Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tykání na novém pracovišti

Od: zl odpovědí: 5 změna:
Zdravím, nastupuji do nové firmy, když mi kolegyně řekne "Já jsem Jitka, ahoj", znamená to, že se můžu představit, říci ahoj a tykáme si? V předchozí firmě jsme to tak měli, ale nevím, jestli to tak chodí obecně.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Já bych to teda brala jako nabídku tykání. Jen bych váhala, kdyby paní byla mnohem starší. Určitě bych více vnímala onu neverbální komunikaci, jak upřímně se u toho tvářila, jak byla vřelá.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, ale snad jen, bude-li podobného věku nebo mladší. Pozdravem ahoj se nevyká, tak vlastně začne tykat ona (muž by měl tykat až po vyjádřeném souhlasu té ženy). Zdravím!

hodnocení

1x

Je to firemní kultura ne kterou jsme my starší zvyklí. Bohužel je to proti srsti mladým managerům a mladším kolegům.

hodnocení

1x

Tykání nabízí společensky významnější osoba společensky méně významné (žena muži, starší mladšímu), na pracovišti nadřízený podřízenému.

Jako starší pán netykám na pracovišti hned automaticky nikomu z mladých a nových zaměstnanců. Považuji to za určitý respekt a zároveň odstup k lidem které teprve poznávám.

Až časem a podle toho jestli mi ten který člověk "padne nebo nepadne" se dohodneme na tykaní.

ltz
hodnocení

0x
To "ahoj" byla výzva k tykání. Myslím, že je stejně lepší prozatím se představit jménem a prijmenim a tykání nabídnout až později, po poznání se. Nikdo neví jestli je tomu druhému sympatický, aby se mohlo začít hned s tykáním. Je těžké někomu tykat kdo leze na nervy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]