Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závratě po špatném spánku

Od: olinn odpovědí: 19 změna:
Dobrý den.
Začal se mi objevovat takový zvláštní problém.
Zjistil jsem, že pokud spávam déle než 6 hodin denně, tak každé ráno po probuzení mívám takovou zvláštní závrať jako bych byl zároveň i duchem nepřítomný,trvá to 1-2h někdy i půl dne.
Když ale spávam 6h i méně, tak se mi to neděje.
Je pravda že předtím jsem byl zvyklý když jsem přišel ze školy ,tak jsem si asi na 2h. odpoledne lehnul a spal, ale jakmile jsem tohle spaní přerušil jelikož jsem začal chodit do práce, začlo se mi objevovat i nechutenství k jídlu, které po nějaké době přestalo, ale objevil se mi místo toho tento problém.
Vím že je to divný problém, jen mě zajímalo
jestli tady někoho nenapadne vznik toho problému. Může to být tím, že jsem měl nějaký návyk který jsem poté přerušil? Mám na mysli spaní v poledne. Večer jsem zase kvůli tomu spaní v poledne nemohl spát.
Teď se snažím chodit spát pravidelně, jen o víkendu si chci občas přispat, jenže pak vzniká ten problém.(závrať)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kdy jste byl naposledy na preventivní prohlídce u praktického lékaře? Asi by nebylo od věci ji absolvovat a rovnou i zmínt vaše potíže.

kataka
hodnocení

1x

Je mi 23 a mám v podstatě stejný problém. Mám od mala problematickou krční páteř i nízký tlak, ale lékař mi zjistil polohové vertigo. Slyšela jsem o tom tenkrát prvně, ale příznaky dávají smysl. Koukněte, zkuste cviky na to a určitě konzultovat s lékařem, aby případně potvrdil a vyloučil jiné možnosti.

manual-cmp.cz/...

olinn
Díky za článek.. :)

hodnocení

0x
Já bych začal kontrolou polštáře. Tedy že hlava a krk nejsou ve spánku není nějak nepřirozeně zakloněné/zalomené.
olinn
Já si právě kvůli tomu koupil polštář s paměťovou pěnou a nepomohlo.Postel mám takovou tvrdší líp se mi na ni spí.
Mám problémy s krční páteří a snesu jedině polštář z peři. Ale to nemusí být i váš problém.
Trvá ten divný pocit, když pak zavřete oči?
olinn
Myslím že když zavřu oči je to o něco lepší, ale jakmile je pak otevřu je to 2× horší.
To by mohlo něco znamenat. Vytiskněte si nějaké kontrolní obrázky a porovnejte. jak dobře vidíte ve špatném a dobrém stavu na blízko i na dálku. A otestujte si i okohybné svaly, jestli se vám třeba nerozjíždí dvojité vidění. Zkoušejte, jak ostře nějaký obrazec uvidíte oběma očima nejen přímo před sebou, ale i když vytočíte hlavu tak, aby se obrazec posunul do všech 4 rohů vašeho zorného pole.
olinn
Obrázky jsem sice ještě nezkoušel , ale naposled když jsem měl ten "stav" tak jsem viděl o něco hůř na dálku, jakoby lehce rozmazaně.
Jinak na blízko problém není aspoň myslím.
S očima jsem taky nikdy neměl potíže.

mil®
hodnocení

0x

Nejsem lékař, ale myslím, jestli to není kolísání krevního tlaku. Jsem už sic starej pes, ale ráno taky musím chvíli posedět, než vstanu z postele.

olinn
Zapomněl jsem napsat je mi 22, nejsem na kolísavý tlak mladý? :D
Na nemoci není člověk nikdy moc mladý..

etana*
hodnocení

0x
Teda vás chci vidět, jak vydržíte aspoň do šedesáti. Neustále ae sledující a furt hledající nějaké příznaky. Tak si dávejte budík o půl hodiny dříve a hned jste vyléčený.
olinn
Co máte na mysli neustále se sledující? :)

hodnocení

0x

Fakt je Vám 22 let? V roce 2015 jste psal, že jste zamilovaný do vdané kolegyně poradte.cz/... A teď tu O perníkové chaloupce...

olinn
Co jsem vám udělal? :D
Asi budete vážně nějaký génius..
olinn
Aha pardon , až teď jsem si toho všiml :D taky jsem olinn no..
olinn
Jméno Olin bylo zabrané,tak jsem musel dát dvě n.
Teď znáte pravdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]