Dobrý den, rád bych se zeptal, zda byste, pokud by byla možnost, v dnešní době byli klasickými zaměstnanci nebo podnikali svépomocí. Ptám se, protože v současné práci to již moc nevypadá, tak zvažuji zda nejít vlastní cestou. Co se týče oborového zaměření, tak to může být celkem rozmanité-znalosti autoopravárenstvi+diagnostika, vše obecnástrojařina+základy 3d kreslení, jako koníčky elektronika a IT+technika obecně. Drobné opravy na RD taky nejsou problém. Co vy na to? Díky.
Jsem OSVČ a neměnil bych, v životě už nechci pracovat na někoho jiného... jen je ten přestup ze zaměstnání těžký... a stát ti bude konstantně házet klacky pod nohy
Manžel začal jen na sebe pracovat s covidem, jako automechanik. Na jaře 2020 nakoupil zouvačku a vyvažovačku, to přezouval odpoledne a víkendy, hned se stroje zaplatily. Na podzim začal při stávající práci přezouvat 2x v týdnu a po Vánocích 2020 se už do práce nevrátil a je vlastním pánem. Zákazníků má až až, takže si z nich vybírá a vybírá si, co bude opravovat a co ne. Je spokojený, spinká do 7:00, pak odvede děti směr školka a škola, to já už jsem v práci. První zákazník nejdříve v 8:00 ale spíš v 9:00. Je to manuální práce, ale on je zvyklý fyzicky pracovat od dětství a není to taková dřina, jako když vozil pivo. To vstával i ve 4:00 a vlastníma rukama odtahal několik tun každý den. V jarní přezouvací sezóně mu odpoledne budem se starším synem povolovat a sundavat kola, aby byl rychlejší a vydělalo se víc.
Soukromničim 31 let, ale po těch zkušenostech se státem bych do toho už nešel.
Zaměstnanec má svý jistý, má koho otravovat a čekat, až se zaměstnavatel postará, jenom si v klidu stěžuje, jak jsou na tom OSVČ líp a nevidí ty problémy,
Zdravím, děkuji za názory. Čekal jsem, že to bude víceméně 50℅ na 50℅.No už delší dobu se mi zdá, že ať se snažím jak chci, tak prostě nikdo nemá zájem nic zlepšit a celkově to upadá nejen pracovně, což je škoda a navíc člověk je utahaný víc, než je zdrávo. To že stát hází klacky pod nohy je fakt, ale to si taky protiřečí-měl by mít zájem mít co nejvíce samostatných lidí o které se prakticky nemusí starat.
Jak se to vezme, protože každá mince má dvě strany. záleží na oboru, místě podnikání, nabídce atd... Zkusil jsem obojí a nakonec jsem skončil jako zaměstnanec v zahraničí.
trtr
Zdravím, tak práce v zahraničí je jistě lépe placená, ale pokud tam nemáte rodinu, tak to není pro každého.
break
Práce, kterou tu dělám, bych jen tak v Česku nedělal, protože tam není taková klientela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.