Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem zoufalá, co mám dělat?

Od: marketat odpovědí: 6 změna:
Dobrý den bývalému příteli jsem napůjčovala 100 000 kč poslala jsem mu je na účet (více menších plateb po 5000) na silvestra jsme se rozešli on se odstěhoval já jeho mamce řekla co se stalo a jaký je, jen kvůli tomu aby to věděla peníze od nich jsem odmítla i když mi to nabízela i její táta ale já si to nemohla vzít oni za něj přece nemohou. Když mě žádal o ty peníze tak to bylo i před JEHO sestrou. Ale nyní když mě potká tak mi vyhrožuje a jednou už mi nafackoval že jsem p*** a mr*** a že mě zbije jak psa už jsem z toho na prášky. A že mi i žádné peníze nikdy nevrátí. Na peníze zatím kašlu ale pomohla by mi policie pokud je na podmínku (4 roky a jeden nebo dva roky zbývají) venku když ho odsoudili za těžké ublížení na zdraví. Samozřejmě do vězení se nevrátí dokud mi neublíží, dokud nebudu mít hlavu jak meloun , hlavně fialovou a opuchlou a nezbije mě jak psa jak sám řekl. Ale já bych se ráda tomu vyhla a prachy ať si třeba narve do p*****. Nebo co by jste dělali na mém místě? Mě 20 jemu 30 let děkuji s pozdravem Markéta.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

johnt
hodnocení

3x
Vsadím se, že ve vašem okolí byl nějaký hodný kluk, který se vám úplně nepozdával a řekla jste mu, že zůstanete kamarádi. Pak jste si našla tohoto dokonalého přítele, který vás připravil o 100 000 (možná vás i bil a týral) a nyní vás bije a vyhrožuje brutálním násilím.
.
Proč jsou ženy tak slepé?
.
Bohužel žijete v prokriminálním státě, kdy se nic dít nebude, dokud se něco nestane, ale pak je už pozdě. Na vašem místě bych bez hraní si na hrdinku zašel na policii, seznámil je se situací a poradil se s nimi, co dál, protože se cítíte být v přímém ohrožení na zdraví, nebo na životě.
Bývalému bych se vyhýbal a když vás bude sám kontaktovat a vyhrožovat, shromažďoval bych důkazy a předával je policii. Je důležité se pořád připomínat, protože když jim dlouho nebudete psát, nebo tam nezajdete, budou brát situaci za uklidněnou a vyřešenou. Nemohou jen sbírat důkazy a nic nedělat. Až teprve s důkazy můžete začít něco řešit. Neotálet. Pak by vás ho měli zbavit.
Co se peněz týče, buďto bych šel za rodiči (chápu, není to vůči nim fér), nebo se s nimi rozloučil, vše ostatní je běh na dlouhou trať s nejistým cílem. Jste čestná, je mi líto, že jste takhle dopadla. Upřímně. Škoda, že nemohu nějak pomoci. Snad někdo poradí ještě lépe... Přeji vám sílu.
doplněno 18.02.23 01:21: .
Jo a ten pepřák, co vám radí rádce ďábel pořídit hned zítra, příp. v Po. To je mimochodem účinná věcička. Ochromí protivníka na dost dlouho, abyste stihla zavolat policii a nahlásit napadení. Jeden noste v kabelce, druhý dejte poblíž vchodových dveří, kdyby se opil a chtěl se na vás dobývat. Místo hledání kabelky sáhnete na polici, nebo na botník pro pepřák a jste ready... Výměna zámku je samozřejmost - neodkládat...

hodnocení

2x
Zajit na policii řict že vas napad a že vam vyhrožuje oni si s nim poradí
Co se tyče peněz chce to zajistit veškery dúkazy že ste mu ty peníze poskytla a kontaktovat advokáta
K osobní ochraně si pořiďte pepřový sprej ten ve většim balení nechte si u prodejce vysvětlit jak se stim zachází a jakmile se vás pokusí napadnout tak neváhejte a celej mu ho vystříkejte do ksichtu a poté hned volejte 158 a hlašte napadení

dan*
hodnocení

0x

Hloupy kdo dava, hloupejsi kdo nebere.

Zajdi za jeho rodicema rekni ze ti vyhrozuje a dal ti facku a dej jim pocitacem vytisteny cislo uctu a castku co ti dluzi a at ti to zaplati na ucet a rekni, ze kdyz to zaplati a domluvi mu, aby te uz nikdy nekontaktoval, tak ze slibujes, ze nepujdes na policii a vyrizeno...

Kdyby se nejak cukali, vytisknul bych jim jest vypis tech transakci z banky, ze kterych bude patrno, kolik, kdy a kam penez slo, k tomu soucet a jeste vycisleni zakonneho uroku z prodleni...

At si toho beta b.ba srovnaji sami, asi dobre vedi, co za bl.a vychovali, ze? Musis si najit nejakeho alfa samce, ten uz si s tim poradi i bez rodicu :) Pokud je typek alespon v zamestnani, neni problem to z nej dostat, pokud je ale OSVC, tak jedine pockat, az bude dedit. Ale ted jsou tak vysoke uroky, ze ja bych si rad pockal 10 let.

break
hodnocení

0x
Dobře, že přes účet, to se dá snadno dokázat. Pokud existují zprávy o půjčce nebo vyhrožování, tak taky důkaz.
Jednal bych s ním jen formou zpráv a upozornil ho na to, že dluží.
Pokud to nezaplatí nebo bude dál vyhrožovat, tak okamžitě na PČR
dan*

Az na to, ze policie neresi dluhy a na nejake vyhrozovani nebo facky musis mit dukaz, jinak se leda tak zesmesnis pred nimi i nim.

break
Zauvažuj nad tím , co jsem napsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]