Nejste přihlášen/a.
Zdravím-potřebuji poradit- semo tamo si objednám nějaké drobnosti z Číny -mikropájku-400Kč...silikonové návleky na ovladač k ps5.100Kč...malý digitální ampérmetr 100Kč...víc toho v posledním půl roce nebylo-u všeho zaplacena v ceně DPH-no a teď jsem si objednal malou nabíječku-420Kč a asi za 14 dní multimetr-300Kč-u obou věcí DPH zaplacena/v ceně zboží/--- u předchozích věcí vše došlo a bylo v pořádku no a teď mi přišla zpráva z celnice že se bude přes Českou poštu ta baliček-nabíječka proclívat-za to chce česká pošta-jako že mne budou zastupovat- 300 Kč a za doručení z té celnice ke mně domů 150Kč-vím že vzhledem k tomu kolik to stálo by to měli poslat bez poplatků ale v té zprávě mám napsat co to je -v jaké ceně a že souhlasím s tou platbou Č.poště...když ten souhlas neodkliknu tak se to neodešle...takže jsem hledal na netu a většinou píší že dělají mrtvého brouka a že to stejně dojde nebo to budou řešit reklamací a vrácením peněz...včera mi přišla ta samá zpráva že i ten druhý balíček/multimetr/ je v celním řízení...takže otázka zní pokud jim napíši co chtějí a odkliknu ten požadavek Č.P na 450 Kč přijde mi to bez té dobírky?Počítám že určitě ne...potřeboval bych ale odpověď od někoho se stejným problémem a co jim to odklikl a jak to dopadlo...děkuji...
Pokud jsou ty vaše nákupy vedené v režimu IOSS, nic dalšího byste platit neměl. Pokud nikoliv, tak to bez podání celního prohlášení nebude doručeno a máte dvě možnosti, buď si podáte celní prohlášení na webu celní správy (musíte mít zřízenu identitu občana, jinak se tam nepřihlásíte), za to se nic neplatí, nebo vám to za poplatek proclí pošta, ale je vhodné jim vyplnit jejich celní formulář. Nerozumím tomu, proč po vás pošta požaduje 300 Kč za proclení, když v ceníku mají jiné ceny (110 Kč nebo 150 Kč bez součinnosti adresáta), také je mi záhadou, proč chtějí platit doručení z vyměňovací pošty v Praze k vám. Možná bude vědět někdo jiný. Nejlépe asi poslat mejl s dotazem na infolinku pošty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.