Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám kamarády a neumím komunikovat s lidmi

Od: smutnakacka odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
řeším poslední půl rok velký problém. Měla jsem 8 opravdu skvělých přátel. S každým z nich jsem si velmi rozuměla, ale teď nemám nikoho. 2 z nich jsou o rok starší než já a úspěšně se dostali na vysokou školu, takže se vidíme zřídka.. díky tomu už si nejsme tolik blízcí, kdyz se něco děje, už si nechtějí popsat a nechtějí mi ani sdělit, co se stalo. Jedna kamarádka chodí do čtvrťáku, stejně jako já, akorát na jinou školu a zničeho nic jsme si úplně cizí. Zbývající 4 jsou se mnou ve třídě. Byli jsme opravdu nerozlučná parta, ale nějak se to ani nevim z jakého důvodu zmenilo. Už se nebavíme jako dřív. Spíše se 4 baví spolu a semnou ne. Jeden mě dokonce začal při všem shazovat, v podstatě při všem říká, že jsem k hov*u.. ne přímo, že by to tak rikal, ale vím; že to tak mysli. kdyz na nej mluvim, ignoruje mě. Dalsi je takový, ze když něco řeknu, tak mě odsekne a baví se s ostatními. Zbývající 2 se jakžtakž baví, ale sami od sebe za mnou nepřijdou. Jsem z toho hodně smutná.. chce se mi denně brečet, protože jsem od mala extrovert a takovou situaci nezvládám. Nevím, jak s nimi mluvit a čím dal víc se uzavírám do sebe a přitom bych denně chtěla navazovat nové zážitky s nimi.. nejsem typ člověka, co by potřeboval mnoho známostí.. stačilo mi vždycky těchto 8 přátel, ale už ani nevim, jak s jediným z nich mám navázat nějaký kontakt abych se cítila s nimi tak šťastně, jako dříve.. ve škole jsem úplně uzavřená a jen se trápím. Po škole mě toho ubíjivého pocitu zbaví alespoň posilovna, ke které jsem se musela uchýlit, abych se nezhroutila…
Nevím, co mám delat.. jak se zachovat. Chci být svá přede všemi, ale strach mi to zakazuje.. bojím se, že selžu…

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Každé období života má své preference. Ostatní mají svůj život, své milované, své zájmy a povinnosti. Takhle fungujeme všichni. Oni šli dál a ty jsi zůstala stát. Uvědom si, že takhle je to po celý život. Budeš měnit školu, zaměstnání, bydliště, v rodině přibudou a pak ubudou děti a také lidé okolo. Jestli si řekneš, "já za to nemůžu, já jsem taková" tak budeš celý život smutnákačka. *hej*Seber se a začni fungovat. Nejsi loutka, abychom tě vodili a radili ti. A stejně zbytečně, protože nebudeš chtít. Každé období je jiné, každá situace je jiná. Lidstvo mohlo přežít, protože se umělo přizpůsobit, najít východisko. Můžeš i ty, chce to jen chtít.

hodnocení

1x
Nezlobte se na mě,ale tohle není velký problém. Se mnou se spolužáci nebavili celou střední,zažila jsem i psychickou šikanu. To,že se s Vámi zrovna spolužáci nebaví,tak kamarády můžete hledat mimo školu,při nějaké zájmové aktivitě. Pokud jste extrovert,bude to o to snazší. Brzy stejně vyjdete školu a většina přátelství se tak jako tak rozpadne. Najdete si nové přátele na vysoké,nebo v zaměstnání. Normální koloběh života,žádná katastrofa. Jedině kdyby Vas šikanovali,tak to řešte. Jinak si zbytečně drasate nervy

hodnocení

0x

Kačko, to vypadá spíš jen na nějakou jarní únavu, jarní depresi, a čas by to měl spravit. Nejhorším řešením je smutek a bezradnost. Napiš mi na ajka5 zavináč volny cz a předám to kamarádce psycholožce nebo příteli psychologovi a popovídají si s tebou a určitě najdete cestu a řešení. Hlavně nebuď smutná! Kde bydlíš? Měj nový týden pěkný a užívej si posilovnu, zatím ahoj! Ajka.

Ajko, to už je podruhé, kdy nabízíte pomoc. My jsme poradna a ne pomocna. To se tady nedělá! Jestli musíte, najděte si jiné stránky, ale tady řešte všechno na place a ne skrytě tajnou komunikací! Na place proto, aby vás mohli kontrolovat ostatní rádcové, doplňovat vás a upřesňovat. *hej**bum*

dadi
hodnocení

0x

A s kým sedíš v lavici, s tím si nerozumíš? Anebo sedíte po jednom?

Tak si najdi nějakýho kluka, když chodíš do posilovny, a jsi extrovert, tak to asi není žádný problém ne?

serza
hodnocení

0x

účet na OnlyFans...to by mohlo zabrat

jestemasjednoho
hodnocení

0x

A ten osmý je kde? Ať počítám jak počítám píšeš jen o sedmi. Ten osmý je pro tebe vzduch že o něm ani slůvko? *plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]