Nejste přihlášen/a.
Zdar, známý rozjíždí byznys a rád bych mu pomohl s rozlepováním po okolí s tunou vytisklých letáků. Jednalo by se o vylepování reklamních plakátů na sloupy veřejného osvětlení. Ale jeden můj kamárad mi říkal, že to je trestné. Ví to někdo přesně?
Ano, s největší pravděpodobností to bude mít město v obecně závazné vyhlášce, že takové lepení všude možně je zakázáno.
A pokud nemá město takovou vyhlášku, tak se na to vztahuje paragraf 47 odst. 1 písmeno d) zákona č. 200/1990 Sb., kde se píše:
Přestupku se dopustí ten, kdo znečistí veřejné prostranství, veřejně přístupný objekt nebo veřejně prospěšné zařízení anebo zanedbá povinnost úklidu veřejného prostranství
(a např. sloup veřejného osvětlení bude spadat do veřejně prospěšných zařízení)
Vylepovaný plakáty musíte mít orazítkovaný od vašeho obecního úřadu. Když to budete vylepovat v jiný obci, tak musíte mít razítko na plakátu z tý obce. Pochopitelně si obec za povolení výlepu nechá zaplatit. Myslím ale, že to není až tak moc.
Tak jsem se podívala, a např. v Trutnově jsou ceny takovéto:
1 ks plakátu na 1 týden o rozměru | Kč |
---|---|
A1 | 32,- |
A2 | 17,- |
A3 | 9,- |
A4 | 5,- |
přelepky | 2,- |
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.