Nejste přihlášen/a.
Sloužila jsem 10 let ve třísměnném provoze. Po každé noční jsem naspala maximálně 5 hodin a po probuzení pocit, jak když mě někdo praštil klackem do hlavy..
Žádný zaručený recept, jak donutit tělo spát déle a dohnat probdělé hodiny, neznám.
Musíte si vyhodnotit priority, co jste ochotná obětovat a jestli se Vám tahle práce opravdu vyplatí, jsou i jiné práce, kde nebudete muset v noci pracovat a peníze mohou být lepší.
Tohle dobře znám, aneb - jak pravil Ostravak - jak možu (si přispat), tak němožu (usnout). Tělo se na dvousměnný provoz naučit nedá, protože na něj není od přírody zařízeno. Pokuste se to brát trošku odevzdaně, stoicky (prostě to tak je a bude), je to mnohem lepší, než nějaké křečovité snahy o usnutí za každou cenu. Další možností je samozřejmě změna práce.
Při nadpisu jsem myslel že dvousměnný provoz=ranní a odpolední. Takže máte asi 12náctky ráno noc, dlouhý a krátký týden.
Bohužel já dělám taky noční, ale 3smenný..ráno, odpo, noc. Ono stačilo jen když jsem měl směny dvě-ráno, odpo a už to bylo poznat na kvalitě spánku.
Tady to směnování..já tomu nerozumím..už nějakou dobu se ví, jaké to přináší riziko pro zdraví a nic se kvůli tomu nedělá. Firmy si vesele frčí dál na směnování, protože je to pro ně sakra výhodné a zaměstnanci, at na to pak doplatí. Ono je blblé, že na zdraví se to neprojeví hned, ale postupem času. A zvyknout se na to určitě nedá. Někde psali, že směnování by se mělo dělat max nějakých 5 let a pak jít jen na klasické ranní směny-prostě pracovat přes den a přes noc spát. Protože i pak co skončíme se směnováním, tak spousta z nás bude mít i další roky problémy s narušeným spánkem. Nedávno mi o tom říkala i kolegyně, která dělala noční a ted dělá na dvě směny..což taky není pořád ideální.
Je mi jasné, že tu máme hasiče, policii, zdravotníky a musí to nějak díky nim fungovat i přes noc a taky at to mají dobře zaplacené ty noční...ale v klasických firmách bych to prostě zrušil. Já jsem kdysi noční dělával, ale to už dávno. Pak jen ráno, pak i odpo a ted asi rok i noční. Ještě to ale chvíli musím vydržet a pak si najdu práci bez noční. Sice to bude za mín peněz, ale zdraví máme jen jedno. A už mi taky přibývají roky.
Jinak co mi ted pomáhá je Trittico, protože jsem měl kvůli noční narušený spánek uplně totálně. Doktor mi s ním ze začátku předepsal Oxazepam, at spím hned první dny, než zabere Trittico. Trittico mě zabralo asi za 2 týdny a něco.
Kdo na to nemá nechť pracuje v denním provozu. Pracovala jsem na směny včetně 24/ s pohotovostí a nikdy mi to nevadilo, stačí žít trochu zdravě a nedělat ze všeho drama. Lucci vůbec nepopisuje svoje zvyky, způsob života, nic. Takže možná za to můžou noční, možná ne. Chce to tedy změnu, buď životního stylu nebo práce. A tu možnost má každý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.