Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odvyknout ženu od závislosti z netolismu

Od: tuma odpovědí: 5 změna:

Moje manželka je hodně závislá na sociálních sítích a chatu se svými sestrami které jsou doma na mateřské dovolené. Téměř při každé činnosti drží ve své ruce smarton až to je partnerovi protivné, zvláště při intimních chvílích, vaření, praní prádla. Když na ni mluvím a máme debatu, tak se nemůže soustředit na obsah co ji vykládám a okem mhourá na displej a musí si prstíkem tam v chatu zaklepat. Při jízdě autem, když jsem potřeboval s navigací poradit, opět se ztrácí a přepína na messanger a poté až na navigaci, kdy už zajedeme někam špatně.Nejraději bych ji už smartfon vyhodil vzteky z okna. Proč tomu dochází nejvíce v této době a je tím postiženo více lidí internetovou mánií jako posedlí?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

6x
Mám doma něco podobného (i když ne v takovém měřítku jako vy) a prostě jí v klidu požádám, jestli by mohla odložit ten telefon. Když neodloží, zvýším hlas a důraz na odložení telefonu, pak jí to docvakne, telefon zhasne a věnuje mi konečně pozornost a mohu mluvit. Většinou (95%) už ale stačí slušně říct a pokládá ho rovnou. Nesnášela pak ty proslovy o závislosti, které následovaly v těch zbylých 5% případů. Mám jí rád, ale tohle mi taky vadí. Je jedno, jestli koukáme na můj nebo její oblíbený film, datlí do mobilu. Řeknu, že jestli se po celém dnu, kdy jsme se neviděli spolu nemůžeme koukat ani na film, tak si půjdu hrát na compa, do 5 vteřin leží mobil na stole... Dá se s tím žít, ale určitě nepřehlížet a řešit, jinak bych dopadl asi jako vy. Mobil při sexu? Řekl bych, že jestli jí to se mnou nebaví, půjdu za jinou (jistě, že ne, jen aby jí docvaklo že ho má položit).

hodnocení

3x

Rieste pricinu, nie nasledok. Co zene doma chyba, ak vsetok cas venuje vypisovaniu cez net?

Podla popisu je ale v pokrocilom stadiu zavislosti a uz moze konat cisto zo zotrvacnosti kvoli zavislosti. Chodite spolu cez vikend na vylety? Cez tyzden za kulturou? Mate deti?

hodnocení

1x

Když si zadáte "závislost na mobilu" vypadne vám X různých článků a rad, podívejte se. Ale pokud se paní nebude sama chtít omezit, sám s tím nic neuděláte - pak jedině, jak píšete, "vyhodit z okna" ;)

A potom si dávat pozor na kafe...

kmet
hodnocení

0x

Ona se chce odvyknout?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]