Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Francouzsky E že te kré?

Od: tues odpovědí: 8 změna:

Co znamená francouzky věta, co zní jako E že te kré?

(francouzsky neumí ani fň kromě voulez vouc coucher avec moi)

Díky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Věřit se vyslovuje trochu jinak, právě na výslovnosti u nich hodně záleží, protože to úplně změní význam slova. Pokud se to opravdu čte "kré", s otevřeným e, tak by to bylo spíše "a já tě stvořil". "Je tai créé". Chtělo by to napsat ve francouzštině, aby bylo jasné o jaký text jde. Já ti věřil, by se vyslovilo s takovým kulatým "eu" na konci. Výslovnost se špatně vysvětluje písemně.

zabozrout

Ptet ben, mais je suis sur que il a mal entendu cree mais cetait cru ;)

Ano, velmi správně, v té písničce slyšíte velmi dobře jak se to vyslovuje ve větě, "tu mas promis et je tai cru - slíbils mi to a já ti věřila". Vyslovuje je to s tím "u" na konci, ne s otevřeným "é".

zabozrout
hodnocení

0x

V tý písničce je: A já jsem ti věřila

et je tai cru - T/...

Prosím, o jakou píseň se jedná? Děkuji.
zabozrout

Tu es foutu

ma to i jako nick (tues)

IN-GRID - Tu Es Foutu [OFFICIAL VIDEO HD] - YouTube

Když jsem ve Francii žila a ještě jsem moc francouzsky neuměla, tak se mi právě s tou špatnou výslovností stávaly mnohé trapasy. Jednou jsem šla vyfiknutá za dámu nakupovat do velkoobchodu svetry, a potřebovala jsem aby byly těsně ke krku, bez výstřihu a tak jsem jim to v tom obchodě vysvětlovala, a oni na mně pořád jenom tak divně a podezíravě koukali, až jsem znervózněla a pořád jsem opakovala, že chci svetry těsně ke krku "ras du cou" a ukazovala jsem to pořád rukou, a oni pořád nechápali, protože jsem vyslovovala místo krku prdel a ještě ke všemu vulgárně. Teda že chci svetry těsně k prdeli, ne těsně ke krku. Tenkrát jsem si já zase myslela, že jsou blbí oni a že asi neumí ani vlastní jazyk, když jsem si já dala na výslovnosti tak záležet :-D. Později se to vysvětlilo doma, když jsem to celé opakovala příteli, Francouzovi. A také šlo o jedno písmenko na konci slova cou je krk, vyslovuje se se krátce "ku" a prdel se píše cul a vyslovuje se s tím samým "eu" na konci, jako v té písničce. :)

Aaa In-grid. Děkuji za odpověď. Jinak jsem se samozřejmě historce od srdce zasmála, ach ta jejich výslovnost *smich* Je prima,že zde na poradně máme odbornici na francouzštinu, budu chodit pro rady *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]