Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alavis pro kone, bezpeci, ucinky?

Od: aja1946® odpovědí: 14 změna:
Vim, ze na nekteri na nej nedaji dopustit, ma daleko vyssi slozeni tech ucinnych latek nez ten lidsky. Prosim o pripadne zkusenosti, dekuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Právě včera jsem pro něj byla v Zásilkovně. Objednávám ho manželovi, už několik let. Spotřebuje zhruba 3 balení za rok.

Tvrdí, že mu to pomáhá. Pohybuje se mizerně, bez něj by se prý nepohyboval vůbec. Sama s tím, naštěstí, zkušenost, nemám.

Tak nevím, ale žádné nepříjemné účinky po tom nemá. Zatím neřehtá, ale kdybych mu k obědu místo řízku předložila oves, asi by začal vyhazovat. *smich* Jaga.

luke*
hodnocení

0x
svetfitness.cz/...
Užívám a nějaké vedlejší účinky nepozorují, bez problémů :)
Stačí upravit dávkování.

kmet
hodnocení

0x

Byl mi tento doporučený kdysi přímo doktorem kvůli kolenu, od té doby mnoho let mám od kolena pokoj, nevim do jaké míry je to alavisem. Jinak ho jim tak, že si odměrkou od sunaru nasypu do pusy a vydatně zapiju, je to tak míň hnusný.

hodnocení

0x

Také jsem jej užíval při bolesti kolena a měl jsem pocit, že to pomohlo. Momentálně je koleno zcela v pořádku. Akorát je prostě chuťově hnusný, chce si na to zvyknout.

smode2
hodnocení

0x

Používám. Ten pro lidi. Pro koně jsem užíval asi 2x. O koňském mi říkala magistra v lékárně, že obsahuje těžké kovy s vylučováním z těla po dobu 30 let - u koní se to ale prý neřeší. Magistry, či PharmDr z lékárny jsou však čisté produkty farmabyznysu, takže běžně lžou podle not. Čili zda je to pravda, těžko říci. Osobně nevím.

knick
hodnocení

0x
Alavis používají známí několik let bez problémů. Já jsem šel koupit do lékárny a magistra mi vnutila jejich produkt (Dr...). Takže osobní zkušenost nemám ale porovnával sem složení pro lidi a koně a neudělal-li jsem chybu, vyšlo to úplně stejné... Pro koně jen jiné dávkování
hodnocení

Nevyslo, ten pro lidi se uvadi v mg a pro kone v g, mely jsme to s kamoskou vedle sebe a propocitaly

guma
hodnocení

0x

Občasné bolesti kolen. Bral jsem Alavis 6 měsíců do prosince v roce 2021. V únoru 2022 obrovská bolest v koleně.

Nemohl jsem k ortopedovi měl jsem na starosti starou nechodící osobu. Tak jsem bolest překonával a ani auto jsem nemohl dobře řídit. Šel jsem na staré osvědčené prostředky. Jedl jsem dvakrát za den ovesnou kaši z ovesných vloček. Ne tu z obchodu už připravenou. Z ovecných vloček namočených a uvařených. A jednou za den syrový stroužek česneku. V polévce nebo na topince. Bolest ustupovala pomalu, za dva měsíce byla pryč. Alavis jsem již nepoužíval.

runner2
hodnocení

0x

"..ma daleko vyssi slozeni tech ucinnych latek nez ten lidsky.."

Opravdu?

Veterinární přípravek Alavis, dávka 4,5g pro zvíře do 100kg:

Glukosamin sulfát 2KCl – 1566mg
Chondroitin sulfát – 586mg
MSM – Methylsulfonyl­methan – 1957mg

Humánní přípravek Alavis Maxima, dávka 4,5g:

Glukosaminsulfát 2KCl 1 565 mg,
Chondroitinsulfát 652 mg,
MSM (methylsulfonylmethan) v nejvyšší kvalitě zn. LIGNISUL® 1 958 mg,

Jinak já používám přípravek jiné značky a to množství léčivých látek je obdobné.

smode2
Který? To tady klidně napsat můžete..
hodnocení

Taky mne zajima, ktery.
A mj.mela jsem na mysli konsky nikoliv modre psany ale oranzove a ten ma vic
runner2

Od ortopeda mám napsaný Condrosulf 800mg (1 tableta Chondroitin sulfát – 800mg).

Mě spíše zarazilo, proč někdo upřednostní vererinární přípravek, když ten samý výrobce nabízí obdobný výrobek se stejným množstvím účinných látek ale určený a schválený pro lidi.

runner2
"A mj.mela jsem na mysli konsky nikoliv modre psany ale oranzove a ten ma vic"No to se mi právě moc nezdá, nebo špatně počítám. Oranžový (pro koně) obsahuje Chondroitin sulfát – 130 g na 1kg tj. 586mg na jednu dávku (4,5g pro zvíře do 100kg). Modrý (pro lidi) obsahuje Chondroitinsulfát 90% 652 mg na jednu dávku (4,5g). Ve svém příspěvku výše jsem Vám pro porovnání uvedl všechny 3 látky. Já tam významný rozdíl při stejné dávce 4,5g/den nevidím. A cena koukám je taky podobná.
hodnocení

Ten jsem vyuzivakla bez vetsich vysledku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]