Chci se zeptat,kdybych ovdověl ,kdo by po mě dědil ,nikoho nemám, jen jsem vychovávat od miminka manzelčinu dceru,ta je už dospělá bydlí jinde.Napsal bych závěť uložil u dcery a teď by mě zajímalo,kdyby mě trefil šlak,jak se o mé smrtí doví.Píseme si tak jednou měsíčně, kdo bude zařizovat pohřeb atd Bude ji někdo kontaktovat a jak když má jiné příjmení .dik
Závěť neukládejte u dcery, ale jedině u notáře, jinak je k ničemu.
hulmiho
Šmankote tak když asi to chce odkázat té dceři, a jsou spolu v kontaktu, tak když se nebude ozývat, tak snad se teda bude zajímat co s nim je ne?
Tak když bude mít dcera tu závěť tak je snad úplně jedno jestli bude mít dcera nebo ten notář
id
Tazatel a dcera jsou v kontaktu jednou za měsíc. Jak zjistí dcera, že tazatel zemřel a že mu má vystrojit pohřeb? Hmmm, teď poraďte. Za měsíc už bude spálen jako bezdomovec na náklady obce.
S dcerou máte vztah nyní víceméně dobrý, ale a) může se to změnit, b) ona může sama zemřít dřív (jasně, nikdo si to nepřeje, ale nikdo si nepřeje vyhořet, ale domácnost máme taky pojištěnou) c) soud by nemusel takovou závěť uznat.
K občanskému průkazu, (předpokládám, že nosíte u sebe), přiložit lístek "V případě nouze/úmrtí kontaktujte paní XY, adresa, telefon". To je první doklad, který se hledá.
Stejné údaje o dceři uvést k závěti, nechat notářem uložit do centrální evidence, dceru informovat a předat kontakt na notáře, s nímž jste jednal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.