Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní telefon

Od: work odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, pracuji v malé firmě, kde sice nemám nejvyšší, či vysokou pozici, ale nejsem taky úplně nějakej podrž koště.

Moje práce je ve skladu, kompletování objednávek, expedice, příprava do výroby, zásobování dvou e-shopů, ale také práce na PC ve firemním programu, a zacházení s financemi při nákupu materiálu. Vedu skupinu 5 ti lidí

Troufám si o sobě říct že sem výkonná a spolehlivá pracovnice

Abych tuhle práci mohla správně dělat, musím být v kontaktu s jinými kolegy. Telefon mám soukromý, takže jim všem volám za svoje peníze. Za den udělám tak 5 telefonátů. S lidmi mimo práci volám míň. Nechci být jako nějakej škrt, lakomec, nebo tak něco, ale zajímá mě, jestli je možné si zažádat o proplacení těchto pracovních hovorů. Mám na to nějak i nárok?

Díky za odpovědi

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

7x

Běžný je služební mobil a tolerance přiměřeného používání k soukromým účelům. Firma obvykle dosáhne na výhodnější tarif a dá si to do nákladů (sníží si daňový základ). Vy to platíte až ze zdaněných peněz.

hodnocení

7x

Ono je jedno, jak vysokou pozici člověk ve firmě zastává. Pokud pracovní náplň vyžaduje abych telefonoval, nebo mi někdo volal, je nezbytný služební mobil. Nikdo po Vás nemůže vyžadovat použití soukromého tlf pro služební účely.

Upřímně nechápu, proč Vám nedají služební tlf - firmy si sjednávají individuální smlouvy s operátory, protože často se jedná o desítky i stovky tlelfonů a tel čísel.

Myslím, že nejste jen skromná, dá se to mu říct i jinak (ovšem nehodlám zabíhat na tenky led možné urážky) - proto radím jít za šéfem s požadavkem na telefon.

111®
hodnocení

5x

proplácení asi bude problém, jednodušší je služební mobil. Chce se to optat, jak se říká "Líná huba..."

re4zon
Presne tak. Potrebuju pri praci komukoliv volat = reknu si nadrizenemu. Zajisti mi moznost volat = vyreseno. Nezajisti = nevolam, prace stoji nebo neni efektivni = reportuju nadrizenemu. Jedine naprosty ignorant nezajisti tarif v hodnote par stokorun nekomu, jehoz prace stoji minimalne tisice a generuje pravdepodobne minimalne desitky, spise stovky tisic. Pokud to nadrizeneho nezajima, nezbyva nez si stezovat vyse, nebo praci vykonavat bez telefonu.

raton*
hodnocení

2x

To je takový problém si za 300 kč udělat neomezené volání?

Asi by to i zvládla..Ale proč jí šéf toto nezařídí?V dnešní době by to pro pana majitele neměl být problém. Teda pokud se ho paní zeptala..

Takové drobné výdaje jsou zahrnuty v platu. Handrkovat se o tři stovky může jen hnidopych.

Hlada..Vy jste zaměstnavatel, že? Drobné to pro ni být nemusí..do práce chodíme pro peníze a ne abychom je tam utráceli při výkonu povolání..Jak víte, že jí to šéf zahrne do platu? Kdyby jí to proplácel,tak se tu paní nebude ptát..Jde spíš o princip než o hnidopišství.Ona nemá paušál, takže jí to stojí celkem dost.

Nejsem zaměstnavatel, ale bytostně nesnáším jakékoli problémy "z principu". Zpravidla jde o blbosti, jejichž řešení stojí mnohonásobně víc než dosažený výsledek. Jako zaměstnavatel bych nejspíš řešil náhradu takového potížisty.

No, nevím, co tazatelka dělá za profesi, ale nevěřím, že při dnešním nedostatku kvalifikovaných zaměstnanců by byl nějaký zaměstnavatel natolik hloupý, že by vyhodil zaměstnance protože si dovolil chtít služební telefon *smich*

etana*
hodnocení

1x

Proplácet těžko, s tím je administrativní/účetní voser, ale říct šéfovi:" Denně musím telefonovat služebně, dejte mi telefon, děkuji" by snad pro někoho, kdo vede ostatní zaměstnance neměl být problém, ne?

hodnocení

1x

Já tedy nevím , ale slušná firma dá automaticky tle a pokud ne telefon s číslem, tak dá číslo-sim kartu, kterou pak dotyčný může , v mnoha případech využít i soukromě (pokud není dual).

jen tak mimo-potřebujeme-li něco po mistrovi, šéfovi-tak svými soukromímu tlf prozvoníme a oni volají zpět , opět není problém.Kolikrát jsem mistrovi říkal, že ,mi to může vzít-" NE nemůžu na služební věci služební číslo-prozvoníte já zpětně zavolám! Tuším že mimo služební SIM kartu do mobilu dostal miastr i příspěvek na pořízení přístroje!

hodnocení

0x
Pokud řešíte s kolegy pracovní věci,tak byste ho(služ.tel.)mít měla.Co je to proboha za firmu, když vám ho nedají? Anebo jste si o něj ještě neřekla?

work
hodnocení

Díky za odpovědi. Zatím sem se neptala, protože nechci znít jako škrt. Sem ve většině případů skromná, a tak se raději ptám zatím zde

runner2
Skromná buďte, ale nebuďte hloupá. Pokud ten telefon pro práci potřebujete, tak Vám jej má zajistit firma.
Škrt je váš šéf nebo majitel a vy ze sebe nedělejte onuci.. Řekněte si o ten telefon;) Taky si pamatuji,jak mě v bývalé práci tepal nadřízený po telefonu..Volal jsem mu ze svého čísla ohledně problému se služ.autem.. Došlo mi, že platím ze své kapsy to jeho peskování a zavěsil jsem..Mezi kolegy byly i takové trubky, které platili ze svého parkování služebních aut.Pošta měla malý dvůr a auta se tam nevešla*smich* Pochopitelně jim to NIKDO neproplatil..

hodnocení

0x

Jelikož si telefon neplatím, platí mi ho bývalá firma, tak nevím, kolik dneska stojí jeden hovor?

Taky jsem začínal s tím, že jsem měl svůj telefon a platil jsem si hovory i služební. Pak stačilo požádat majitelé, číslo jsem si ponechal a platí mi telefon dosud, i když jsem již v důchodu několik let.

Jak napsal 111, líná huba...

Hned v pondělí se poptejte šéfa, co s tím...

sametka
hodnocení

0x

Má příbuzná je učitelkou na SŠ a nyní i v covidové době často telefonuje rodičům. Ve třídě má žáka se sklonem k sebevraždě, další s autismem. Často proto telefonuje i s asistenty těchto žáků. Myslíte si taky, že by měla mít služební telefon?

re4zon
Mela. Treba i sdileny pro vic ucitelu ve sborovne.

sametka
hodnocení

0x

Řeší problémy po telefonu ze školy s rodiči dětí i doma večer.

monika69
hodnocení

0x

pokud vas maji radi, daji Vam klidne mobil za 40 000

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]