Nejste přihlášen/a.
Ahoj dobrý den všem,
mám na Vás dotaz. Uvažuji, že bych přešel po mnoha letech z HPP na zkrácený. Tedy aby mi bylo placeno sociální a zdravotní. No a protože původně jsem zamýšlel pracova čistě na sebe , že bych si poprvé v životě založil živnosťák (OSVČ) na službu - res. živnost volná a dle svého veřejného průzkumu zatím by nebyla klientela taková, aby mě to zcela uživilo, tak mněním plány a chtěl bych pracovat na zkrácený např. DPP. K tomu bych chtěl vykonávat tu občasnou práci navíc ale co vše si k tomu mám přirpavit? Co vše k tomu budu potřebovat a kde se mám a co nahlásit?
Já to prostě chci mít vše průkazné - čisté k doložení. Proč? Nedávno se mi stalo, že mě jeden zákazník chtěl na jednu čistítí službu. Pak při vykonání práce mu dávám pokladní doklad ale vyplnil jsem mu své jméno a bydliště a prý kde mám IČO, tak mu říkám, že o živnosti teprve uvažuji a že nemám pocit, že aktuálně by byla taková klientela, abych se do toho celého procestu pustil a z jeho slov a výrazu se mi zdálo, že má chuť mě když to řeknu lidsky udat.
Nevím co od něho čekat ale pár služeb ohledně čištění za měsíc mám a jde o malé částky a i když jde o malé částky, raději chci mít vše čisté - průkazné. Pokud mi proadíte se vším co a jak, tak budu moc rád.
Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.