Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sleva na dani z příjmu

Od: tomasmaly odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, od září budu nastupovat do svého prvního zaměstnání na HPP. A mám dotaz ohledně slevy na dani (2070) z hrubé mzdy. Když se v okolí ptám někdo říká že tato sleva není, někdo zase že tato sleva je. Mám tedy na něco takového nárok? A v případě že slevu uplatním vzniká mi tím nějaká povinnost? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Na slevu na poplatníka určitě nárok máte! Nemusíte se o nic starat, účetní Vám tuto slevu odečte od daně. Uvidíte na výplatní pásce ;)

starat se samozřejmě MUSÍTE. aby vám ji mzdová účetní mohla uplatnit, tak nejdřív musíte pro zaměstnavatele podepsat prohlášení poplatníka k dani, ve kterém o to požádáte. ne všude jsou mzdovky, které každému všechno nastrkají až pod nos a je výhradně na zodpovědnosti zaměstnance, jestli si na to myslí a slevu uplatnit chce, nebo ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]