Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pracuji v malé firmě, kde sice nemám nejvyšší, či vysokou pozici, ale nejsem taky úplně nějakej podrž koště.
Moje práce je ve skladu, kompletování objednávek, expedice, příprava do výroby, zásobování dvou e-shopů, ale také práce na PC ve firemním programu, a zacházení s financemi při nákupu materiálu. Vedu skupinu 5 ti lidí
Troufám si o sobě říct že sem výkonná a spolehlivá pracovnice
Abych tuhle práci mohla správně dělat, musím být v kontaktu s jinými kolegy. Telefon mám soukromý, takže jim všem volám za svoje peníze. Za den udělám tak 5 telefonátů. S lidmi mimo práci volám míň. Nechci být jako nějakej škrt, lakomec, nebo tak něco, ale zajímá mě, jestli je možné si zažádat o proplacení těchto pracovních hovorů. Mám na to nějak i nárok?
Díky za odpovědi
Ono je jedno, jak vysokou pozici člověk ve firmě zastává. Pokud pracovní náplň vyžaduje abych telefonoval, nebo mi někdo volal, je nezbytný služební mobil. Nikdo po Vás nemůže vyžadovat použití soukromého tlf pro služební účely.
Upřímně nechápu, proč Vám nedají služební tlf - firmy si sjednávají individuální smlouvy s operátory, protože často se jedná o desítky i stovky tlelfonů a tel čísel.
Myslím, že nejste jen skromná, dá se to mu říct i jinak (ovšem nehodlám zabíhat na tenky led možné urážky) - proto radím jít za šéfem s požadavkem na telefon.
proplácení asi bude problém, jednodušší je služební mobil. Chce se to optat, jak se říká "Líná huba..."
Nejsem zaměstnavatel, ale bytostně nesnáším jakékoli problémy "z principu". Zpravidla jde o blbosti, jejichž řešení stojí mnohonásobně víc než dosažený výsledek. Jako zaměstnavatel bych nejspíš řešil náhradu takového potížisty.
No, nevím, co tazatelka dělá za profesi, ale nevěřím, že při dnešním nedostatku kvalifikovaných zaměstnanců by byl nějaký zaměstnavatel natolik hloupý, že by vyhodil zaměstnance protože si dovolil chtít služební telefon
Já tedy nevím , ale slušná firma dá automaticky tle a pokud ne telefon s číslem, tak dá číslo-sim kartu, kterou pak dotyčný může , v mnoha případech využít i soukromě (pokud není dual).
jen tak mimo-potřebujeme-li něco po mistrovi, šéfovi-tak svými soukromímu tlf prozvoníme a oni volají zpět , opět není problém.Kolikrát jsem mistrovi říkal, že ,mi to může vzít-" NE nemůžu na služební věci služební číslo-prozvoníte já zpětně zavolám! Tuším že mimo služební SIM kartu do mobilu dostal miastr i příspěvek na pořízení přístroje!
Díky za odpovědi. Zatím sem se neptala, protože nechci znít jako škrt. Sem ve většině případů skromná, a tak se raději ptám zatím zde
Jelikož si telefon neplatím, platí mi ho bývalá firma, tak nevím, kolik dneska stojí jeden hovor?
Taky jsem začínal s tím, že jsem měl svůj telefon a platil jsem si hovory i služební. Pak stačilo požádat majitelé, číslo jsem si ponechal a platí mi telefon dosud, i když jsem již v důchodu několik let.
Jak napsal 111, líná huba...
Hned v pondělí se poptejte šéfa, co s tím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.