Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je legálni vylepovat plakáty po okolí?

Od: addsfre odpovědí: 6 změna:

Zdar, známý rozjíždí byznys a rád bych mu pomohl s rozlepováním po okolí s tunou vytisklých letáků. Jednalo by se o vylepování reklamních plakátů na sloupy veřejného osvětlení. Ale jeden můj kamárad mi říkal, že to je trestné. Ví to někdo přesně?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matejka*
hodnocení

1x

Nevím přesný paragraf, ale trestné to je, dokonce jsme za to dostali i pokutu. Měšťáci to u nás hlídaj i kamerovým systémem, tak bacha...

sefwf
hodnocení

Jj právě kámoš mi dokonce vyprávěl jednu story jak přišli policajti k nim... jen jsem chtěl vědět co je na tom pravdy. čus

zegritt*
hodnocení

0x

Ano, s největší pravděpodobností to bude mít město v obecně závazné vyhlášce, že takové lepení všude možně je zakázáno.

A pokud nemá město takovou vyhlášku, tak se na to vztahuje paragraf 47 odst. 1 písmeno d) zákona č. 200/1990 Sb., kde se píše:

Přestupku se dopustí ten, kdo znečistí veřejné prostranství, veřejně přístupný objekt nebo veřejně prospěšné zařízení anebo zanedbá povinnost úklidu veřejného prostranství

(a např. sloup veřejného osvětlení bude spadat do veřejně prospěšných zařízení)

mil®
hodnocení

0x

Vylepovaný plakáty musíte mít orazítkovaný od vašeho obecního úřadu. Když to budete vylepovat v jiný obci, tak musíte mít razítko na plakátu z tý obce. Pochopitelně si obec za povolení výlepu nechá zaplatit. Myslím ale, že to není až tak moc.

jip*

Tak jsem se podívala, a např. v Trutnově jsou ceny takovéto:

1 ks plakátu na 1 týden o rozměru
A132,-
A217,-
A39,-
A45,-
přelepky2,-

V případě nepovoleného (tzv. černého) výlepu na výlepové plochy budou takto vylepené plakáty odstraněny a bez ohledu na dobu trvání výlepu, počet a rozměr plakátů bude vystavena sankční faktura ve výši 2000 Kč.
A na tabule na sloupech osvětlení: Cena za 1 ks: 50 Kč + 20 % DPH (za 1 týden)
doplněno 28.08.10 16:51:

dktrutnov.cz/...

hodnocení

0x

Taky pozor na plochy již polepené, které na první pohled přímo k dalšímu polepení vybízejí, ale může je mít pronajaté někdo jiný a tomu by tím ucházel zisk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]