSV Sociální dávky v /... ale do vámi požadovaných detailů nejdou. ČSÚ má taky tabulky Sociální zabezpeč/... ovšem detailně jsem je nezkoumala. Zkuste vznést dotaz přímo na Informační, konzu/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.