Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nosnost stropu - odpovědnost

Od: jduzorvnakolem odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

jsem konstruktér v jedné menší firmě na manipulační techniku. Vím, že v budoucnu dostanu za úkol zakázku, kdy se na strop zavěsí podvěsná dráha pro montáž kol. Tato podvěsná dráha jezdí dokola v obdélníkovém rozměru cca 20x5 m a je na ní zavěšeno asi 20 háků pro zavěšení kola. Dráha bude mít hmotnost cca 500 kg a jeden hák cca 40 kg (tzn. 20x40=800 kg), samozřejmě se na ně budou zavěšovat i kola.

Já jsem podobnou linku nikdy nědělal, ale u nás na firmě je už to zajetý produkt. Nicméně, až na jednu vyjímku se k této lince vždy dodávala i nosná konstrukce (ke které máme i statický posudek). Jenže tato firma to chce zavěsit na vlastní strop a žádnou naši nosnou konstrukci tam nechce. My jim statický posudek jejich stropu nedáme (to může pouze autorizovaný statik), v plánu je pouze dodat jim diagram zatížení naší podvěsné dráhy a na základě toho by to oni někým autorizovaným měli prověřit. Jenže já dost pochybuju, že to oni prověřovat budou.

Sám to nemám jak prověřit (navíc nemám ani liceni na MKP software). Nemám z té zakázky vůbec radost, ale nevím jak ovlivnit, aby bylo vše řádně zkontrolováno a nemusel se bát, že vlivem námi dodané (a mnou kreslené) konstrukce nevznikl nějaký průser, související s nosností stropu. Další věc je ta, že na tom stropě myslím stojí další patro a já netuším co a jakou další zátěž tam hodlají skladovat. Zavěšovat by se to mělo na sigma profily.

Jak byste v takovém případě postupovali?

Díky moc

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Jednoduše, dáš požadavky na únosnost a jestli je dodrží je už na nich.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]