Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání - rozdělování větších balení

Od: vincent* odpovědí: 11 změna:

Zdravím.

je možné na živnostenský list u velkovýrobce koupit balení výrobku / výrobce prodává minimálně 30kg/ a přebalit to do

malých balení pro malospotřebitele? Příklad:Výrobce vyrábí např. barvy,laky, tmely.Dodává jen 30kg a větší balení a

zásobuje další velké podniky a vyváží.Můžu od něho koupit to gastro balení a přebalit si to na x kusů malých

a to pak prodat? Kdo se případně napíše na etiketu jako výrobce? Já nebo ten od koho to bylo zakoupeno?

Poradí někdo jak toto funguje? Nebo kde se případě zeptat?

Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

3x

Je to běžná praktika živnosti - nákup, prodej. Nejlepší by bylo ovšem se s výrobcem o názvu domluvit, je tu něco jako ochranná známka apod. Koupím paletu cihel, ale prodám jí po jedné. Na etiketě pak je : Výrobce - CIHLÁŘ, prodejce - CIHLA CIHLIČ.

sebod*

Pro doplnění : na etiketě MUSÍ být uveden výrobce a další náležitosti (např. datum spotřeby u potravin, složení výrobku apod). Za toto zodpovídá výrobce. Název prodejce již být nemusí.

lidka*
hodnocení

1x

U potravin bych byla opatrná. Je třeba zachovat při manipulaci hygienické předpisy a mít na to odpovídající prostory. U jiného zboží předpokládám, že by neměl být tak velký problém. U nás např. v prodejně chovatelských potřeb jsou běžně v prodeji rozvážené granule pro psy a kočky. Stejně tak třeba slunečnice. V drogerce např. rozlévají čistíci prostředky. V krámku zase rozlévají údajně moravské víno do PET lahví. Jsou to třeba v podstatě veškeré krájené uzeniny, sýry apod. Ale určitě na prodej a uskladnění potravin jsou přísné hygienické předpisy. *tuc*U manipulace s chemikáliemi zase spíš bezpečnostní a požární předpisy. Zkuste se pozeptat v nějaké zavedené drogérce. *placni*

antara
hodnocení

0x

Záleží na výrobku. Pokud však porušíte obal výrobce, pak můžete narazit u některých výrobků na problémy s reklamacemi. Váš dotaz je tak obecný, že je v podstatě nezodpověditelný.

hop®
hodnocení

0x

Výrobce prodávaného výrobku jste Vy, přebíráte veškeré záruky vůči dalším kupujícím. Původní výrobce je v tomto případě pouze dodavatel materiálu, případné reklamace na kvalitu materiálu budete postupovat svému dodavateli materiálu. Na etiketě jako výrobce budete Vy, ale musíte uvést použité materiály a tam bude figurovat původní výrobce. To jen orientačně, doporučuji prostudovat další zákony a předpisy...

sebod*

Hopíku. Co to píšeš za hloupost? Výrobce je jen jeden - ten, kdo to koupil! To, co píšeš Ty, by bylo v případě, že by tazatel získal určit polotovar, na něm cosi udělal a prodal to zákazníkovi. Ale to on dělat nebude. Je pouze OBCHODNÍK! Takže na něj nebude přecházet záruka za kvalitu, ani jeho jméno nebude uvedeno coby výrobce.

vincent*
hodnocení

Díky .

Takže je to legální a beztrestné koupit na ŽL vagon tmelu,ten nacpat do malých krabiček a dál prodat?

Myslíte, nebo víte.Nevíte kdo ví?

Napíšu na malé balení všechny pokyny od výrobce, jako je použití, skladování,datum,1.pomoc atd.

Výrábí : KOZAtmely Prodává :LOJZA? je to tak?

Aby nepřišla nějaká žaloba za přivlastnění výrobku, nebo něco podobného.

Za výrobcem se mi moc nechce,vlastně by dostal radu,protože malé balení nedělá.Aspoň zatím.

sebod*

,Ano,, uděláte to tak, jak popisujete.

hop®

Milá Sebod, obchodník je ten, kdo za (třeba) velkoobchodní cenu koupí a s marží prodá (bez jakékoliv změny na zboží).

Tvé tvrzení, že "Výrobce je jen jeden - ten, kdo to koupil" chápu jako překlep.

Pokud udělám na tovaru změny, je vstupem materiál a výstupem výrobek.

Suma sumárum, myslím, že jsem nanapsal tak úplně hloupost. *nevi*

sebod*

Hope. Ano, kdyby tazatel něco na výrobku měnil, tak je to tak, jak píšeš. Ale to není případ tazatele. On nakoupí hotový výrobek a ten zase prodá. Jestliže by se v tomto případě tazatel na výrobek napsal coby výrobce, mohl by ho skutečný výrobce zažalovat.

hop®

Nn, pokud výrobce původního výrobku bude zapsán jako dodavatel původního materiálu (jak jsem napsal v první reakci), tak není problém. Jsem výrobce dárkového balíčku "cigarety a sirky", dodavatel je Philip Moris a Solo Sušice a Pražská Gumičkárna (vymejšlím), trade mark... Ale já to vyrábím (převážu gumičkou) a mám na tom své razítko výrobce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]